Marti, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Evenimente in ianuarie 2018 la MNAR

Evenimente in ianuarie 2018 la MNAR

Email Imprimare

1. Perspectiva curatorului  in expozitia Atelier de front. Artisti romani in Marele Razboi. Vizita ghidata, vineri, 12 ianuarie, ora 17:00, parterul Galeriei Nationale MNAR.
Muzeul National de Arta al Romaniei va propune vineri, 12 ianuarie 2018, ora 17.00, un tur ghidat al expozitiei Atelier de front. Artisti romani in Marele Razboi in compania curatorului Alina Petrescu. Creatiile unei intregi pleiade de artisti mobilizati depun marturie despre Marele Razboi din perspectiva contemporaneitatii imediate, directe. Menite unui viitor Muzeu Militar, picturile, sculpturile si desenele realizate de acestia contribuie la scrierea istoriei, la procesul de formare a memoriei colective, afirma Alina Petrescu.

Expozitia aduce in prim-plan pagini emotionante din epopeea Primului Razboi Mondial, unul dintre cele mai sangeroase conflicte armate din istoria omenirii. Printre artistii combatanti sau mobilizati special de Marele Cartier General, retras la Iasi, se numara pictorii Nicolae Tonitza, Ion Theodorescu-Sion, Camil Ressu, Stefan Dimitrescu si sculptorii Oscar Han, Dimitrie Paciurea, Ion Jalea, Cornel Medrea.
Prezentarea dureaza aproximativ o ora. Participarea se va face in limita locurilor disponibile.

2. Un ceas pentru... arta - vizita ghidata in expozitia Un vis locuit/Un reve habite.
Sambata, 13 ianuarie, 11.30, MNAR, Sala Kretzulescu. Muzeul National de Arta al Romaniei reia anul acesta seria programului Un ceas pentru... arta cu prezentarea expozitiei Un vis locuit/Un reve habite.
Expozitia, organizata in parteneriat cu Delegatia Valonia-Bruxelles la Bucuresti, are ca tema arhitectura si cuprinde lucrari de grafica realizate de sapte artisti belgieni francofoni, printre care Pol Bury, Francois Schuiten, Luc Van Malderen. Operele lor invita la armonizarea si ordonarea haosului, mijlocind o calatorie stranie printre visurile artistilor.
Prezentarea este sustinuta de un istoric de arta si dureaza aproximativ o ora. Participarea se face in limita locurilor disponibile. Expozitia Un vis locuit/ Un reve habite poate fi vizitata in perioada 29 septembrie 2017 - 28 ianuarie 2018.

3. Tur ghidat in expozitia Atelier de front. Artisti romani in Marele Razboi. Miercuri 17.01.2018, ora 17.00.
Lucrarile expuse pun accentul pe latura umana si coplesesc tocmai prin lipsa oricarei retorici grandilocvente. Ele redau dramele oamenilor obisnuiti, ale celor care lupta uneori cu sau fara arme, din perspectiva apropiata a celor care au trait experiente similare. Autentice marturii, ele au deseori imediatetea transmisiilor live din zilele noastre, dar fara cautarea senzationalului. Lucrarile sunt adevarate documente care, alaturate, recupereaza imaginea unei vieti pline de privatiuni si suferinta atat pe front, cat si in spatele frontului, si contribuie la reconfigurarea micii istorii, a memoriei colective. Aceasta mica istorie oglindeste eroismul supravietuirii care, repovestit in alti termeni si glorificat, devine ulterior parte a marii istorii. Dintre artistii mobilizati expusi se numara pictorii Nicolae Tonitza, Ion Theodorescu-Sion, Camil Ressu, Stefan Dimitrescu si sculptorii Oscar Han, Dimitrie Paciurea, Ion Jalea, Cornel Medrea.
Prezentarea dureaza aproximativ o ora. Participarea se va face in limita locurilor disponibile.

4. Atelier Orasul viitorului in expozitia Un vis locuit/ Un reve habite de la Muzeul National de Arta al Romaniei, sustinut de Asociatia De-a arhitectura. Sambata, 20 ianuarie 2018, ora 10.30, Salile Kretzulescu.
Dupa vizitarea expozitiei Un vis locuit, copiii vor face un exercitiu de analiza si de imaginare a mediului construit din punctul de vedere al trecutului, prezentului si viitorului. Pornind de la cateva poze cu o strada fotografiata in diferite perioade de timp, din trecut pana in prezent, isi vor imagina cum va arata strada in viitor.
Inscrierea la atelier se face pe site-ul asociatiei http://www.de-a-arhitectura.ro/atelier-orasul-viitorului/, in limita locurilor disponibile.

Ce urmeaza la MNAR in luna ianuarie 2018:
- 25.01.2018, ora 16.00 - Conferinta sustinuta de Adrian Silvan Ionescu in expozitia Atelier de Front. Artisti romani in Marele Razboi.
- 27.01.2018, ora 12.00 - Program educativ pentru familii in expozitia Atelier de Front. Artisti romani in Marele Razboi, sustinut de Asociatia Atelier D, Daniela Miscov
- 28.01.2018, ora 12.00 - Tur ghidat in expozitia Atelier de Front. Artisti romani in Marele Razboi.
- 31.01.2018, ora 16.30 - In vizita la conu’ Zambacu - tur ghidat la Muzeul K. H. Zambaccian

Martea Spatiilor Istorice: orele 10.00-18.00
Spatiile istorice ale fostului Palat Regal se redeschid in ianuarie 2018! Corpul central al fostului Palat Regal poate fi vizitat in fiecare zi de marti, orele 10.00-18.00. Sala Tronului, Sufrageria Regala si Scara Voievozilor au o puternica incarcatura istorica, simbolica si emotionala, reprezentand „centrul de comanda” al monarhiei in timpul domniilor regilor Carol al II-lea si Mihai I. In perioada interbelica, dar si dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, aceste spatii erau folosite pentru receptii oficiale la care erau invitati inalti demnitari din tara si din strainatate. Picturile si basoreliefurile concepute special pentru decorarea lor contribuie vizual la conturarea unei identitati nationale transmisa vizitatorilor peste generatii. Celor doua picturi monumentale care impodobesc tavanul Scarii Voievozilor si al Salii Tronului, opera lui Arthur Verona si respectiv a Ceciliei Cutescu-Storck li se adauga lucrari de Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Rudolf-Schweitzer-Cumpana, Stefan Popescu, Ion Theodorescu-Sion, pentru a-i numi doar pe cei mai cunoscuti dintre artistii romani care au contribuit la decorarea palatului regal.
Programul de vizitare:
Marti, 9, 16, 23 si 30 ianuarie 2018, orele 10.00-18.00 (vizitatori individuali)
Sambata si duminica 20-21 ianuarie se organizeaza tururi ghidate la orele 11.30, 14.00 si 16.30.
Tarife:
- bilet de vizitare individual (fara ghid) - 10 lei (reduceri: 5 lei pensionari/2,5 lei elevi/gratis prescolari).
La cerere se pot organiza vizite ghidate pentru grupuri de minimum 15 persoane, prin programare cu 10 zile inainte, la adresa de email: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Durata unui tur ghidat: aproximativ o ora.
Mai multe informatii gasiti pe www.mnar.arts.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.