Marti, 3 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Targuri si festivaluri Invitatie la INTALNIRI BUCOVINENE, cel mai mare festival de folclor din Europa!

Invitatie la INTALNIRI BUCOVINENE, cel mai mare festival de folclor din Europa!

Email Imprimare

In plin sezon turistic, este o mare bucurie sa cutreieri plaiurile patriei si, pe langa relaxare si activitatile de vacanta obisnuite, sa ai parte de cate un eveniment local traditional, organizat in apropierea locului pe care l-ai ales pentru sejur. Un astfel de eveniment este Festivalul International de Folclor "Intalniri bucovinene", care se desfasoara in fiecare an in localitatea Campulung Moldovenesc. Anul acesta, editia cu numarul XXVII a festivalului se va desfasura intre 22 si 24 iulie, in piata centrala a orasului-statiune. Festivalul este organizat de catre Consiliul Judetean Suceava, Centrul Cultural Bucovina si Primaria Municipiului Campulung Moldovenesc, iar deschiderea oficiala va avea loc in ziua de vineri, 22 iulie, la ora 11.00.

Programul celor trei zile ale festivalului este foarte bogat. Acest festival este un spectacol extraordinar de muzica si joc popular in costume nationale, cu un repertoriu de melodii de suflet, de neam si de tara. Anul acesta, la eveniment vor participa artisti din sase tari - Polonia, Republica Moldova, Slovacia, Ucraina, Ungaria si Romania, care vor sustine spectacole de folclor autentic si concerte cu interpreti binecunoscuti. La fel ca in fiecare an, va avea loc mult-asteptata parada a formatiilor artistice, chiar in deschiderea festivalului. La eveniment, invitatii din alte tari vor organiza expozitii de port popular, precum si un mic targ de mestesuguri populare traditionale si de obiecte artizanale. Bucovinenii vor pregati pentru vizitatori si o delicioasa expozitie culinara cu produse traditionale locale.
Pe langa momentele sustinute de formatiile invitate, festivalul include mai multe concursuri si spectacole speciale, precum Concursul de interpretare vocala a cantecului popular romanesc „Glas Bucovinean”, Finala festivalului-concurs judetean de folclor "Comori de Suflet Romanesc" – editia a XIV-a, Balul bucovinenilor, recitaluri sustinute de Pamfil Roata, Ovidiu Somes Purdea si Ana Ilca Muresan, un spectacol al Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava, precum si un spectaculos foc de artificii, in seara zilei de sambata, 23 iulie.
Dupa cum declarau oficialitatile locale, acest festival, care este organizat prin acordul tarilor participante, are ca scop principal promovarea Bucovinei ca model de comunitate multietnica in care se traieste armonios si in care se pastreaza si se respecta valorile culturale traditionale, precum si promovarea contactelor interetnice intre tarile ale caror etnii convietuiesc aici. Mai ales generatiile tinere trebuie sa afle cat mai multe despre traditia stramosilor si sa fie stimulate in a-si forma o constiinta a comunitatii regionale bucovinene. Se stie ca Bucovina este o regiune unica, care atrage atentia atat prin frumusetile naturale si obiectivele turistice, cat si prin felul exemplar in care traiesc laolalta, de secole, oamenii apartinand diferitelor etnii.
Acest festival este un eveniment cu adevarat unic, caci el se desfasoara, de fapt, in mai multe tari, este un festival european. In luna februarie, in localitatea ungara Bonyhad, tarile participante au semnat protocolul de colaborare, iar calendarul complet al anului 2016 (editia a XXVII-a) este: Polonia - 22-26 iunie, Jastrowie si Pila, si 14-15 august, Dzierzoniow; Republica Moldova – 2-3 iulie, Chisinau; Ucraina – 16-17 iulie, Cernauti; Romania – 22-24 iulie, Campulung Moldovenesc; Ungaria – 5-7 august, Bonyhad.
Prin urmare, daca va aflati saptamana viitoare prin Bucovina, nu ratati acest festival unic! Va puteti caza intr-un hotel de patru stele, situat chiar in municipiul Campulung Moldovenesc. Este vorba despre Hotel Eden Garden & SPA (Calea Bucovinei, nr. 148, Campulung Moldovenesc, tel. 0230-314.733), un loc de popas excelent pentru toti cei care vor odihna si relaxare la poalele Raraului, care vor insa si sa aiba beneficiile orasului aproape si sa fie in apropierea obiectivelor turistice religioase renumite ale Bucovinei, bisericile si manastirile medievale. Hotelul are salon cu terasa, pool bar, sala de bowling si un centru wellness, Adam & Eva Spa, cu piscina si jacuzzi profesional, sauna uscata si sauna umeda, salina cu infrarosii si centru de masaj si infrumusetare, plaja cu sezlonguri. Puteti gasi detalii si puteti face rezervare la Hotel Eden intrand pe website-ul oficial: www.hoteledengardenspa.ro.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.