Luni, 11 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara

Arta culinara

Atunci cand te grabesti si iti este foarte foame

Email Imprimare

Tuturor ni se intampla sa poftim, mai ales cand suntem infometati, deseori salivand chiar si numai cand simtim un miros imbietor. Ne urnim greu sa gatim, ne place mai mult sa fim serviti. Lucru valabil si in cazul mancarurilor cu peste – nu prea ne place sa-l pregatim, dar ii apreciem gustul si aportul de Omega 3. Insa ce faci cand pofta te trimite cu gandul la peste si esti la serviciu, unde nu poti gati? Avem noi solutia pentru tine, de fapt chiar doua: Eva File de hering in sos tomat si Eva File de hering in ulei vegetal.

10 beneficii pro sanatate aduse de o dieta care include ton

Email Imprimare

Despre ton, numai de bine, cum ar spune o vorba inteleapta. Este un peste deja faimos pentru gustul autentic si varietatea de modalitati in care poate fi preparat. Nutritionistii il recomanda inca de la implinirea varstei de 1 an, neavand contraindicatii pentru a fi consumat cel putin o data pe saptamana. Tonul se remarca prin cantitatea impresionanta de seleniu prezenta sub forma de „selenoneine” - o forma mai puternica de antioxidanti, care protejeaza tonul de radicalii liberi si care poate co-exista cu mercurul, scazand influenta acestuia asupra organismului. Tonul este bogat si in complexul de vitamine B, vitamina D, contine proteine, fosfor, potasiu, magneziu si mult-cautatele grasimi sanatoase Omega-3 si Omega-6.

4 ciorbe care te vor tine departe de raceli

Email Imprimare

Ciorba, una dintre cele mai iubite mancaruri romanesti, detine un rol important in alimentatie si aduce o contributie benefica organismului. Pe langa faptul ca te energizeaza, te incalzeste pe loc si te vindeca atunci cand esti racit. Lumea ciorbelor este variata, existand varietati pentru toate gusturile. Iata 4 recomandari de la Chef Liviu Balint care iti vor incanta papilele gustative:

Sardinele, sanatoase, delicioase si de nelipsit din alimentatie!

Email Imprimare

Stiai ca sardinele intrec pesti precum tonul sau somonul in aportul de omega 3? De fapt, au cel mai mare aport de omega 3 dintre toate alimentele. In doar 80 de grame de sardine gasim aproximativ 1950 mg de omega 3. Ca sa nu mai vorbim despre continutul ridicat de vitamina D care este, dupa cum stim cu totii, esentiala pentru oase. Norvegienii sunt fani inraiti ai sardinelor si sa nu va surprinda daca o sa regasiti o multime de preparate care contin acest peste in bucatariile nordicilor. Si unul dintre cele mai importante aspecte de luat in seama atunci cand vorbim despre sardine este acela ca nu contin toxine, asa cum o fac pestii mai mari. Asta pentru ca sardinele sunt mici si se afla pe o treapta inferioara a lantului trofic. Iar datorita vitezei cu care acestea se reproduc, se gasesc usor si sunt accesibile ca pret.

Carnea de pui, pe cat de gustoasa, pe atat de sanatoasa!

Email Imprimare

Daca, referindu-se la carnea de porc, specialistii in nutritie ne sfatuiesc sa fim precauti si sa o consumam in cantitati cat mai mici, la polul opus se afla sfaturile despre carnea de pui si de gaina. De ce carnea de pasare ar trebui sa fie nelipsita din meniul zilnic? Fiind un aliment lipsit de carbohidrati si sarac in grasimi, carnea de pasare este ingredientul perfect pentru silueta. Aportul caloric redus alaturi de puterea mare de satietate sunt avantaje care fac din carnea alba de pui prima alegere a celor care vor sa scape de cateva kilograme. In plus, s-a observat ca aminoacizii din compozitia acesteia au actiune tonica asupra sistemului nervos si scad apetitul.

Retete ingenioase pentru sandvisuri savuroase

Email Imprimare

Nu exista persoana care sa nu-si aminteasca de sandvisurile copilariei. Fie ca vorbim despre pranzul luat pe fuga in curtea scolii, fie ca ne amintim despre pachetelele pe care mama ni le pregatea cu atata grija pentru excursii, cu totii ne-am regasit cel putin o data in viata in situatia de a savura un sandvis memorabil. Ce-l face memorabil? Faptul ca exista. Faptul ca cineva drag s-a gandit sa-l pregateasca si ca distractiile copilariei ne fac sa ne amintim totul mai bun si mai frumos.

Surprinde-i pe cei dragi cu o cina in stil irlandez!

Email Imprimare

Ce poate fi mai frumos decat momentele petrecute in compania oamenilor dragi? Studiile recente arata ca oamenii sunt dependenti de socializare. Omul este un "animal de haita" pentru care aportul social conteaza si aduce masura succesului. Oamenii cu familii numeroase sunt mai sociabili, iar oamenii cu multi prieteni sunt mai veseli. Cel putin asta sustin specialistii. Daca si tu faci parte din categoria celor cu un apetit social ridicat si daca iti plac intrunirile cu oamenii dragi din viata ta, poate ai vrea si sa ii rasfeti cu o cina in stil irlandez, recomandata de ambasadorul Vegeta si finalistul concursului Masterchef, Liviu Balint. Or, cand vine vorba de preparate suculente si retete gatite pe indelete, nu e mare filozofie sa le faci acasa, atata timp cat iti procuri ingredientele potrivite. Chef Liviu Balint te invita sa incerci delicioasa tocanita de vita in sos de bere neagra, cu abundenta de morcovi.

Trei retete delicioase cu peste recomandate de chef Liviu Balint

Email Imprimare

Vrei sa iti impresionezi familia si prietenii cu talentele tale gastronomice, dar nu ai chef sa petreci prea mult timp in bucatarie? Chef Liviu Balint, brand ambassador Podravka Romania, iti recomanda cateva retete delicioase, sofisticate, dar usor de preparat, cu care nu ai cum sa dai gres.

Salata cu hering si cartofi
Acest preparat va aduce o explozie de culori, gusturi si arome in farfuria ta. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta reteta: o conserva de Eva file de hering in ulei vegetal 170 g, 400 g cartofi, 1 salata verde, 2 cepe verzi, 2 rosii, 4 linguri otet, sare si piper. Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare pret de 20 de minute. Se scurg bine, se curata de coaja, se taie bucati si se lasa la racit, timp in care se desfac si se spala frunzele de salata. Ceapa si rosiile se spala si se taie rondele, apoi se prepara un amestec din otet, sare si piper, care se toarna peste cartofii fierti. La final, se adauga bucatile de hering, rosiile si salata verde.

Aromele toamnei sunt numai bune de premiat!

Email Imprimare

O fi vara plina de valuri inspumate si costume de baie colorate, dar toamna e faimoasa pentru arome delicioase si mese bogate. Mai ales la noi, la romani, belsugul toamnei a fost mereu motiv de mandrie si de sarbatoare. Si cine spune ca vremea de afara n-ar fi prielnica pentru un gratar alaturi de cei dragi? Nimic nu merge mai bine cu mustul proaspat decat o friptura suculenta ce miroase inca a jar.

Aceeasi friptura, mai multe gusturi

Email Imprimare

Gratarul este combinatia perfecta dintre distractie si mancare, fiind, totodata, si o modalitate de relaxare alaturi de cei dragi. Nu te complica - simplu, usor si rapid poti obtine rezultate delicioase. Alege carnea in functie de preferintele prietenilor, pentru ca poti gati doar un anumit tip de carne – pui sau porc - si sa obtii gusturi diferite. Secretul consta in marinare. Vegeta iti propune marinarea in Vegeta Grill condiment lichid cu bere, care confera suculenta fiecarei bucati de carne in drumul ei catre gratarul delicios.

Toamna trebuie sa fie bogata in culori, nu in calorii!

Email Imprimare

Gata, vara s-a incheiat, relaxarea din concediu inca mai pluteste in aer si poate bronzul mai rezista vreo cateva saptamani. Dar silueta? O pastrati pana vara viitoare?
Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka si finalistul cunoscutului show MasterChef, v-a pregatit o reteta speciala care nu doar ca este usor de pregatit, dar are si ingredientele perfecte care va pot energiza zilele lungi de toamna.

3 retete delicioase si sanatoase cu sprot

Email Imprimare

Carnea de peste este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) si minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu). In plus, acest aliment previne osteoporoza, anemia, precum si cancerul. E bine de stiut si faptul ca accelereaza metabolismul. Totodata, pestele poate avea efecte pozitive asupra depresiei si tulburarii bipolare. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care acest tip de carne nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia voastra. De aceea va recomandam cateva retete, foarte usor de preparat, delicioase si sanatoase, cu sprot:

Stiati ca acum sute de ani condimentele erau mai pretioase decat aurul?

Email Imprimare

Piperul, de exemplu, era considerat moneda de schimb in Evul Mediu. Exploratori faimosi, precum Marco Polo, au cutreierat lumea in lung si in lat pentru a descoperi mirodenii de care astazi noi ne bucuram si pe care le consideram ca fiind pur si simplu naturale. Bucatarii restaurantelor cu renume mondial au declarat intotdeauna ca o parte a succesului lor se datoreaza faptului ca au stiut, la momentele potrivite, cum sa asorteze condimentele pentru preparatele lor. Si da, secretul unui preparat delicios consta in alegerea condimentelor potrivite. Asta nu este o noutate.

Cum sa te feresti de raceli

Email Imprimare

Vine frigul si o supa fierbinte nu numai ca te va scapa de raceli, dar chiar le va preveni. Dincolo de parerile si povestile bunicilor, organismul uman are nevoie de lichide pentru hidratarea si usurarea digestiei, iar ciorbele si supele sunt lichidele care reunesc toate vitaminele si mineralele din legume. Si atunci, de ce nu ai incerca borsul cu verdeturi de la Vegeta, care, adaugat intr-o supa de pui, va alunga virozele, dar va avea si un rol decisiv in revigorarea si vitaminizarea organismului?

Fa-ti temele, afla cateva retete delicioase numai bune de luat chiar si la scoala!

Email Imprimare

Vacanta e pe incheiate, concediul pe terminate. Stim, astea nu-s vesti tocmai placute, insa vestea buna e ca se mai animeaza orasele cu zumzetele micilor scolari, mereu matinali, cu ghiozdanele lor colorate, in drumul spre scoala. Si, chiar daca n-ai refuza inca o zi de plaja, cine spune ca n-au mai ramas weekenduri cu soare? Te mai poti rupe de oras pe final de saptamana si poti lua o minivacanta de doua zile oricand vei vrea sa-ti aduni gandurile. Dar destul cu melancolia de dupa vacanta. Am venit cu vesti bune, tocmai de la Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka si finalistul cunoscutului show MasterChef. Astazi, Chef Liviu Balint te invata sa prepari trei retete delicioase cu sprot in mai putin de 5 minute. Suna bine?

Heringul, pestele preferat al tarilor nordice

Email Imprimare

Nu degeaba au starnit vikingii admiratia intregii planete. Curajosi, frumosi si cu cele mai sanatoase preferinte in materie de mancare, nordicii s-au facut remarcati de secole intregi. Astazi nu ii mai “solicita” atat de mult razboaiele pe mare si cucerirea de noi teritorii, insa au reusit sa transmita din generatie in generatie cateva trucuri simple care va pot tine in forma si in vremurile noastre moderne.

Pastrav in crusta de sare, copt in jar

Email Imprimare

Pastravul in crusta de sare reprezinta o reteta gustoasa si satioasa, cu multe condimente, un preparat de vara copt in jar.
Reteta a fost preparata si oferita de Chef Liviu Bosnea, proprietarul grupului de restaurante Grill World.

Retete pe baza de peste pentru un mic-dejun energizant

Email Imprimare

Nu-i asa ca prima masa a zilei este cea mai importanta? Nutritionistii iti recomanda sa nu sari peste micul dejun, caci te va ajuta sa-ti incepi ziua cu avant pentru a realiza tot ceea ce ti-ai propus. Podravka vine in ajutorul tau cu cateva retete pe baza de peste, usor de preparat.

Clatite cu ton si crema de branza
Un preparat matinal energizant, rapid, dar si gustos, este clatita. Iti propunem o reteta de clatita cu ton si crema de branza care te va convinge sa o incerci. Pentru prepararea clatitelor ai nevoie de 2 galbenusuri pe care le amesteci cu putina sare si 2 linguri de smantana. Se omogenizeaza cu 2 linguri de ulei si 2 cani si jumatate de lapte. La final se toarna 2 cani de faina si se amesteca energic cu un tel. Se lasa deoparte 15 minute, timp in care amesteci intr-un blender 200 grame branza de vaci, 2 linguri smantana si sare, peste care se adauga marar verde tocat. Cand clatitele sunt coapte, umple-le cu crema de branza, Eva ton in suc propriu si ceapa verde tocata marunt! Topingul de parmezan si fistic va face din acest mic dejun o incantare.

Nici o masa fara peste. La conserva, ca e mai sigur si mai gustos!

Email Imprimare

In zilele toride de vara, mancarurile recomandate sunt mai light. Usoare adica. Nu doar pentru ca tinem la silueta, desi, nici acesta nu este un aspect de neglijat, pentru ca vara vrem sa ne mandrim cu trupuri sculptate, care sa dea bine pe plaja. Dar nici digestia nu e de ignorat. Nu ti-e totuna daca te simti bine si plin(a) de energie sau daca te simti ca un balon, gata sa... explodeze.

Macaroane milaneze (reteta din Epoca de Aur)

Email Imprimare

Macaroane milaneze... ca-nainte de 89! Nu cred ca pe vremea Epocii de Aur sa fi fost vreo criza la macaroane. Rudimentare si grosolane, erau totusi gustoase atata vreme cat mesenilor le erau straine spaghetele, penele sau rigatoni de astazi. In perioada comunista, pe langa cartofi si varza, macaroanele erau ingredientele de baza ale meselor de zi cu zi. Sa nu ma banuiti de nostalgii... dar retetele astea fac parte din istoria noastra culinara. Asa ca se cuvine sa recapitulam, din cand in cand. De regula, macaroanele le mancam sub forma de budinca.

Inainte sa treaca prin stomac, dragostea se perpeleste pe gratar

Email Imprimare

Avem multe zicale romanesti, insa cea mai faimoasa dintre toate sustine ca dragostea trece prin stomac. Si e o zicala cu duh pentru ca nimic nu lasa loc de voie buna cum o face un fel copios de mancare impartit cu cei la care tii cel mai mult. Astazi, Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, v-a pregatit o reteta savuroasa, in ton cu vremea buna si pe placul celor care nu scapa nici o ocazie sa pregateasca un gratar in aer liber.

Coaste caramelizate la gratar

Email Imprimare

Coastele caramelizate la gratar reprezinta o reteta gustoasa si satioasa, cu multe condimente, un preparat la gratar potrivit pentru cei care vor sa sarbatoreasca vacanta in aer liber, alaturi de o halba de bere sau un pahar cu vin.
Reteta a fost preparata si oferita de Chef Liviu Bosnea, proprietarul grupului de restaurante Grill World.

7 retete de inghetata cu fructe

Email Imprimare

Vara e sezonul deliciilor. Zeci de sortimente de fructe, in diverse culori si arome, ne incanta papilele gustative cu aromele lor speciale. Uneori, canicula ne copleseste, iar atunci e momentul inghetatei, care poate fi numita si vedeta sezonului estival. Iata trei retete de inghetata cu fructe, usor de facut si delicioase!
1. Inghetata cu banane. Aveti nevoie de 6 banane, 4 oua, 150 g zahar, doua lamai. Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, se zbat pana se obtine o spuma densa. Se adauga doua linguri de apa si sucul de la o lamaie. Se asaza totul intr-o cratita care se pune pe foc mic. Se amesteca, dar nu se lasa sa fiarba. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. In acest timp se decojesc bananele, se zdrobesc si se amesteca cu sucul de la cealalta lamaie. Se adauga restul de zahar si se amesteca. Se amesteca albusul de ou zbatut spuma cu bananele si crema de galbenusuri pana cand totul devine o pasta omogena. Se pune amestecul intr-un bol si se da la congelator.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...14 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.