Sambata, 27 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Babele si Sfinxul din Bucegi, geomorfologie sau izvor de legende?

Babele si Sfinxul din Bucegi, geomorfologie sau izvor de legende?

Email Imprimare

Printre cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le faca orice roman este sa viziteze macar o data Babele si Sfinxul din Bucegi. Cu totii stim ca acestea sunt formatiuni geologice care au luat nastere prin eroziune eoliana. Ce este minunat la aceste adevarate monumente ale naturii este ca insasi natura le-a dat forma umana, le-a personificat. Ea ar fi vrut sa ne transmita sentimente, sa ne sensibilizeze, sa ne arate ca dincolo de selfie-urile cu Babele sta un nemarginit izvor de legende si povesti.

Legenda Babelor este destul de cunoscuta, dar doar cativa stiu ca a pornit de la monumentul de pe Bucegi. Cateva babe (nu se stie numarul lor exact) au stat mai bine de 20 ani in inchisoare, povestind incontinuu. Dupa ce au iesit din inchisoare, au mai povestit cativa ani in fata inchisorii pentru ca nu terminasera povestea.
Sfinxul, pe de alta parte, este corelat cu puterea, maretia. Este asemanat cu Sfinxul Egiptean, ambii seamana cu un cap uman. Sfinxul capata un sens mistic deoarece reprezinta o divinitate din timpuri pelasge. Numeroase legende spun ca acest loc a fost centru energetic folosit de extraterestri. Se zvoneste ca in apropiere se afla o pestera care prezinta mistere energetice deosebite. Alte zvonuri spun ca tot aici ar exista o mina de uraniu, parasita, care nu mai este in functiune din al doilea razboi mondial.
Aceste monumente ale naturii sunt doar niste formatiuni geologice sau reprezinta mai mult? Ca sa va convingeti trebuie sa mergeti voi insiva acolo si sa admirati peisajele si minunatiile naturii. Acest lucru il puteti face luand telecabina din Busteni (72 lei pt adulti dus-intors) sau cu masina pe nou-construita sosea judeteana Transbucegi.
Si pentru ca ne aflam in Parcul Natural Bucegi trebuie sa respectam natura si sa lasam curat in urma noastra. Doar astfel natura va dainui vesnic precum legendele romanesti care vor fi duse mai departe de poporul roman. (Angelica Cioaca)



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.