Sambata, 2 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Romania. 100 de minute. Povesti de odinioara

Romania. 100 de minute. Povesti de odinioara

Email Imprimare

Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane (APAC) si Asociatia ANTIQVA din Bucuresti, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului si al Serviciului de Dezvoltare Comunitara, organizeaza in cinci localitati din judetul Covasna - Zagon, Valcele, Dobarlau, Sita Buzaului, Barcani, Valea Mare - spectacole de teatru si concerte de muzica traditionala veche, respectand toate masurile de siguranta publica. Proiectul propus este un melanj artistic intre teatru de animatie, teatru pentru copii, pantomima,storytelling, muzica live. Pe toata durata spectacolului artistic va exista o interactiune cu publicul tanar din sala, acesta fiind antrenat in povestea de pe scena ca un al treilea personaj.
Se va crea o puternica legatura intre public si actori, muzica fiind un liant generos. Povestile propuse in cadrul acestui proiect sunt: Pacala in satul lui/ Pataniile lui Pacala/ Pacala si Tandala. Muzica, interpretata live pe tot parcursul spectacolului, va reda atmosfera din poveste, va ajuta la crearea atmosferei de sat romanesc prin interpretarea de muzici traditionale din satul de odinioara, folosindu-se live instrumente precum: cobza, fluierul, cimpoiul etc.
Pe langa spectacolul pentru copii, organizatorii au pregatit si un concert pentru adulti, sustinut de Trupa Trei Parale din Bucuresti. Repertoriul concertelor ce alcatuiesc proiectul Romania. 100 de minute este alcatuit folosind culegeri vechi de folclor de la inceputul secolului XX, realizate intre altii de Constantin Brailoiu, Tiberiu Brediceanu, Bela Bertok, Dimitrie Vulpian. Interpretii spectacolului sunt: Florin Iordan (fluier fara dop, caval, cimpoaie, titera, cobza, braci, doba - violoncel percutat), Daniel Pop (voce, fluier, fluier gemanat, tilinca, dramba), Mihai Balabas (vioara), Beatrice Iordan (cobza, voce, contrabas).
Primele evenimente au avut loc la Centrul Cultural Ecleziastic "Preot Ioan Ciora" din Zagon, duminica, 25 octombrie 2020, ora 15.00 si ora 19.00.
Urmatoarele evenimentele se vor desfasura astfel:
- 31 octombrie 2020, ora 15.00, Caminul Cultural din Barcani, Povesti de odinioara, iar la ora 19.00, Concertul Trei Parale;
- 1 noiembrie 2020, ora 15.00, Caminul Cultural din Sita Buzaului, Povesti de odinioara, iar la ora 19.00, Concertul Trei Parale;
- 2 noiembrie 2020, ora 15.00, Caminul Cultural din Barcani, Povesti de odinioara, iar la ora 19.00, Concertul Trei Parale;
- 7 noiembrie 2020, ora 15.00, Caminul Cultural din Valea Mare, Povesti de odinioara, iar la ora 19.00, Concertul Trei Parale.
Conform proiectului depus la Secretariatului General al Guvernului, sambata, 31 octombrie 2020, erau programate un spectacol pentru copii si un concert al Trupei Trei Parale la Caminul Cultural din Dobarlau, dar acestea au fost anulate din cauza ca incidenta cumulata pe ultimele 14 zile (fara focare), a depasit 3/1000 de locuitori in localitatea Dobarlau.
Organizarea seriei de spectacole pentru copii Povesti de odinioara si a concertelor Romania. 100 de minute acopera un gol in oferta culturala din mediul rural din judetul Covasna, in conditiile in care teatrul, muzica veche si traditia autohtona muzicala sunt prea putin aduse in atentia si discutia publica.
Evenimentele sunt organizate de Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane (APAC) si Asociatia ANTIQVA din Bucuresti, in parteneriat cu Episcopia Ortodoxa a Covasnei si Harghitei, Centrul Cultural “Nicolae Colan”, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului si al Serviciului de Dezvoltare Comunitara. Canalele media Dacic Cool si ACC Media Channel s-au implicat in sprijinirea acestor evenimente.
Partenerii media ai evenimentului sunt: Radio Romania, Mesagerul de Covasna, Condeiul Ardelean, Curierul de Covasna. Sponsori ai evenimentului sunt: Aqua Carpatica si Domeniile Samburesti.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.