Sambata, 30 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Arta de a trai sanatos

Arta de a trai sanatos

Email Imprimare

In vara lui 2013, Catalin Sava a castigat selectia de proiecte manageriale TVR. Astfel, in calitate de coordonator cu atributii de producator executiv al Sectiei Alte Minoritati a televiziunii nationale TVR 1 a introdus o emisiune ce nu poate sa nu-ti atraga atentia, Europolis. Avand ca producatori pe Maria Terzian si pe Nicoleta Epure, care este si prezentatoarea emisiunii, Europolis, emisiunea ce poate fi urmarita pe TVR 1 in fiecare marti, de la 13.00 la 14.00, si-a castigat deja un public fidel, in continua crestere. In cadrul acestei emisiuni puteti urmari si rubrica Arta de a trai sanatos, cu povesti, legende, istorii, remedii si retete sanatoase, vedeta fiind de fiecare data un ingredient mai mult sau mai putin cunoscut, dar cu siguranta delicios si... sanatos! Rubrica este sustinuta de Cecilia Caragea si coordonata de Maria Terzian.

Numele emisiunii este preluat dupa romanul Europolis, din 1933, al prozatorului Eugeniu P. Botez, pe care acesta l-a semnat cu pseudonimul literar Jean Bart, imprumutat de autor de la un celebru corsar flamand din secolul al XVII-lea.
Nascut in nordul Moldovei, elev al lui Ion Creanga, Eugeniu P. Botez, comandor al marinei romane, capitan al portului Sulina, a fost si un remarcabil publicist. Romanul Europolis, primit cu entuziasm, ar fi trebuit sa-i aduca premiul national pentru proza pe anul 1933, insa Eugeniu P. Botez a murit fulgerator inainte de a primi acest binemeritat premiu. Romanul are, probabil, inainte de toate, meritul de a face cunoscuta peste timp viata acestui oras poate unic in lume, oras pe care autorul il cunostea atat de bine. Daca la jumatatea secolului al XIX-lea Sulina era inca o mica asezare pescareasca, o aglomerare de colibe de stuf, unde alaturi de romanii minoritari traiau turci, evrei, lipoveni, armeni si multe alte semintii, dupa 1856 si pana in 1933, Sulina avea sa-si traiasca perioada ei de glorie. Este perioada in care aici a functionat Comisia Europeana a Dunarii, iar Sulina a devenit un prosper oras-port de tranzit, cu un comert intens. Numit de Jean Bart o mica citadela universala, un mic port cosmopolit, original, aproape unic pe glob, Sulina reprezenta o adevarata Europa in miniatura, un oras cu o comisie multinationala, ce domina orasul sub masca unei exagerate politete, dar evitand pe cat posibil contactul cu populatia indigena. Sulina, un adevarat mozaic de neamuri si obiceiuri, unde se vorbeau cele mai felurite limbi ale globului, merita pe deplin denumirea de Europolis, atat de inspiratul titlu al romanului lui Jean Bart.
Numele este la fel de inspirat ales si pentru aceasta emisiune, care isi propune sa dea viata, in lumea atat de agitata a televiziunii, ansamblului atat de bogat de traditii si obiceiuri ale minoritatilor acestor meleaguri. Cu un continut bogat si variat, emisiunea te atrage si te inspira. Una dintre rubricile acestei emisiuni - Arta de a trai sanatos - este sustinuta de Cecilia Caragea, fiind gandita impreuna cu producatoarea Maria Terzian.
Astazi, cele mai felurite traditii si obiceiuri vin sa se intalneasca in incercarea noastra, a tuturor, de a redescoperi arta de a trai sanatos. Dincolo de importanta unei alimentatii sanatoase, a unui regim de viata sanatos, a artei de a scapa de stres, adevarata sanatate este, in ultima instanta, o problema culturala care tine de starea noastra de spirit. La fel precum frumusetea, sanatatea izvoraste in primul rand din sufletul nostru, din modul in care stim sa traim clipa, sa ne traim viata. Iar aici cultura si traditiile generatiilor mai vechi, care stiau sa se bucure de binefacerile naturii, vin sa-si dea mana cu informatiile de ultima ora privind descoperirile cu care ne intampina medicina. Martea, din doua in doua saptamani, in cadrul emisiunii Europolis, la rubrica Arta de a trai sanatos, va asteapta o echipa entuziasta, coordonata de producatoarea Maria Terzian, in imaginea realizata de Cristian Popescu, Cecilia Caragea va va prezenta… traditii sanatoase!
Asteptam cu nerabdare reactiile dumneavoastra, ale celor care au descoperit deja sau vor descoperi acum emisiunea Europolis, pe care o puteti urmari martea, de la ora 13.00, pe postul national TVR 1. Mai multe despre rubrica Arta de a trai sanatos puteti gasi pe: www.artadeatraisanatos.ro, www.facebook.com/artadeatraisanatos.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.