Duminica, 14 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Parinti si Copii Pedagogia Montessori… la lucru!

Pedagogia Montessori… la lucru!

Email Imprimare

O noua intalnire cu pedagogia Montessori a avut loc miercuri, 16 iulie, la Gradinita Kids at Work din Bucuresti (Str. Ghiozdanului, nr. 6, Sector 1). Cu aceasta ocazie, doamna Ligia Stanciu, reprezentanta Fundatiei Montessori din Romania, si educatoarele de la aceasta nou-infiintata gradinita Montessori din Bucuresti le-au prezentat parintilor prezenti avantajele educationale si psihologice ale acestei metode pedagogice care incepe sa aiba tot mai mult succes la noi in tara.

Unul din scopurile principale ale acestei pedagogii initiate in urma cu peste un secol in Italia este de a-i obisnui pe copii sa fie independenti de mici. Pentru a obtine acest rezultat, metoda Montessori are anumite principii educative, pe care educatorii si invatatorii le aplica la clasa. De asemenea, exista materiale educationale specifice, create special pentru copiii care invata in acest sistem. Intalnirile si atelierele Montessori sunt organizate pentru ca parintii interesati sa se familiarizeze cu toate aceste lucruri, inainte de a decide sa-si inscribe copiii la o unitate de invatamant care aplica aceasta metoda.
Pe langa discutiile pe teme pedagogice, participantii s-au putut delecta gustativ cu un dulce natural, respectiv dulceturi Topoloveana, recunoscute la nivel mondial pentru calitatea lor. Preparate dupa metode traditionale, acestea sunt foarte sanatoase, putand fi consumate atat de catre adulti, cat si de catre copi. Necontinand zahar si conservanti, sunt bune chiar si pentru persoanele carora le este interzis zaharul din cauza unor afectiuni.
Ca de obicei, Dacic Cool a fost partener al acestui eveniment, respectandu-si linia propusa, aceea de a promova brandurile si produsele de calitate.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.