Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Evenimente Dacic Cool O intalnire Dacic Cool cu totul speciala

O intalnire Dacic Cool cu totul speciala

Email Imprimare

Am avut bucuria ca bunul meu profesor de istorie si geografie, domnul Pantilimon Popovici, sa ma invite sa ma intalnesc cu actualii sai elevi de la Scoala Lucian Blaga din Ocna-Mures, judetul Alba. Sunt inca vii amintirile mele legate de lectiile atat de interesante ale domnului profesor si port inca in mine inflacararea cu care ne vorbea despre istoria noastra si despre trecutul acelor locuri in care noi, elevii sai, ne nascusem si cresteam. Si reusea sa ne fascineze intr-atat incat eram fericiti sa ne petrecem zile intregi alaturi de domnia sa vorbind despre istoria noastra si despre minunatul santier arheologic pe care se straduia sa-l incropeasca, fara fonduri si fara spijin, ci doar cu un nemasurat entuziasm, dar care a condus la importante descoperiri prinse inclusiv in cartea sa, Ad Vatabos. Monografie arheologica a localitatii Razboieni-Cetate, publicata de domnia sa acum cativa ani, impreuna cu Rada Varga.
Iata cateva dintre motivele care m-au facut fericita sa revin dupa atata timp, sa ma intalnesc cu domnul profesor Pantilimom Popovici si cu elevii sai de astazi, precum si cu actualii colegi ai domnului profesor, pentru a discuta impreuna despre atatea lucruri care ne leaga si care ne anima.

Intalnirea a avut loc chiar inaintea festivitatii de absolvire a actualei clase a VIII-a. O festivitate emotionanta la care, in egala masura, elevii si profesorii aveau ochii in lacrimi si vocea tremuranda. Ce minunat ar fi daca aceasta minunata legatura de suflet intre dascali si elevi ar fi prezenta in toate scolile noastre! Doamna Elena Pop (directorul si in acelasi timp managerul scolii) si doamna Elena Carunta (director adjunct al scolii) sunt nu numai profesori competenti, dar mai ales dascali devotati, te impresioneaza cu sufletul pe care il pun in tot ceea ce fac. Doamna directoare, profesor de fizica si chimie, este prezenta mereu la nenumarate intalniri profesionale din intreaga Europa, incercand sa aduca si in scoala pe care o conduce cat mai mult din partea pozitiva a experientei colegilor ei din Franta, Germania si din celelalte tari ale batranei Europe.
Ziua frumoasa pe care am avut bucuria sa o petrec alaturi de elevii si dascalii scolii a inceput cu o discutie extrem de interesanta cu elevii clasei a VI-a A, clasa domnului profesor Pantilimon Popovici. Copii cuminti, inteligenti si avizi de a cunoaste si de a intelege cat mai multe lucruri. Discutia noastra a inceput, in mod firesc pentru mine, cu abordarea importantei comunicarii, element esential astazi in orice profesie, dar si in viata de zi cu zi. Am continuat apoi sa discutam despre importanta pregatirii profesionale in contextul globalizarii, dar si despre rolul atat de important al identitatii noastre nationale, despre respectul fata de istorie si de limba romana. In acest context, am discutat si despre raportarea noastra la realizarile conationalilor nostri, la modul in care fiecare dintre noi putem stimula economia romaneasca incercand sa cunoastem brandurile de valoare si sa consumam cu predilectie produsele brandurilor romanesti care isi respecta consumatorii prin calitate si preturi corecte. Iar spre exemplificare am discutat despre cateva branduri romanesti, despre calitatile si avantajele ce le prezinta pentru sanatatea noastra. Si - pentru ca discutia sa nu ramana strict teoretica - am si degustat impreuna produsele, comentand pe larg calitatile si gustul deosebit de placut al acestora. Incerci un adevarat sentiment de mandrie gustand delicioasele dulceturi naturale de la Topoloveni, atunci cand sti ca ele au cucerit aprecierile unei lumi intregi, facand astazi parte din alimentatia omologata a armatei americane. Iar de la binefacerile fructelor, atunci cand ele sunt procesate absolut sanatos, fara adaos de zahar sau de conservanti, am trecut si la minunatele produse ale stupului. Daca toata lumea cunoaste mierea, gustul sau deosebit si faptul ca ea este atat de sanatoasa, mai putini cunosc celelalte produse ale stupului si, in special, laptisorul de matca si polenul. Iar vorbind despre produsele stupului, e de datoria noastra sa ne aducem aminte ca vechea Dacie era renumita si ca un tinut al albinelor. Dar in egala masura trebuie sa cunoastem si realizarile importante ale unui brand romanesc de prestigiu precum Apiland, ale carui produse sunt cunoscute si apreciate in toata lumea. Laptisorul de matca si polenul crud si pur de la Apiland au proprietati cu totul deosebite ce nu se compara cu produsele curente pe care le gasim de obicei in comert. Si a fost o surpriza si o bucurie pentru toata lumea sa ne putem rasfata cu aceste adevarate miracole ale stupului in starea lor naturala in care ele ne ofera maximul de binefaceri. Degustate si savurate pe indelete, aceste produse romanesti de o remarcabila calitate, au reprezentat un final deosebit de placut al intalnirii noastre. Iar invitatia domunului profesor, precum si a conducerii scolii si in primul rand a elevilor, de a reveni in mijlocul lor m-a facut cu adevarat fericita. (Cecilia Caragea)


Comentarii (4)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy