Joi, 6 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Targuri si festivaluri Festivalul iernii la Academia de Stiinte Agricole

Festivalul iernii la Academia de Stiinte Agricole

Email Imprimare

In  perioada 17-23 decembrie 2011 va avea loc, la Academia de Stiinte Agricole si Silvice din Bucuresti, Festivalul iernii, unde veti putea descoperi si degusta multe produse traditionale pentru masa de Craciun. In spatiul citadin al Bucurestiului, organizatorii va asteapta la a doua editie Pomana porcului, ce va avea loc in prima zi a editiei speciale a Festivalului iernii, 17 decembrie 2011. Un lant de peste 100 m de carnati din carne de porc poate fi achizitionat de la braneni brasoveni. Un porc de 130 kg de la Bran va fi la editia a doua din anul 2011, Pomana porcului, tot in 17 decembrie.
Conform traditiei, alaturi de mancare se serveste tuica traditionala sau vin. Si vor fi puse la dispozitie pentru pomana porcului o vadra de vin oltenesc, cateva kilograme de tuica din Moraresti, palinca din Satu Mare, horinca din Maramures sa incalzeasca atmosfera si buna dispozitie din zilele in care producatorii va invita sa alegeti pentru masa de Craciun si Revelion produsele aduse din toate zonele tarii. Nu vor lipsi colindele si cantece de suflet din repertoriul folcloric romanesc. Muzica si voie buna, solistii vocali Gabriel Dumitru, din zona Argesului, si Alexandru Patrascu, din Oltenia, va vor incanta cu colinde si muzica populara. Folclorul romanesc are multe talente care nu trebuie uitate, mai ales in pragul unei sarbatori atat de importante, cum este Craciunul.

Eveniment de suflet
400 de copii orfani si batrani ingrijiti de parintele Tanase nu mai au cantina, magazie de alimente, alimente… De mai bine de 20 de ani, parintele Tanase are grija de copiii abandonati, de copii fara parinti, de tinerii alungati din caminele de copii. Acolo, la Valea Plopului si Valea Screzii, parintele Nicolae Tanase a pus bazele unei alte Romanii. Mai buna, mai curata, lipsita de egoism. Cu Asociatia ProVita, parintele Tanase duce o lupta pentru viata. Acum are nevoie de ajutorul nostru, pentru ca, in 13 decembrie, in Postul Craciunului, cei 400 de copii si batrani, ingrijiti de parintele Tanase la Valea Screzii, in Prahova, trec printr-o grea incercare. Un incendiu devastator i-a inspaimantat pe toti, in zori. Incendiul a izbucnit la 4 dimineata, se pare de la un calculator. In cateva minute prima cladire, construita acum 10 ani de parintele Tanase, era in flacari. Insa familia cea mare, poate cea mai mare din Romania, trebuie sa-si reia viata mai departe.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.