Duminica, 20 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Targuri si festivaluri Festivalul Dance Roads, la Bucuresti

Festivalul Dance Roads, la Bucuresti

Email Imprimare

Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) va gazdui in zilele de 28 si 29 mai editia din Romania a festivalului bianual organizat de reteaua europeana Dance Roads. Cele cinci spectacole din programul Dance Roads Open Process vor fi prezentate in cinci orase din Europa, printre care si Bucuresti. Coordonat in cooperare de fiecare dintre cei cinci parteneri, Festivalul Dance Roads sprijina mobilitatea transnationala a celor mai apreciate spectacole de dans contemporan realizate de coregrafi aflati la inceput de cariera. In 2016, pe langa CNDB, partenerii europeni sunt: Glob Theatre (Franta), Mosaico Danza (Italia), Generale Oost (Olanda) si Coreo Cymru/Chapter (Marea Britanie).

Fiecare dintre cei cinci parteneri va prezenta spectacolele coregrafilor selectionati in cadrul Festivalului Dance Roads. Turneul va include orasele Bordeaux (19-20 mai), Torino (25 mai), Bucuresti (28-29 iunie), Arnhem (2-3 iunie) si Cardiff (8-9 iunie). Romania va fi reprezentata de coregrafa si dansatoarea Cristina Lilienfeld, cu piesa Lay(ers), iar ceilalti artisti din programul Dance Roads 2016 sunt: Jasper van Luijk (Olanda), cu Yonder, Gwyn Emberton (Marea Britanie), cu Of the Earth, From Where I Came, Lucie Augeai si David Gernez (Franta), membri ai colectivului Compagnie Adequate, cu Nœuds, si Claudia Catarzi (Italia), cu spectacolul Qui, Ora.
Dance Roads este o retea europeana formata cu scopul de a sprijini coregrafii inovatori si de a le oferi ocazia sa se lanseze pe scena internationala. Dance Roads doreste sa le ofere artistilor selectati din tarile partenere o platforma extinsa pentru a-si prezenta lucrarile, dar si sa creeze si sa promoveze relatiile de colaborare intre artisti si asociatii din diferite tari.
Festivalul Dance Roads prezinta lucrari scurte, oferind publicului ocazia de a viziona spectacolele a cinci coregrafi din tari diferite in cadrul aceluiasi program. Fiecare partener al retelei ofera doua spectacole si o diversitate de ateliere pentru o comunitate de dans extinsa, inclusiv discutii inainte sau dupa spectacole, sesiuni de dezvoltare profesionala, ateliere si spectacole-scoala, evenimente de analiza si conectare. In 2016, reteaua sarbatoreste 26 de ani de la formare si cu sprijinul programului de finantare Cultura Europa a organizat, intre 2013 si 2015, un nou program bienal, intitulat Dance Roads Open Process (DROP). DROP a inclus platforme de promovare, rezidente artistice, programe de mentorat, a organizat realizarea unui studiu de cartografiere transnationala a retelelor de dans din Europa si a creat www.dancenetworks.eu. Cele cinci spectacole din Festivalul Dance Roads 2016 vor fi prezentate la Sala "Stere Popescu" a CNDB, in 28 si 29 mai, de fiecare data incepand cu ora 18.00.
Mai multe detalii gasiti pe icr.ro.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.