Luni, 1 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Concert CLASSIC & POP, la Palatul National al Copiilor

Concert CLASSIC & POP, la Palatul National al Copiilor

Email Imprimare

Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Balcescu din Bucuresti prezinta concertul extraordinar CLASSIC & POP ce va avea loc pe 26 noiembrie 2011, orele 19.00, la Palatul National al Copiilor din Bucuresti. Concertul va fi sustinut de Metropolitan Wind Orchestra sub bagheta dirijorului Aurel Gheorghita, avandu-l ca solist pe Rene Popescu la vioara.

Proiectul inedit CLASSIC & POP aduce publicului bucurestean o premiera absoluta, melanjul dintre vioara si orchestra de suflatori.
Abordarea pieselor de factura clasica de catre orchestra de suflatori s-a produs datorita cererii publicului larg, iar compozitorii au inceput sa scrie special pentru acest gen de orchestre. Asadar, inlocuind instrumentele de coarde cu instrumentele de suflat din lemn, aparitia saxofonilor, a bassethorni-lor si a tubei a dus la largirea spectrului aparatului orchestral, astfel incat lucrarile clasice pentru orchestre simfonice traditionale au devenit, reorchestrate ca facand parte din repertoriul orchestrelor de suflatori. Multitudinea genurilor muzicale abordate de catre Metropolitan Wind Orchestra, condusa de maestrul Aurel Gheorghita, duce la incursiuni sonore placute ascultatorului de toate varstele, numarul adeptilor genului fiind in crestere. Intrepretarea piesei Lista lui Schindler in conceptia solistului Rene Popescu la vioara vine in sprijinul celor mentionate mai sus si ca o dovada a complexitatii unei orchestre de suflatori.
Proiectul CLASSIC & POP imbina armonios trecerea de la muzica clasica spre cea pop, aceasta trecere facandu-se treptat prin intermediul lucrarilor abordate. Imaginile sonore ce se vor desprinde din lectura muzicala aduc in sufletul ascultatorului trairi diverse.
Producatorul evenimentului este Asociatia Culturala Mall 4Art.
Intrarea este libera!Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.