Joi, 21 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Sarbatoarea Vinului, Valea Calugareasca

Sarbatoarea Vinului, Valea Calugareasca

Email Imprimare

Eu locuiesc in Valea Calugareasca si fiindca in aceasta perioada, 24, 25 si 26 septembrie, are loc Sarbatoarea Vinului Valea Calugareasca, editia a IX-a, o sa va spun cate ceva despre acest eveniment la care am participat. Importanta comunei Valea Calugareasca in cadrul podgoriilor de pe dealurile subcarpatice muntenesti creste odata cu aceasta sarbatoare organizata incepand cu anul 2002. Este cel mai mare targ al viticultorilor, la care participa atat firme de profil, cat si producatori particulari.

La Sarbatoarea Vinului se organizeaza o expozitie cu vanzare de struguri si vinuri (dar si alte produse agricole si mestesugaresti), o sesiune de comunicari stiintifice, un concurs national de vinuri, dar si spectacole (in special folclorice).
Anul acesta a inceput prin binecuvantarea parintelui bisericii din Valea Calugareasca. Festivalul este organizat de Primaria Valea Calugareasca, Consiliul Judetean Prahova, Camera de Comert si Industrie Prahova, I.C.V.V. Valea Calugareasca si a fost sponsorizat de multe firme.
Discursul de deschidere i-a apartinut primarului Vasilica Neacsu, care si-a exprimat dorinta ca acest festival sa nu fie considerat un iarmaroc, ci sa fie unul de tinuta, caci Valea Calugareasca este o comuna care da vinurile cele mai bune si numai in Valea Calugareasca se gaseste soiul de Feteasca Neagra. Apoi a lansat invitatia de-a ciocni un pahar de vin, sa gustam din pastrama si, bineinteles, cu multa voie buna sa uitam in cele trei zile cat dureaza aceasta sarbatoare de vremurile grele prin care trecem.
O alta personalitate prezenta si care a luat cuvantul a fost domnul senator Teodor Melescanu si subprefectul judetului, care a mai precizat ca proiectul Drumul vinului este aprobat, si ca, incepand cu Valea Calugareasca, Urlati, Ceptura, Tohani sunt in program si ca se fac demersuri ca vinul de Valea Calugareasca sa fie cunoscut in Europa (in trecut fiind foarte apreciat si obtinand numeroase medalii si premii).
Seara, spectacolele folclorice si de muzica usoara incing atmosfera si asa plina de joc si de voie buna. In prima zi de spectacol, pe scena au urcat si copii comunei Valea Calugareasca, cu diverse programe artistice.
Spectacolele folclorice sunt sustinute de cele mai bune ansambluri folclorice din tot judetul Prahova. In editiile anterioare au fost invitati Irina Loghin, Fuego, Madalina Manole (care a avut rude la noi in comuna), Ileana Ciuculete, Benone, ROmania, Tita Barbulescu, Stela Popescu, Maria Dragomiroiu si lista ar putea continua si cu alte nume.
Oamenii au venit in numar mare, chiar daca a fost o zi de vineri, unii au privit, iar altii au si cumparat, existand o oferta bogata si diversificata. Totul a fost mai bine organizat si curat! Parcul din Valea Calugareasca, in care este organizat, a fost frumos amenajat, avand acum si o fantana arteziana. Standurile erau pline cu strugurii, vin (vin rosu si alb la 5 lei/litrul), must (4 lei/litrul), pastrama (25 lei/kg), mere (2,5 lei/kg), cascaval (20 lei/kg), dar au fost si foarte multe alte obiecte mestesugaresti, jucarii, dulciuri...
Oricine vine la noi in comuna o sa se convinga de frumusetea locului si de savoarea unui vin bun! (Tatiana Ghinda)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.