Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Dileme antreprenoriale in industria modei islamice din Turcia, conferinta la MTR

Dileme antreprenoriale in industria modei islamice din Turcia, conferinta la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta miercuri, 29 mai 2019, de la ora 18.30, la o noua intalnire din seria Conferintelor de la Sosea. Magdalena Craciun, doctor in antropologie si lector la Universitatea Bucuresti, va sustine conferinta Dileme antreprenoriale in industria modei islamice din Turcia. Conferinta va avea loc la fosta Sala Irina Nicolau (intrarea se face prin strada Monetariei). Intrarea este libera.
In Turcia ultimului deceniu, industria modei islamice s-a dezvoltat foarte mult, in contextul propice al unui proiect politic de construire a unei societati evlavioase. Insa, pentru multi dintre observatorii sai, fie conservatori religiosi, fie seculari, moda islamica este un oximoron. Ea asociaza termeni aparent incompatibili, precum moda si religie, modernitate si traditie, secularism si militantism islamic, si genereaza confuzie si condamnare. Ce presupune atunci sa desfasori o activitate economica in acest sector? Cum prezinti aceste marfuri? Cum te pozitionezi daca se intampla sa fii o antreprenoare care poarta astfel de haine religioase stilizate?
Bazata pe o cercetare de teren desfasurata in Istanbul intre 2012 si 2014, aceasta prelegere raspunde unor astfel de intrebari dintr-o perspectiva antropologica clasica, potrivit careia o afacere este mereu ceva mai mult decat calcule economice despre cost si profit.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.