Miercuri, 6 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Concertul de inchidere al Festivalului de Muzica Veche Bucuresti 2019

Concertul de inchidere al Festivalului de Muzica Veche Bucuresti 2019

Email Imprimare

Cea de-a 14-a editie a Festivalului de Muzica Veche Bucuresti a fost una a esentelor muzicale, a artistilor de calitate si a salilor pline. Si concertul care o va inchide se anunta a fi unul de zile mari, cu muzica de calitate si cu locurile rezervate in proportie de 100%. Evenimentul intitulat Back to Haendel se va desfasura duminica, 24 noiembrie 2019, de la ora 19, la Palatul Sutu si ii va aduce in prim-plan pe violonistul Mircea Ionescu, clavecinista Raluca Enea si pe violoncelistul Ciprian Campean. Prin intermediul repertoriului ales, artistii vor incerca sa puna in evidenta calitatile lui Haendel de excelent compozitor pentru ansamblu cameral si modalitatile diverse de tratare a trei dintre cele mai cunoscute instrumente muzicale baroce: vioara, violoncel si clavecin.

Repertoriul sonatelor pentru vioara si basso continuo, compuse de G. Fr. Haendel, a reprezentat o sursa permanenta de intrebari si incertitudini carora nu li s-au gasit pana in prezent raspunsuri precise. Principalul motiv este cel al lipsei conservarii in timp a manuscriselor originale ale acestor lucrari, fapt ce a facut imposibila evidenta si catalogarea lor exacta.
Mircea Ionescu este unul dintre cei mai importanti artisti romani care abordeaza vioara baroca. Din 2009 devine membru al orchestrei baroce Balkan Baroque Band, orchestra infiintata de Jean-Christophe Frisch; impreuna cu acest ansamblu a sustinut concerte in special in Franta, dar si la Salonic, Atena, Sofia si Bucuresti.
Clavecinista Raluca Enea este director artistic al Festivalului de Muzica Veche Bucuresti. A urmat cursuri de perfectionare sustinute de Menno van Delft, Frederick Haas, Malcolm Bilson, Ketil Haugsand, cursurile Academiei din Sable, sub indrumarea profesorilor Francoise Lengelle si Howard Crook (clavecin si canto baroc) si cursuri de muzica de camera cu Jan de Winne, Marcel Ponseele si Herve Douchy. A sustinut concerte in Romania, Germania, Norvegia, Ungaria.
Violoncelistul Ciprian Campean este un artist pasionat de muzica baroca, a devenit membru al formatiei La Follia si Ansamblului Baroc Transilvania, alaturi de care a realizat numeroase inregistrari pentru radio si televiziune.
Festivalul de Muzica Veche Bucuresti este organizat de Asociatia Antiqva si Medieval Praxis, in parteneriat cu: Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Institutul Cultural Roman, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National al Taranului Roman, CNA Tinerimea Romana, Muzeul Municipiului Bucuresti, Institutul Francez din Romania, Institutul Balassi din Bucuresti, Centrul Cultural Judetean Harghita, Festivalul de Muzica Veche Miercurea Ciuc, Bio Terra Med, Mediatrust.
Sponsorii evenimentului sunt: Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Kvint, Apriori, Delicatese Florescu, Apidava.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.