Marti, 26 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Ziua Europeana de Comemorare a Victimelor Holocaustului Impotriva Romilor, la MTR

Ziua Europeana de Comemorare a Victimelor Holocaustului Impotriva Romilor, la MTR

Email Imprimare

Cancelaria Prim-Ministrului, cu sprijinul Agentiei Nationale pentru Romi, al Departamentului de Relatii Interetnice, al Centrului National de Cultura a Romilor, al Muzeului National al Taranului Roman, al Asociatiei Sukar Manus si al Asociatiei Mestesugarilor si Comerciantilor Traditionali Romi, organizeaza un eveniment dedicat Zilei Europene de Comemorare a Victimelor Holocaustului Impotriva Romilor la Bucuresti, in perioada 2-4 august 2019 si va invita la evenimentul de comemorare pentru a aduce un omagiu victimelor holocaustului savarsit de regimul nazist si de alte regimuri si aliati ai acestora asupra romilor.
In noaptea de 2 spre 3 august 1944, regimul nazist a procedat la exterminarea romilor din lagarul Auschwitz si au fost ucisi 2.897 de femei, barbati si copii romi. Data de 2 august a fost proclamata de Parlamentul European drept Ziua Europeana de Comemorare a Victimelor Holocaustului impotriva Romilor.

Programul evenimentului
Vineri, 2 august

10.00-11.00 - depunere de coroane la Memorialul Victimelor Holocaustului din Romania (strada Ion Brezoianu, Bucuresti), unde vor fi prezenti reprezentanti ai Guvernului Romaniei - Cancelaria Prim-Ministrului, Agentiei Nationale pentru Romi, Departamentului pentru Relatii Interetnice, Centrului National de Cultura a Romilor, Muzeului National al Taranului Roman, Asociatiei Mestesugarilor si Comerciantilor Traditionali Romi si ai Asociatiei Social Roma Sukar Manus.
12.00-14.00 se va desfasura evenimentul de comemorare a victimelor holocaustului impotriva romilor, organizat la Muzeul National al Taranului Roman, Sala Acvariu.
11.30 - conferinta de presa
12.00-12.30 - sesiunea de deschidere:
- intonarea Imnului National al Romaniei si a imnului romilor;
- moment de reculegere;
- prezentarea semnificatiei zilei de 2 august si moderarea evenimentului, Norica Costache – consilier CNCR.
12.30-13.00 - alocutiuni ale supravietuitorilor romi.
13.00-14.00 – alocutiuni ale:
- Virgil Stefan Nitulescu – gazda, director MTR
- Guvernului Romaniei - Cancelaria Prim-ministrului
- Agentiei Nationale pentru Romi
- Departamentului pentru Relatii Interetnice
- Centrului National de Cultura a Romilor
De asemenea, in perioada 2-4 august 2019, intre orele 10.00 si 18.00, va avea loc in curtea Muzeului National al Taranului Roman un targ cu mesteri si mestesugari romi. Argintari, caldarari, rudari, anticari si negustori vor veni cu obiecte frumos mestesugite, numai bune de admirat si cumparat. Nu vor lipsi bucatele specifice si portul traditional rom.
Intrarea este libera!
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.