Sambata, 27 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea In vizita prin Maramures

In vizita prin Maramures

Email Imprimare

Daca vrei sa vezi locuri fascinante din Romania, incepe cu Maramuresul. Va fi o excursie spectaculoasa, care va ramane mereu printre cele mai placute amintiri de familie. Tara Maramuresului nu inceteaza sa ne fascineze si sa ne cheme pe plaiurile ei stravechi. Daca nu ai ajuns pana acum s-o cunosti, o poti include in planurile tale de vacanta. Nu vei regreta!
Bisericile cu turle inalte, casele din lemn si muzica traditionala sunt doar cateva dintre atractii, lasand la o parte peisajele de poveste. Cu siguranta vei dori sa te intorci pe acest taram ori de cate ori vei avea ocazia.

Bisericile de lemn de pe Valea Izei
Nu poti ajunge in Maramures si sa nu vezi cateva dintre celebrele biserici din lemn. Pe cele mai multe le gasesti pe Valea Izei. Biserica din lemn din satul Ieud este cea mai veche din Maramures (1364) si a fost construita  pe ruinele unui castel. Biserica din lemn din Rozalvea este una dintre cele mai frumoase creatii ale arhitecturii maramuresene. Constructia actuala a fost ridicata la 1700 pe locul unei alte biserici. Biserica din lemn din Surdesti dateaza din anul 1721 si este cea mai inalta constructie de lemn de stejar din lume. Turnul are 54 m, iar inaltimea totala este de 72 m.

Un colt de rai
Manastirea din Barsana este situata la numai 22 km de Sighetul Marmatiei. Complexul este ridicat la inceputul anilor '90 pe locul unei vechi manastiri. La valoarea lui spirituala se adauga frumusetea de neegalat a locului. Aici natura s-a intrecut pe sine, oferind vizitatorului peisaje greu de descris si o lume aparte, plina de magie.

La plimbare cu celebra Mocanita
Din Viseu de Sus poti face o plimbare inedita cu mocanita. Fostul tren care pe timpuri transporta lemnul de la munte este utilizat acum in scop turistic. Linia construita in 1933 are 56 de km lungime si leaga Viseul de Sus de Izvorul Comanului. Traseul, cu un urcus la o altitudine de peste 1.000 de metri, va fi cu siguranta de neuitat.

Cimitirul Vesel din Sapanta
Nu poti trece prin Maramures fara sa treci prin Cimitirul Vesel din Sapanta, aflat la 18 km de Sighetul Marmatiei. Muzeul in aer liber este unic in Europa, iar turisti de pretutindeni strabat mii de kilometri pentru a-l vedea. Cum bine stim deja, este faimos pentru crucile pictate cu scene din viata celui dus pe lumea cealalta si pentru epitafele incrustate in ele. Primele cruci au fost pictate in 1935 de mesterul Stan Ion Patras, iar munca sa este continuata si astazi.

Un muzeu mai putin obisnuit
Odata ajuns in Sighetul Marmatiei, nu trece pe langa Memorialul Victimelor si Rezistentei Anticomuniste fara sa te opresti aici pentru o scurta vizita. Aici si-au gasit sfarsitul, printre altii, Iuliu Maniu si I. Bratianu. In 2000, fiecare celula a fost transformata intr-o sala tematica ce poarta un nume si contine o serie de materiale informative,care de care mai deosebite: scrisori, acte, fotografii, ziare, carti, manuale si albume. Va astept in Maramures! (Carmen Tender)

Comentarii (2)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.