Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Opera sub clar de... lupa la Muzeul Zambaccian

Opera sub clar de... lupa la Muzeul Zambaccian

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita sa participati la programul Opera sub clar de... lupa: Lautul de Stefan Luchian la Muzeul K.H. Zambaccian (str. Muzeul Zambaccian, nr. 21A).
Krikor H. Zambaccian (1889 - 1962) a fost un cunoscut om de afaceri si colectionar de origine armeana, membru corespondent al Academiei Romane. Critic si pasionat de arta, a scris monografiile lui Nicolae Grigorescu, Gheorghe Petrascu, Nicolae Tonitza si cateva volume de eseuri.
Muzeul K.H. Zambaccian se remarca prin calitatea exceptionala a lucrarilor de arta romaneasca, reflectand gustul desavarsit al colectionarului. Colectia prezentata aici este una dintre cele mai bogate si valoroase din Romania si cuprinde pictura, sculptura, grafica si mobilier.
Operele de arta expuse in muzeu alcatuiesc o veritabila istorie a picturii romanesti moderne in capodopere. Printre acestea se afla Lautul (1911-1912), realizata de Stefan Luchian (1868 – 1916) in ultima parte a vietii. Pictura, ulei pe panza, a fost achizitionata de Zambaccian de la colectionarul Alexandru Bogdan-Pitesti. Aflat in vizita in casa lui Zambaccian, pictorul francez Albert Marquet a remarcat stralucirea deosebita pe care o are coloritul acestei lucrari. Modelul copilului a fost Lica, prezenta si in lucrarea Lica cu portocala, pe care o puteti admira in Galeria de Arta Romaneasca Moderna a Muzeului National de Arta al Romaniei.
Vizitele au loc astfel:
• Joi, 24 iulie, ora 17.30
• Duminica, 27 iulie, ora 11.30.
Se plateste doar biletul de intrare in muzeu, fara taxa de ghidaj obisnuita. Participarea se face pe baza de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , in limita locurilor disponibile.
Tarif: 7 lei - pret intreg, pensionari - 3,5 lei, studenti - 2 lei, elevi - gratuit in perioada vacantelor.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.