Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea O oaza de lumina la Biserica Domneasca Sfantul Anton

ROMANIA MEA

Romania in imagini

Loading images
loading
Cabana Piatra Mare si Defileul Sapte Scari Cladiri din Bucuresti Parcuri din Bucuresti Bucurestiul inedit Cetatea Rasnov Orsova Siriu Bucurestiul vazut de pe Arcul de Triumf Vulcanii Noroiosi Romania vazuta de Andra Baiasu Romania vazuta de Mihai Chiorean Barajul Oasa si Cheile Turzii Gradina Cismigiu, Bucuresti Romania vazuta de Alexandra Valentina Bobocea Vechi si nou in Romania mea de Mihai Chiorean Romania vazuta de Oana Alexandra Stanciu Clisura Dunarii Gradina Botanica din Cluj-Napoca

Articole despre Romania mea & Povesti & Pareri

O oaza de lumina la Biserica Domneasca Sfantul Anton

Email Imprimare

Biserica Sfantul Anton a Curtii Domnesti din Bucuresti a fost zidita de domnitorul Mircea Ciobanul, intre anii 1558 si 1559. La sfarsitul domniei sale, biserica era ridicata la rosu. Doamna Chiajna, sotia domnitorului si fiica lui Petru Rares, a fost cea care s-a ingrijit de continuarea lucrarilor. Doamna Chiajna a fost regenta fiului ei, Petru cel Tanar, urcat pe tron dupa moartea lui Mircea Ciobanul, tatal sau, la doar 12 ani. Actuala biserica a trecut prin mai multe transformari, cea mai de seama s-a facut in anul 1715, cand domnitorul Stefan Cantacuzino a adaugat frumosul portal de la intrare.

Edificiul de plan treflat, copie a Manastirii Cozia, este amplasat in Centrul Vechi al Capitalei. Fatada este realizata din fasii alternative de caramida aparenta si tencuiala. Biserica fascineaza prin eleganta, dar si printr-o simplitate voievodala. Considerata a fi cea mai veche biserica din Bucuresti, a servit timp de doua secole drept loc de incoronare a domnilor Tarii Romanesti. Biserica poarta hramurile Buna Vestire si Sfantul Antonie cel Mare.
Dupa incendiul devastator de la 1847, cand o mare parte din Bucuresti a ars, s-a gasit sub ruinele bisericii inchisorii, situata in apropiere, icoana Sfantului Cuvios Antonie cel Mare, intreaga, neatinsa de flacari. Icoana, considerata facatoare de minuni, a fost adusa in Biserica Domneasca de la Curtea Veche si de atunci sfantul a devenit protectorul ei.
In Biserica Curtii Domnesti pasesc zilnic sute de pelerini credinciosi. Acolo pot gasi, cu ochii credintei in Domnul, o oaza de liniste, de lumina si caldura, un loc de reculegere, aducator de speranta. (Radu-Cristian Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.