Vineri, 23 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Traind in zen, colocviu despre zen la MNAR

Traind in zen, colocviu despre zen la MNAR

Email Imprimare

Sambata si duminica, 14 si 15 decembrie 2019, la Muzeul National de Arta al Romaniei va avea loc evenimentul Traind in zen, organizat impreuna cu Asociatiile Chado Urasenke Tankokai din Romania si Ambasada Japoniei in Romania. Specialisti din diverse domenii legate de zen vor prezenta, din perspectiva fiecaruia, cum este perceput acest concept, devenit azi un stil de viata. Evenimentul se adreseaza deopotriva publicului roman, dar si celui japonez, fiind o ocazie de a reevalua viata de zi cu zi si de a ne largi orizontul spiritual.

Se spune ca zenul a aparut in Japonia in secolul al VII-lea si a patruns in cultura traditionala si in viata japonezilor intr-un mod natural, odata cu dezvoltarea societatii, devenind o parte a comportamentului obisnuit - parte a vietii, fiind practicat si azi pana la nivelul institutiilor guvernamentale nipone.
Muzeul National de Arta al Romaniei este incantat sa organizeze acest eveniment important pentru iubitorii de arta si cultura japoneza, mai ales ca detine una dintre cele mai reprezentative colectii de gen aflate in posesia unui muzeu din Romania. Aceasta este alcatuita din piese ce apartin perioadelor Edo, Meiji si Taisho, din secolele XVII-XX si cuprinde obiecte variate, de la costume de samurai tosei gusoku, sabii katana si wakizashi si accesorii de tip tsuba, picturi, gravuri, sculpturi in lemn si articole de imbracaminte – kesa, pana la lampi din bronz si piesele fildes denumite netsuke, dar si o camera de ceai perfect functionala.
In cele doua zile, participantii vor lua contact cu viata in spiritul zen, in cadrul comunicarilor si al dezbaterilor sustinute de personalitati marcante ale societatii nipone actuale si prin atelierele de ceai si caligrafie organizate pentru public. Totodata, acesti participanti vor lua parte si la un pranz budist organizat in cadrul evenimentului.
Participarea se face numai in baza rezervarii.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.