Sambata, 27 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Serbarile Zapezii in Statiunea Baisoara

Serbarile Zapezii in Statiunea Baisoara

Email Imprimare

O veche zicala spune ca daca nu-ti mai place iarna, inseamna ca ai imbatranit. Este perfect adevarat! Iarna este anotimpul preferat al copiilor. Si pentru ca ei reprezinta pentru noi tot ce este pur si nevinovat, vrem sa le oferim tot ce este mai bun pe lumea asta. La fel s-au gandit si cei de la Palatul Copiilor Cluj cand au pregatit pentru copii concursul de schi Serbarile Zapezii din statiunea montana Baisoara. La fel cum este statiunea Poiana Brasov pentru orasul Brasov, la fel este si statiunea Baisoara pentru orasul Cluj. Situata la aproximativ 70 km de Cluj, aceasta frumoasa statiune ofera conditii ideale de petrecere a timpului liber pe perioada iernii, dar si pe perioada verii.

Ajuns la cea de-a XIV-a editie, festivalul concurs Serbarile Zapezii a avut loc anul acesta in perioada 19-22 februarie. Au participat 130 de copii inscrisi la cercurile de schi de la palate si cluburi din 12 judete, in total 14 echipaje. Categoria de varsta a fost 10-14 ani, dar puteau participa si copii cu varsta mai mica, cel mai mic participant avand 5 ani. Concursul s-a desfasurat pe Partia Mare din Baisoara, partie ce are o dificultate medie. Cele 6 probe au fost: slalom paralel (fete si baieti), stafeta buclucasa, trenuletul zapezii, duo-ski team, paintball pe schiuri si saniuta zburatoare. Echipajul de la Brasov, al carui profesor insotitor am fost alaturi de o profesoara de schi, a obtinut trei premii de locul III, luate la probele slalom paralel - baieti, saniuta zburatoare - fete si saniuta zburatoare - baieti. Copiii au fost foarte fericiti de premiile obtinute, dar si de cadourile primite de la sponsorii concursului: rucsace si genti pentru echipamentul de schi.
Pentru ca acest festival-concurs a coincis cu weekendul rezervat pentru sarbatoarea Zilele Baisoarei, am asistat si la o demonstatie a echipei de la Salvamont: un exercitiu in caz de accident al schiorilor pe partie. Foarte impresionant a fost si exercitiul militar pregatit de cei de la Vanatori de munte din Cluj.
Pe scena amplasata in centrul statiunii la baza partiei de saniute au concertat copii ce frecventeaza cercurile de muzica ale Palatului Copiilor Cluj, au dansat formatii de dans popular ale aceluiasi palat, iar formatia de hip-hop Paradox a fost indragita de copii.
Festivalul-concurs s-a incheiat cu festivitatea de premiere a copiilor castigatori, cu un minunat spectacol de artificii multicolore si cu un imens foc de tabara.
Ideea de concursuri si spectacole pentru copii este modul ideal de a-i stimula si a-i incuraja sa faca ceea ce le place si sa-si ocupe timpul liber cu ceva constructiv si educativ. Copiilor le place foarte mult competitia, iar aceste concursuri se potrivesc foarte bine in contextul in care unii dintre ei trebuie promovati pentru performanta. Ne mandrim cu campionul mondial din 2010 la schi-fond, Paul Penene, care a debutat la Palatul Copiilor Brasov. Acesti copii foarte talentati trebuie incurajati pentru a continua cu sportul de performanta. Doar sustinuti de parinti vor putea reusi in cariera lor de sportivi! (Angelica Cioaca)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.