Duminica, 24 Jan

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Afaceri La birou Mobilierul de birou, ultimele noutati

Mobilierul de birou, ultimele noutati

Email Imprimare

In aceasta toamna a avut loc la Koln ultima editie a Targului Orgatec, dedicat mobilierului de birou, unul dintre cele mai importante evenimente din acest atat de interesant domeniu. Chiar daca la editia precedenta existau temeri ca in urma crizei viitorul targului ar putea fi grav afectat, editia din 2010 a fost un real succes, inregistrandu-se peste 600 de participanti din toate colturile lumii. Cele sase sali imense in care a avut loc si editia precedenta, din 2008, au fost ocupate integral, iar numarul mare de vizitatori a facut ca spatiul sa para insuficient. O nota distinctiva a modului de organizare a targului a constituit-o adresarea agresiva catre toate simturile. Ghivece imense cu lavanda, oglinzi, lumini stralucitoare, culori puternice, toate erau menite sa creeze o atmosfera irezistibila. Au fost lansate nenumarate produse noi, inovative, incercari indraznete de a raspunde ultimelor cerinte ale pietei.

Este semnificativa participarea mai redusa si cu standuri mai mici a firmelor asiatice (cu exceptia celor din Japonia), precum si absenta unor firme americane, targul fiind in mare masura dominat de firmele europene si in special de cele germane, in pofida unei participari importante a firmelor australiene, din Orientul Mijlociu sau a celor japoneze. Standurile imense ale firmelor Konig+Neurath, Interstuhl sau Vitra erau cu adevarat impresionante. Dar si standurile Dauphin, K&N sau Bene s-au remarcat prin numarul mare de vizitatori atrasi de exponatele. Multe absente s-au justificat prin dificultatea financiara de a suporta costurile unei participari sau cele necesare dezvoltarii de produse noi care sa justifice participarea. Majoritatea participantilor au folosit oportunitatile acestui targ pentru a-si lansa noile produse si mult mai putin de a reveni cu produse deja cunoscute. O directie importanta de dezvoltare a noilor oferte de mobilier a reprezentat-o crearea de unitati standard care, prin variate configurari posibile, sa ofere fiecaruia oportunitatea de a-si satisface propriile deziderate privind amenajarea spatiului, capabile sa se adecveze stilului individual de lucru al fiecaruia. Vitra a excelat si de aceasta data prin ideile noi care au reprezentat un punct major de atractie al targului. Humanscale a venit cu o noua versiune simplificata a scaunului lor de succes Freedom, oferita acum la un pret mult mai prietenos, raspunzand insa acelorasi principii ergonomice.
Cautarea solutiilor de acomodare a unui pret prietenos cu standardele ridicate impuse scaunelor ergonomice a reprezentat in acest an o tema majora pentru multe branduri prezente la Orgatec. In cadrul acestei tendinte la Interstuhl s-au remarcat scaunele Freebalance, Akaba’s Arin, ICF’s Unaplus si in special Giroflex 656. Prin solutii ergonomice indraznete s-a distins din plin si scaunul Luce de la Okamura.
O premiera a reprezentat-o participarea la Orgatec a companiei taiwaneze Koplus care a castigat premiul reddot cu scaunul lor Bodyflex, dezvolat si construit in-house, cu un nou mecanism ingenios de pivotare, oferind un excelent confort.
Dar, evident, este imposibil de adunat in cateva randuri vasta oferta prezenta la acest targ cu dimensiunile lui absolut impresionante. Din fericire, cei interesati pot gasi toate informatiile necesare si un sfat competent la Hansen, reprezentant si importator al celor mai renumite branduri de mobilier de birou. Aici puteti gasi nu numai informatia si sfatul unor adevarati profesionisti, dar si solutiile practice optime pentru dumneavoastra. O remobilare realizata de Hansen va fi o adevarata revelatie, atat pentru angajatii, cat si pentru vizitatorii dumneavoastra. Iar astazi imaginea unui brand conteaza mai mult ca oricand…
Hansen este importatorul si distribuitorul in Romania al brandurilor Dauphin si Humanscale (prin Teknion), care au fost prezente la ultima editie a Targului Orgatec de la Koln.

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.