DACIC COOL

Duminica, 30 Apr

Ultimele Titluri :

Parinti si Copii

Divortul la mediator: legal, discret, eficient

Email Imprimare

Armonizarea permanenta a legislatiei Romaniei cu legislatia europeana ofera cetatenilor romani o suma de alternative cand este vorba despre desfacerea casatoriei. Stim cu totii despre divortul la Oficiul Starii Civile, divortul la notariat sau clasicul divort in instanta, dar mai putin mediatizat este divortul cu ajutorul unui mediator.

Strumful Jucaus ofera reduceri la imbracaminte de iarna si jucarii

Email Imprimare

In luna martie, magazinul online cu jucarii din lemn si fire naturale Strumful Jucaus ofera reduceri intre 18% si 35% la colectia de imbracaminte de iarna pentru copiii intre 0 si 24 de luni, alaturi de reduceri de pana la 25% la o parte din jucariile din lemn. Magazinul online a fost creat in noiembrie 2016 de catre Gabriela Culea si ofera imbracaminte pentru copii intre 0 si 24 de luni, jucarii educative si inteligente din lemn si fire naturale, jucarii in stil Montessori, jocuri pentru mai multe categorii de varste, accesorii pentru bebelusi, jocuri puzzle.

10 motive sa cumperi jucarii din lemn pentru copiii tai

Email Imprimare

1. Nu au varsta! Jucariile de lemn sunt trendy in felul lor si au fost trendy timp de zeci de ani, daca nu chiar sute de ani. Pe vremea bunicilor si strabunicilor nostri procesul de invatare era sustinut de jucariile de lemn, astfel dezvoltand simultan inteligenta, memoria, creativitatea, indemanarea etc.
2. Au rezistenta! Rezistente, fabricate din lemn de calitate, jucariile de lemn sunt greu de stricat, in cel mai rau caz pot fi zgariate. Daca doresti sa investesti in materiale educationale pentru caminul tau, alege materiale care rezista in timp si pot fi folosite de mai multe generatii de copii.

Distractia copilului tau ofera acces la educatie altuia

Email Imprimare

In fiecare vineri, la locul de joaca Gymboland din Mega Mall, pe langa activitatile cu care deja v-ati obisnuit, Asociatia Lume Buna sustine ateliere creative pentru copii. Parteneriatul dintre Gymboland si Asociatia Lume Buna contribuie atat la bucuria micutilor prezenti vineri de vineri, cat si la sustinerea proiectelor la nivel rural pe care asociatia le deruleaza. In acest spirit, pentru ca are ca principal scop crearea unui univers vesel pentru copii, unde zambetul este cel mai important "accesoriu" si copilaria este traita intens, Gymboland sustine si educatia copiilor din zonele rurale prin sprijinirea acestei initiative: Calatorie educativa in lumea satului, proiect desfasurat de Asociatia Lume Buna.

Gradinita Plusica si-a deschis portile cu o prezentare de moda pentru copii

Email Imprimare

Sambata, 5 septembrie 2015, a avut loc lansarea Gradinitei Plusica, intr-un cadru informal, printr-o prezentare a gradinitei si o prezentare de moda pentru copii. In cadrul evenimentului a fost organizata o intalnire informala cu reprezentantii presei, carora le-au fost prezentate serviciile gradinitei, in timp ce copiii au participat la activitati distractive in locuri de joaca special amenajate in cadrul Gradinitei Plusica. Pe durata evenimentului a fost organizata o prezentare a colectiei de incaltaminte pentru copii cu sprijinul producatorului de incaltaminte pentru copii Tino SA, in timp ce compania Hama Romania a pregatit copiii pentru inceperea gradinitei, oferindu-le ghiozdane Step-by-Step, iar masa a fost pregatita cu produse bio de "Ferma noastra". Un alt partener al evenimentului este Hyllan Pharma, care a oferit copiilor produse destinate sustinerii sistemului imunitar si imbunatatirii starii de sanatate.

Noutatile Fundatiei Montessori din Romania

Email Imprimare

Fundatia Montessori din Romania isi indeplineste, pas cu pas, obiectivele propuse in urma cu cativa ani. Printre acestea se numara si infiintarea unui Centru de Excelenta Montessori pentru copii, un proiect ambitios al carui scop este extinderea activitatilor pedagogice Montessori in tara noastra si promovarea acestei metode pedagogice in randul parintilor. Cu ajutorul fondurilor stranse cu ocazia concertelor Montessori din anii trecuti, acest Centru isi va putea incepe activitatea chiar luna aceasta, in data de 17 noiembrie. Deschiderea oficiala a Centrului va avea loc in 29 noiembrie, ocazie cu care va fi organizata Ziua Portilor Deschise. In acea zi, parintii si copiii, precum si alte persoane interesate vor putea vizita Centrul intre orele 10.00 – 12.00 si 16.00 – 18.00. Adresa centrului este Str. Mantuleasa, nr. 21, sector 3, Bucuresti.

Evenimentele Montessori ale lunii noiembrie

Email Imprimare

Fundatia Montessori are programate pentru perioada imediat urmatoare cateva evenimente importante.
In data de 5 noiembrie, de la ora 18.30, la sediul din str. Mantuleasa nr. 21, Bucuresti, va avea loc un atelier Montessori dedicat educatiei pentru nivelul 6-12 ani. Persoanele interesate se pot inscrie, in limita locurilor disponibile. Pretul este de 60 de lei sau 30 de lei pentru membrii Fundatiei Montessori din Romania (80 lei/an).
Persoanele inscrise in cadrul centrului Montessori beneficiaza de gratuitate. Inscriere si detalii la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Ateliere Montessori pe tema comunicarii cu copiii

Email Imprimare

Fundatia Montessori din Romania isi continua intalnirile cu parintii, sub forma Atelierelor. In aceste intalniri, toti cei interesati de pedagogia Montessori sau cei care isi doresc sa isi inscrie copilul la o unitate educativa care aplica aceasta metoda pot afla detalii despre acest sistem pedagogic. Pot afla, direct de la educatorii Montessori, felul in care este vazut copilul in acest sistem, care sunt principiile teoretice ale metodei, precum si modul in care acestea sunt puse in practica si materialele educationale utilizate.

Invitatie la un nou atelier Montessori

Email Imprimare

Perioada vacantelor a trecut, astfel ca reincepem toate activitatile legate de educatie. Fundatia Montessori din Romania isi reia seria de ateliere pentru parinti, organizand la Constanta, in data de 5 septembrie, de la ora 19.00, intalnirea cu tema Principii ale pedagogiei Montessori. Construirea increderii in sine a copilului si notiuni despre lucrul cu materialele Montessori.
Cei interesati in aceasta metoda pedagogica, respectiv parintii care doresc sa isi indrume copiii catre o unitate de invatamant de tip Montessori, sunt invitati sa descopere atat principiile teoretice care stau la baza ei, cat si elemente practice ale lucrului pedagogului cu copiii. De asemenea, vor putea cunoaste mai bine materialele pedagogice Montessori, care sunt gandite special pentru diferitele varste ale copiilor.

Workshop: Cum sa ne intelegem mai bine copilul

Email Imprimare

Zilele trecute a avut loc un workshop pentru mame si viitoare mame, sustinut de psihoterapeutul Constantin Cornea la Clinica Psievolution (Str. Soldat Neagu Florea Nr. 7, Bucuresti). Tema acestei intalniri a fost Despre copii: parenting, plan de viata si comunicare intre frati.
Parintii sunt cei care interactioneaza cel mai mult cu copilul mic si au un rol determinant in formarea si dezvoltarea armonioasa a identitatii si personalitatii acestuia.

Ateliere de pedagogie Montessori la Constanta

Email Imprimare

Fundatia Montessori din Romania organizeaza, intre 25 iulie si 4 august, o serie de Ateliere Montessori la Constanta. Acestea vor avea loc la Gradinita La Nouvelle Generation (Str. Sulfinei, nr. 7), pentru categoriile de varsta 1-3, 5 ani si 3, 5-6 ani. Atelierele sunt organizate in doua module. Modulul 1 este introductiv si pregatitor, abordand aspecte curriculare ale pedagogiei Montessori, cum ar fi limbajul, matematica, viata practica si sensoriala. Acest modul cuprinde serii de cate trei sedinte, la care trebuie sa participe acelasi parinte.

Pedagogia Montessori… la lucru!

Email Imprimare

O noua intalnire cu pedagogia Montessori a avut loc miercuri, 16 iulie, la Gradinita Kids at Work din Bucuresti (Str. Ghiozdanului, nr. 6, Sector 1). Cu aceasta ocazie, doamna Ligia Stanciu, reprezentanta Fundatiei Montessori din Romania, si educatoarele de la aceasta nou-infiintata gradinita Montessori din Bucuresti le-au prezentat parintilor prezenti avantajele educationale si psihologice ale acestei metode pedagogice care incepe sa aiba tot mai mult succes la noi in tara.

Ateliere Montessori gratuite la Constanta

Email Imprimare

In data de 21 iunie, de la ora 18.00, la Gradinita La Nouvelle Generation din Constanta (Str. Sulfinei Nr. 7) s-a desfasurat un eveniment organizat de Fundatia Montessori in cadrul Atelierelor Montessori Gratuite: Ziua Portilor Deschise. Tema a fost Principii ale pedagogiei Montessori pentru intervalul de varsta 0-6 ani.

Atelier Montessori pentru parinti

Email Imprimare

In data de 18 iunie, la gradinita Kids at Work din Bucuresti (Intr. Ghiozdanului, nr. 6, Sector 1) a avut loc o noua intalnire a specialistilor Montessori cu parintii, in cadrul Atelierelor Montessori. Cu aceasta ocazie, parintii prezenti au putut vizita gradinita, au putut vedea cum este organizata aceasta pe zone distincte si au putut studia materialele didactice. Pe langa filosofia pedagogica pe care se bazeaza, metoda Montessori se diferentiaza de alte metode si prin mediul pregatit si materialele pedagogice, care sunt gandite in functie de etapele de varsta.

Pentru parinti: Atelier de pedagogie Montessori

Email Imprimare

Asa cum ne-a obisnuit, Fundatia Montessori din Romania organizeaza un nou atelier pentru adulti. In data de 18 iunie, incepand cu ora 19.00, la gradinita Montessori Kids at work din Bucuresti (Str. Ghiozdanului, nr. 6) va avea loc atelierul cu tema Principii ale pedagogiei Montessori in intervalul de varsta 0-6 ani.
Acest atelier se adreseaza adultilor, celor interesati de pedagogia Montessori, dar mai ales parintilor care intentioneaza sa isi inscrie copiii in acest sistem educativ si vor sa afle mai multe despre el. Fundatia Montessori organizeaza ateliere in scopul promovarii metodei Montessori, care devine tot mai cunoscuta si la noi in tara.
Pentru ca discutia despre o educatie sanatoasa sa fie cat mai relaxata, inaintea intalnirii cu specialistii Montessori participantii vor avea ocazia sa deguste magiun de prune Topoloveni si cateva dintre dulceturile Topoloveana, produse romanesti, naturale 100%, delicioase si sanatoase.

Rezultate de exceptie prin metoda pedagogica Montessori

Email Imprimare

Ieri, de la ora 18.30, la gradinita Montessori EDU din Bucuresti a avut loc o intalnire speciala cu pedagogia Montessori. Cei care au participat au putut afla direct de la reprezentantii acestui sistem pedagogic in Romania care sunt principiile sale, cum functioneaza concret si care sunt avantajele sale pentru copii (dar si pentru parinti!).

Intalnire speciala cu metoda pedagogica Montessori

Email Imprimare

Miercuri, 7 mai, la Gradinita Montessori EDU (Bucuresti, Str. Mantuleasa, nr. 21), intre orele 18.30 si 21.30, va avea loc o prezentare speciala a pedagogiei alternative Montessori, in cadrul evenimentelor organizate de Comunitatea Inovatorilor in Educatie (RestartEdu). In general, aceste intalniri sunt destinate membrilor comunitatii, dar, in masura in care exista persoane interesate din afara sistemului, pot participa in calitate de invitati.
Gazdele acestei intalniri speciale cu pedagogia Montessori vor fi doamna Ligia Stanciu, presedinte al Fundatiei Montessori Romania, doamna Angela Cristescu, manager la gradinita Montessori EDU, precum si doamna Delia Gologan, care ii vor ghida pe cei prezenti in descoperirea sistemului Montessori.

Despre pedagogia Montessori

Email Imprimare

Povestea pedagogiei Montessori se naste in Italia, atunci cand o tanara, pe nume Maria Montessori, sparge tiparele epocii si se inscrie la Universitatea din Roma unde studiaza domenii despre care se credea la acel timp ca le sunt potrivite numai barbatilor: fizica, matematica si stiintele naturale. Doi ani mai tarziu, primeste o diploma cu care are acces la studierea medicinei. De altfel, Maria Montessori este prima femeie care a studiat medicina in Italia, deschizand astfel drumul spre libertatea femeii de a avea acces la studii.

Povestea pedagogiei Montessori

Email Imprimare

Montessori este un demers educational care se bazeaza pe observarea nevoilor copiilor din diferite culturi si care se adreseaza copiilor de la nastere pana ajung la varsta adulta. Cu o suta de ani in urma, Maria Montessori si-a dezvoltat sistemul observand felul in care copiii invata lucruri noi in mod natural, crescand intr-un mediu pregatit, si anume in grupuri de copii cu varste diferite: intre 0 si 3 ani, 3-6 ani, 6-9 ani, 9-12 ani si 12-14 ani. Dr. Maria Montessori si-a inceput activitatea pedagogica cu copiii dintr-o institutie de boli mintale, fiind convinsa ca, aplicand metodele potrivite, ii poate schimba in bine. O parte dintre acei copii au facut progrese atat de mari, incat atunci cand i-a dus la teste oficiale i-au depasit pe copiii educati in scoli obisnuite. In acel moment, Montessori si-a dat seama ca sistemul pedagogic obisnuit nu este chiar in regula. De aceea, a inceput cercetarile asupra imbunatatirii pedagogiei.

Copiii nascuti prematur au nevoie de ajutorul nostru

Email Imprimare

Tot mai multi copii nascuti prematur se lupta pentru viata in incubatoare prea vechi sau din lipsa acestor aparate, nu au parte decat de sticle cu apa calda care sa ii incalzeasca sau sunt pusi cate doi in acelasi incubator. O realitate trista care te lasa fara cuvinte. Din lipsa incubatoarelor, maternitatile din Bucuresti sunt nevoite, de multe ori, sa dea un raspuns dureros nu numai pentru orice parinte, ci si pentru spitalul care a cerut transferul unui copil nascut prematur din tara la Bucuresti: toate locurile sunt ocupate. In perioada 1 aprilie - 31 decembrie 2012, Asociatia Impreuna Salvam Vieti deruleaza Campania Marim Sansele la Viata. Scopul este dotarea maternitatilor cu incubatoare moderne si performante pentru a salva vietile copiilor nascuti prematur. Copiii nascuti prematur au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor!

Colicile, durerea bebelusului si grija parintilor

Email Imprimare

In momentul venirii pe lume, organismul bebelusului este format aproape complet. Spunem aproape pentru ca sistemul lui digestiv nu este inca pregatit sa faca fata provocarilor ce il asteapta afara din burtica mamicii. Pana la nastere, el s-a hranit direct, prin intermediul cordonului ombilical si nu si-a folosit decat foarte putin tubul digestiv si stomacul. Asa ca, in primele saptamani de viata, nou-nascutul se confrunta, in cele mai multe cazuri, cu neplacutele colici. Pentru orice mamica, este esential sa le recunoasca si sa stie cum sa-si ajute puiutul sa le depaseasca.

Bine ai venit in uimitoarea lume Barbie!

Email Imprimare

Avon si binecunoscuta papusa Barbie te invita sa descoperi o minunata lume de basm printr-o noua gama de produse imprimate cu imaginea papusii atat de mult iubita de fetite.
Jocurile, veselia, cantecele, povestile cu printi si printese sunt lucruri de care ne amintim mereu cu drag cand vine vorba de copilarie. Prin noua gama Barbie, Avon imprumuta fetitelor o parte din trucurile magice ale papusii, facandu-le sa se simta adevarate printese ale taramului fermecat.

Dentitia la copii

Email Imprimare

Dintii de lapte sau, asa cum mai sunt numiti, dintii primari, sunt, in ciuda unei pareri eronate, inca destul de raspandita, din pacate, extrem de importanti. In primul rand, ei joaca un rol esential in dezvoltarea normala a oaselor si muschilor maxilarului, in formarea ulterioara a unei dentitii definitive functionale si armonioase, importanta pentru sanatatea si pentru aspectul viitorului adult. Stim deja cu totii cat de mult conteaza aspectul danturii, pentru multi - o adevarata carte de vizita, pentru altii - un grav handicap. In cea mai mare masura, calitatea si aspectul danturii depind de grija pe care o avem pentru dintii de lapte. Dintii de lapte sunt, in acelasi timp, indispensabili pentru o hranire corecta si sanatoasa a copilului. Sa nu uitam ca digestia incepe din gura, esentiala fiind masticatia. Nu in ultimul rand, dintii de lapte influenteaza dezvoltarea vorbirii si determina in mare masura modul in care copilul incepe sa se vada pe sine, increderea pe care incepe sa o castige. Iar raportarea la propria imagine joaca un rol major in dezvoltarea propriei personalitati. Dintii de lapte trebuie ingrijiti si pastrati pana la aparitia celor definitivi, caci ei le asigura spatiul necesar si ii ghideaza in pozitia corecta.

<< Inceput < Inapoi 1 2 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.