Vineri, 25 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Targuri si festivaluri Uniunea Europeana protejeaza magiunul din prune Topoloveni si in Singapore

Uniunea Europeana protejeaza magiunul din prune Topoloveni si in Singapore

Email Imprimare

Sonimpex Topoloveni a reusit sa transforme o reteta seculara in brand de tara. Magiunul din prune Topoloveni, primul produs certificat pentru Romania cu Indicatie Geografica Protejata de catre Uniunea Europeana in aprilie 2011, a promovat pe toate meridianele globului calitatea gastronomiei traditionale romanesti. A reusit cu mari eforturi sa aseze acest Aliment Functional pe masa celor care apreciaza sanatatea proprie si a familiei. In toata activitatea, Sonimpex Topoloveni a dorit ca familia sa se uneasca in jurul mesei si sa consume produsele fara interdictie de varsta sau diverse maladii.
Magiunul din prune Topoloveni este permis consumului incepand de la varsta de sase luni, dar si persoanelor bolnave de diabet, cu acordul medicului curant, conform studiului clinic realizat la Institutul National de Diabet si Nutritie NC Paulescu. In Romania, desi sunt singurii producatori acreditati de catre Uniunea Europeana cu o schema de calitate timp de cinci ani in perioada 2011-2016, nu a existat protejarea conform cerintelor legale, ceea ce a condus la o grava concurenta neloiala ce a condus spre Justitie.
La polul opus, Uniunea Europeana le-au asigurat protectia in Canada, Japonia si acum, in Republica Singapore. Ca urmare a acestor demersuri, Sonimpex Topoloveni a reusit sa exporte magiunul din prune Topoloveni in Canada. Vor face parte din delegatia condusa de comisarul European Phil Hogan in Tokyo, in perioada 8-11 mai  2019. In cadrul vizitei se va sarbatori Ziua Uniunii Europene la cel mai inalt nivel. Cu Japonia a fost incheiat un Acord Comercial de liber schimb pentru magiunul de Topoloveni.
Sonimpex Topoloveni a primit cu mare bucurie vestea ca va avea protectie in Republica Singapore. Astfel, va exista un Acord Economic prin care se vor elimina taxele pentru producator, ceea ce va conduce la obtinerea unor contracte de export avantajoase. Actuala politica a Uniunii Europene este de extindere a exportului in state din afara granițelor sale. Faptul ca au fost inclusi intre statele care vor beneficia de protectie pentru produsele certificate cu scheme de calitate reprezinta recunoasterea de care se bucura la acest inalt nivel.
Este rezultatul muncii sustinute, al sacrificiilor pentru a promova Romania pe toate continentele.
Magiunul din prune Topoloveni a devenit cunoscut de la ”vladica la opinca” in tara, unde sunt Furnizori ai Casei Regale a Romaniei. In afara granitelor au primit doua stele de aur Michelin la Institutul International de Gust si Calitate de la Bruxelles, din maximum trei. Dulceturile Topoloveana au fost medaliate cu diplome de argint si bronz la Monde Selection - Bruxelles.
“Scopul nostru ca societate care activeaza in industria alimentara este sa obtinem doar Alimente Functionale si sa mentinem in fabricuta noastra din Topoloveni calitatea la cel mai inalt nivel si sa fim recunoscuti ca popor care este bine definit in globalizarea actuala.
Am reusit astfel sa procesam alte trei magiunuri - din struguri, mere, dovleac - si l-am inregistrat pe cel din caise, dulceturi fara zahar adaugat sau aditivi de orice fel pe baza unei retete brevetate, zacusti cu gustul ca acasa, dar mai sanatoase datorita tehnicii de procesare, bulion din rosii adunate de pe ogorul romanesc. Suntem o echipa puternica, fapt ce se vede prin rezultatele noastre de exceptie”, spune Bibiana Stanciulov, directorul general al companiei Sonimpex.
Mai multe detalii gasiti pe www.magiun-sonimpex.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.