Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Din maretiile tarii: Cheile Gradistei-Fundata

Din maretiile tarii: Cheile Gradistei-Fundata

Email Imprimare

Cheile Gradistei poate fi considerat locul perfect pentru schi, pentru a scapa de aglomeratie sau pur si simplu pentru cateva zile de relaxare in natura. De ce sa cautam un city-break in afara tarii cand putem petrece un week-end la Cheile Gradistei, mult mai ieftin, in mijlocul muntilor nostrii dragi si in acelasi timp intr-o atmosfera occidentala?
Fie ca esti pasionat de sport sau doar vrei sa te relaxezi, aceasta zona reprezinta o bijuterie de care putina lume a aflat pana acum si, de ce nu, o varianta mult mai buna la deja prea aglomerata si costisitoarea Vale a Prahovei.
Schi fond sau alpin, biatlon, sanius, dar si fotbal, tenis ori handbal pe timp de vara, sala de fitness, tururi pe munte cu ghid autorizat sau off-road sunt doar cateva dintre atractiile acestui complex turistic. Eu insa am descoperit ca poti la fel de bine imbina aventura cu relaxarea, chiar daca nu practici unul dintre aceste sporturi.

Ajuns in zona am inceput sa descoper complexul si sa plec "in recunoastere" printre dealurile care sunt cuprinse intre Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului. De la drumul National 73, drum ce face legatura intre Brasov si Campulung Muscel, ne putem abate in stanga pe vechiul Drum al Carelor si, la pas, ni se deschide o priveliste frumoasa in dreapta, un drum ce serpuieste pe muchia Gradistei, in urcare catre Fundata (cea mai inalta localitate din tara, la 1304 m). Drumul este privat si a fost asfaltat odata cu deschiderea complexului Cheile Gradistei-Fundata, pe traseul unui vechi drum forestier. Am ramas impresionat de faptul ca acest drum este prevazut cu elemente de siguranta pe care nu le-am intalnit pe Transfagarasan, de exemplu, desi inca Zona turistica se deschide sus pe platou, cu numeroase variante de cazare, pentru toate gusturile, cu o ceainarie la care poti sta pe terasa consultand o harta turistica sau citind o carte buna, cu sau fara sa o cumperi, un restaurant in stil traditional al carui bunatati m-au impresionat (bulz romanesc, tochitura de porc sau oaie si ciorbe ca la mama acasa), dar si facilitati citadine de petrecere a timpului liber, precum pub cu biliard ori darts sau centru spa!
Am petrecut un week-end foarte frumos, sus, in munti si va recomand cu caldura aceasta alternativa, in orice sezon, dar mai ales iarna, acum cand inca mai putem profita de ea, tarziu in luna Martisorului! Nu o sa regretati aceasta alegere si veti descoperi ca avem ordine, curatenie sau o cazare in camere care rivalizeaza cu cele din Austria ori Elvetia, si aici la noi in frumoasa Romanie. Natura ne-a oferit restul si asta este o certitudine de acum... (Razvan-Constantin Ciubotaru)

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.