Duminica, 14 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Parinti si Copii Copiii nascuti prematur au nevoie de ajutorul nostru

Copiii nascuti prematur au nevoie de ajutorul nostru

Email Imprimare

Tot mai multi copii nascuti prematur se lupta pentru viata in incubatoare prea vechi sau din lipsa acestor aparate, nu au parte decat de sticle cu apa calda care sa ii incalzeasca sau sunt pusi cate doi in acelasi incubator. O realitate trista care te lasa fara cuvinte. Din lipsa incubatoarelor, maternitatile din Bucuresti sunt nevoite, de multe ori, sa dea un raspuns dureros nu numai pentru orice parinte, ci si pentru spitalul care a cerut transferul unui copil nascut prematur din tara la Bucuresti: toate locurile sunt ocupate. In perioada 1 aprilie - 31 decembrie 2012, Asociatia Impreuna Salvam Vieti deruleaza Campania Marim Sansele la Viata. Scopul este dotarea maternitatilor cu incubatoare moderne si performante pentru a salva vietile copiilor nascuti prematur. Copiii nascuti prematur au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor!

Desi fiecare maternitate trebuie sa aiba incubatoare, in multe maternitati incubatoarele sunt fie prea putine, fie prea vechi si nu pot asigura conditiile optime pentru copii in primele zile de viata. Prin Campania Marim Sansele la Viata, Asociatia Impreuna Salvam Vieti isi propune sa achizitioneze si sa doteze maternitatile din Bucuresti si din alte orase din tara cu sapte incubatoare - ansamblu integrat deschis si inchis si cu trei incubatoare - ansamblu inchis de inalta performanta pentru terapie intensiva neonatala. Suma necesara achizitionarii aparaturii este de 330.000 de euro.
Campania Marim Sansele la Viata vizeaza, de asemenea, informarea viitoarelor mamici pentru prevenirea unei nasteri premature, dar si sprijinirea mamelor care au nascut un copil prematur. Cu ajutorul incubatoarelor de ultima generatie, se pot salva vietile a sute de nou-nascuti prematuri anual si se poate reduce rata de mortalitate in randul copiilor prematuri. In plus, s-ar elimina procedurile de transfer al copiilor intre maternitati, transfer care scade sansele lor la viata, pentru ca se pierde timp pretios.
Asociatia Impreuna Salvam Vieti este o asociatie non-profit, infiintata din dorinta si nevoia de a acorda o a doua sansa la viata celor aflati in dificultate. Prin intermediul campaniilor umanitare pe care le deruleaza, Asociatia Impreuna Salvam Vieti isi propune sa schimbe sistemul medical prin strangerea fondurilor si alocarea lor cat mai eficient. Fondurile pot fi redirectionate gratuit si cu un efort minim de catre fiecare dintre noi: orice persoana fizica poate redirectiona 2% din impozitul pe venit, in timp ce orice companie poate redirecţiona 20% din impozitul pe profit.
De asemenea, Asociatia Impreuna Salvam Vieti urmareste sa identifice si sa ajute copiii cu afectiuni fizice si/sau psihice, copiii din centrele de plasament, copiii maltratati si/sau abuzati, dar si sa contibuie la recuperarea copiilor inadaptati si a celor cu dizabilitati. Asociatia se implica in ajutorarea familiilor, batranilor, persoanelor cu dizabilitati si a altor persoane care necesita asistenta, in facilitarea obtinerii de asistenta medicala in strainatate pentru cazurile ce nu pot fi tratate in Romania si in stimularea voluntariatului.
Asociatia Impreuna Salvam Vieti va pune la dispozitie trei numere de telefon la care puteti apela pentru a contribui la salvarea copiilor nascuti prematur. Aceste numere sunt:
0900 900 770 - 2 euro
0900 900 772 - 5 euro
0900 900 774 - 10 euro
Numerele pot fi apelate doar din reteaua Romtelecom, in perioada 18 aprilie - 31 decembrie 2012 si sunt oferite gratuit de Romtelecom, nu se percepe TVA.
Pentru informatii suplimentare despre Asociatia Impreuna Salvam Vieti, Campania Marim Sansele la Viata si despre cum puteti contribui cu o donatie, accesati site-ul oficial www.impreunasalvamvieti.ro. (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.