Luni, 1 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Festivalul International de Teatru Tragos Tulcea

Festivalul International de Teatru Tragos Tulcea

Email Imprimare

In perioada 6-9 octombrie 2011, in Municipiul Tulcea se va desfasura cea de-a XI-a editie a Festivalului International de Teatru Tragos Tulcea. La aceasta editie vor participa: Teatrul Jean Bart Tulcea, Teatrul Municipal Traian Grozavescu Lugoj, Teatrul Impiria Verona din Italia, un spectacol sustinut cu actrita Iulia Popescu, Teatrul Tineretului Piatra-Neamt, Teatrul de Arta Bucuresti, Compania SBaroc din Bucuresti.

Festivalul Tragos s-a nascut din necesitatea unei institutii profesioniste de spectacole in Municipiul Tulcea, la initiativa domnilor Nelu Serghei si Ion Dore, fondatorii grupului de teatru Altar.
In anul 1993, festivalul a debutat ca o manifestare concurs adresata teatrelor neprofesioniste din tara, avand si o sectiune unica pentru un festival de gen existent – recitaluri dramatice individuale.
Din anul 1995, Tragos devine festival international, intre timp dobandind statutul de cel mai curtat si ravnit festival din tara. Din lipsa de fonduri, in anul 1999, isi inceteaza existenta, pana in anul 2003, cand isi mai adauga o editie.
Dar, din pacate, aceeasi lipsa de fonduri financiare face ca festivalul Tragos sa treaca in anonimat. La cerintele insistente ale formatiilor de teatru din tara si ale institutiilor, considerand ca aceasta manifestare nu apartine numai tulcenilor, prin valoarea deja dovedita in editiile trecute, Tragos renaste in anul 2008 si, fara sincope, iata-ne in anul 2011, la cea de-a XI-a editie.
Prin valoarea spectacolelor prezentate de-a lungul anilor, festivalul isi deschide portile si catre teatrele profesioniste, astfel ca, iubitorii tulceni (si nu numai) ai Thaliei se vor bucura de o larga paleta spectacologica si pot urmari performantele interpretative ale actorilor.
Festivalul Tragos face ca in anul 2008 si in Municipiul Tulcea sa se infiinteze, cu sprijinul Consiliului Judetean, un teatru profesionist, cu un sediu modern, sub denumirea Teatrul Jean Bart.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.