DACIC COOL

Duminica, 30 Apr

Ultimele Titluri :

Alimentatie Sanatoasa

10 alimente ideale pentru micul dejun

Email Imprimare

Se spune in intelepciunea populara ca trebuie sa mananci micul dejun ca un rege, pranzul ca un print si cina ca un sarac. Specialistii sunt de parere ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, insa esential este ca aceasta masa sa fie de buna calitate. Care este rolul micului dejun? Micul dejun are rolul de a furniza energia necesara pentru restul zilei, insa numai daca acesta este alcatuit din alimente sanatoase. Prea multe grasimi sau prea mult zahar dauneaza organismului si compromit starea de bine pentru intreaga zi.
Daca scopul este acela de a avea o zi plina de energie si buna dispozitie, atunci e necear ca micul dejun sa fie alcatuit din alimente sanatoase.

Beneficiile pentru sanatate ale consumului de conopida

Email Imprimare

In Statele Unite ale Americii, conopida este in prezent mentionata pe aceeasi pozitie cu sparanghelul, varza de Bruxelles si broccoli. Potrivit cotidianului The New York Times, conopida este apreciata si populara in multe orase din intreaga lume, precum Los Angeles, Paris, Viena sau Londra. In prezent, aceasta leguma revine in gastronomie nu numai datorita aromei sale delicate, ci si proprietatilor benefice asupra sanatatii noastre.

Cafeaua – cat de mult e prea mult?

Email Imprimare

Una dintre cele mai populare bauturi din lume, cafeaua a fost dintotdeauna subiectul controverselor. Aduce cafeaua beneficii? Dauneaza sanatatii? Sunt intrebari la care specialistii in domeniu au incercat de-a lungul timpului sa raspunda. Aproape la fel de populara precum apa, cafeaua este o bautura preparata in diverse moduri, in functie de regiune. Pe cat de iubita este aceasta bautura, pe atat de mari sunt controversele care continua sa apara in urma diverselor studii efectuate de catre specialisti, unii fiind de parere ca beneficiile cafelei sunt uimitoare, altii aratandu-se destul de rezervati in privinta avantajelor acestei bauturi.

Alimente tabu in artrita reumatoida

Email Imprimare

Artrita reumatoida nu este o afectiune usoara. Ea cauzeaza nu doar un disconfort, ci adevarate dureri la incheieturi care impiedica persoana bolnava sa faca activitatile de rutina asa cum le facea inainte. Din fericire, cercetatorii au descoperit ca exista anumite circumstante care pot ameliora durerea si pot face viata unui bolnav de artrita reumatoida mai usoara. Exista insa si alimente care inrautatesc simptomele asociate acestei afectiuni.

10 alimente care incetinesc imbatranirea

Email Imprimare

Alimentatia este importanta nu doar in mentinerea unei stari optime de sanatate, ci si in incetinirea procesului de imbatranire, proces strans legat de ceea ce-i oferim organismului pentru procesare. Astfel, exista alimente care accelereaza imbatranirea, dar exista si alimente care contin o bogata cantitate de antioxidanti, reducandu-se astfel procesul de imbatranire a organismului.

Infectiile in gat. Iata ce alimente sa mananci si ce alimente sa eviti

Email Imprimare

Prezente atat in sezonul estival, cat si in cel rece, infectiile gatului sunt nu doar frecvente, ci si foarte suparatoare. Ele duc la lipsa de concentrare, stari de irascibilitate si, implicit, o scadere considerabila a randamentului. De cele mai multe ori, acestea au drept cauze infectiile cu virusuri. In stadii mai avansate, exista dificultati foarte mari in a vorbi sau a manca. Medicii recomanda o pauza de la cafea si tutun, pentru grabirea vindecarii. Consumul de lichide (si in special lichide calde) este si el un factor care duce la o vindecare mai rapida a inflamatiei.

Beneficiile uimitoare ale fructului de papaya

Email Imprimare

Original din America Centrala si America de Sud, papaya mai este cunoscut si sub denumirea de fructul ingerilor, datorita continutului bogat de substante benefice sanatatii. Se pare ca aceasta denumire i-a fost data de nimeni altul decat Cristofor Columb, care a fost fascinat nu doar de aroma minunata, dar si de gustul acestui fruct. Desi este sarac in calorii, are un bogat continut de antioxidanti, fibre, dar si alte substante cu rol esential in pastrarea echilibrului organismului.

7 alimente pe care sa le consumi si 7 alimente pe care sa le eviti la micul dejun

Email Imprimare

Micul dejun este considerat de catre unii specialisti drept cea mai importanta masa a zilei, acoperind 20-30% din necesarul zilnic de energie.
Iata sapte dintre alimentele care pot fi consumate la micul dejun, aducand numeroase beneficii organismului:
1. Fulgi de ovaz. Printre beneficiile consumului de fulgi de ovaz la micul dejun se numara protejarea florei stomacale si scaderea nivelului de colesterol. In plus, organismul va avea parte de suficienta energie pentru a se simti in forma maxima.

Beneficiile laptelui de turmeric

Email Imprimare

Cunoscut sub diverse denumiri, precum turmeric latte sau lapte de aur, laptele de turmeric a fost folosit pentru beneficiile sale inca din cele mai vechi timpuri. Astazi, tendinta este de reapropiere de ceea ce este natural, iar laptele de turmeric a redevenit o adevarata vedeta atunci cand vine vorba de sanatate. Daca acum cateva decenii laptele de turmeric nu era altceva decat un remediu folosit de catre batranii indieni ca leac pentru nenumarate boli, acum, aceasta miraculoasa bautura a devenit apreciata si folosita atat in unele restaurante, cat si la salile de fitness.

Cura cu sucuri naturale in medicina Ayurveda

Email Imprimare

Sucurile naturale sunt astazi la moda. Fie ca e vorba despre detoxifiere sau despre revigorarea si vitaminizarea organismului, oamenii consuma din ce in ce mai mult sucuri naturale. Iata cum se folosesc sucurile naturale in medicina ayurvedica. Aceasta antica si celebra stiinta, Ayurveda, spune ca exista cinci elemente de baza (spatiu, aer, foc, apa si pamant) care, combinate, dau nastere la trei energii ce ne guverneaza existenta.

Laptele de aur - miraculosul elixir al sanatatii

Email Imprimare

Miraculoasa bautura cu origini in medicina ayurvedica, laptele de aur, este un remediu natural celebru pentru capacitatile sale vindecatoare. Astazi, stiinta explica misterul acestui adevarat medicament natural. Secretul consta in proprietatile ingredientelor sale. Ce este laptele de aur? Este un amestec format din turmeric, lapte de cocos sau ulei de cocos, la care se poate adauga optional si ghimbir sau piper.

Dimineata sau seara? Cand e cel mai bine sa bei lapte?

Email Imprimare

Din copilarie avem convingerea ferma ca laptele este unul dintre cele mai bune alimente, iar o mare parte dintre noi continuam sa consumam lapte si in urmatoarele etape ale vietii. Exista multe polemici referitoare la beneficiile laptelui, unele voci care spun ca laptele este mai mult dusman decat aliat al sanatatii, insa cercetatorii au ajuns la concluzia ca secretul sta intotdeauna in calitatea si cantitatea laptelui consumat. Dar... pentru a beneficia de intreaga paleta de calitati ale acestui produs, este bine sa-l bem dimineata sau seara?

Dieta cu prune - sanatate si cateva kilograme in minus!

Email Imprimare

Prunele sunt fructele de care ai nevoie ca sa iti mentii atat corpul, cat si mintea sanatoase. Foarte gustoase, aceste fructe echilibreaza apetitul, au efect diuretic si contribuie la detoxifierea organismului, fiind recomandate in curele de slabire. Acestea te vor ajuta sa lupti cu kilogramele in exces, dar vor avea grija si de sanatatea ta, astfel incat organismul sa nu sufere dezechilibre. Sursa importanta de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu si fibre, prunele diminueaza inflamatiile si ajuta la tratarea toxiinfectiilor alimentare.

Piersici pentru sanatatea ta!

Email Imprimare

Alimentele pe care le consumam ne influenteaza sanatatea fizica si mentala, modul in care aratam si ne simtim. O alimentatie sanatoasa are la baza un consum ridicat de fructe si legume. O alegere sanatoasa poate fi si consumul de piersici. Piersica este un fruct aromat, de origine asiatica, bogat in nutrienti si vitamine, care aduce multe beneficii organismului nostru, fiind considerat o comoara a naturii.

Ouale de prepelita: beneficii terapeutice

Email Imprimare

Ouale de prepelita, desi sunt de doua ori mai mici decat ouale de gaina, au o valoare nutritionala de patru ori mai mare decat acestea. Consumate fierte sau crude, ouale de prepelita aduc o serie de beneficii organismului, de aceea sunt recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pentru mentinerea starii de sanatate. Desi sunt mai mici decat ouale de gaina, ouale de prepelita contin cantitati de la 5 pana la 15 ori mai mari de vitamine si minerale esentiale, precum fosfor, fier, vitamina B1 si B2, ne spune Livia Nena, biolog-nutritionist.

Bamele, legumele care merita un loc de cinste in orice meniu

Email Imprimare

De provenienta din Etiopia, insa cultivate la scara redusa in Romania, bamele sunt unele dintre cele mai recomandate legume, pentru valoarea lor terapeutica. Din aceeasi familie cu bumbacul, cafeaua si hibiscusul, legumele verzi si lunguiete reprezinta o sursa importanta de nutrienti vitali pentru organism. Sarace in calorii, dar bogate in vitamine si minerale: A, C, tiamina, calciu, zinc, fibre, riboflavina, betacaroten, potasiu, magneziu si vitamina B6, bamele sunt recomandate in special viitoarelor mame, datorita acidul folic pe care il contin si care ajuta la dezvoltarea tubului neural al fatului.

Dieta cu vinete

Email Imprimare

Aceasta dieta nu este una foarte stricta, singura regula majora fiind aceea de a consuma cat mai multe din aceste legume. Vinetele sunt recomandate in aproape toate dietele, deoarece au un continut bogat in apa (93%), sunt o buna sursa de fibre, potasiu, magneziu, dar si vitamina A si C. Datorita acestor minerale si vitamine pe care le contin, vinetele au grija de sanatatea inimii, a sistemului osos, dar iti intaresc si sistemul imunitar. Consumand regulat aceste legume, poti uita de insomnie, nervi sau stres si iti poti detoxifia corpul. In plus, cu ajutorul lor poti slabi pana la 5 kilograme pe luna, deoarece ele calmeaza setea si foamea si dau rapid senzatia de satietate.

Fructele, arme puternice pentru sanatate

Email Imprimare

Afinele contin acid elagic si inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase. Culorile atat de diverse ale fructelor sunt extrem de importante pentru sanatatea corpului nostru. Tocmai datorita acestor pigmenti, fructele se transforma in cele mai puternice arme anticancer. Numeroase cercetari au scos la iveala capacitatea anumitor fructe de a inhiba angiogeneza, adica procesul prin care se impiedica dezvoltarea tumorilor, infometand celulele afectate si impiedicand formarea unor vase noi de sange care hranesc cancerul.

Avocado, darul naturii pentru sanatate

Email Imprimare

Apreciat pentru proprietatile lui, avocado este cunoscut ca fiind fructul care prelungeste viata. Atat pulpa, dar mai ales samburele acestui fruct tropical reprezinta o sursa inestimabila de acizi grasi esentiali, antioxidanti si polifenoli care tin in frau nivelul colesterolului, stimuleaza activitatea organelor interne, ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare si previn infarctul. Avocado este una dintre cele mai bune surse de vitamina K, fibre, vitamina B6, vitamina C, acid folic si cupru, avand puterea sa asigure 23% din necesarul de vitamina E, 13% din doza zilnica recomandata de magneziu si 17% din necesarul de potasiu si vitamina C.

Dieta pe baza de iaurt

Email Imprimare

Suntem, multi dintre noi, in cautarea unor diete sanatoase, care sa ne ajute sa slabim - nu neaparat repede, dar constant si fara efectul yo-yo. Cu siguranta, intre aceste diete sanatoase, cea cu iaurt este usor de agreat de aproape toate persoanele cu surplus de greutate care isi doresc sa mai elimine din kilograme. Dieta cu iaurt este excelenta pentru persoanele care consuma cu placere produse lactate. Pentru ca este destul de restrictiva, dar da rezultate bune, se recomanda sa nu fie tinuta mai mult de cinci zile.

Dieta pe baza de orez pentru reducerea caloriilor

Email Imprimare

Daca doriti sa pierdeti in greutate intr-un timp foarte scurt, fara sa va infometati, dieta cu orez este solutia. In plus in afara faptului ca este hranitoare, veti ajunge la greutatea dorita in doar 7 zile. Dieta de o saptamana va ajuta sa pierdeti in greutate prin reducerea caloriilor. Orezul este un ingredient nutritiv care poate fi preparat in multe feluri, ceea ce va face dieta sa nu devina monotona.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.