Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Din maretiile tarii: Intoarcere la Cisnadioara

Din maretiile tarii: Intoarcere la Cisnadioara

Email Imprimare

Nu-i asa ca atunci cand descoperim un loc ce ne ramane in suflet ne gandim numai la o intoarcere cat mai rapida la el, indiferent de efort, de timp, de consecinte? Se spune ca unele locuri au puterea de a ne incarca cu energie, cu singura conditie de a simti si a trai la unison povestile si farmecul specific acestor zone. O eventuala intoarcere in arealul Cisnadie-Cisnadioara m-a facut sa visez frumos la zona de la poalele muntilor Parang. In 2013, atunci cand am scris prima parte a acestui articol de calatorie, zona ma capturase intr-un sens nespus de frumos. Revenirea era neaparata! Atunci cand am avut din nou ocazia pentru o excursie montana in judetul Sibiu, am profitat la maximum de zilele libere si de vremea buna si am revenit pe meleagurile cisterciene!

Odata ajuns in aceasta zona depresionara de la poalele muntilor Lotrului sau Candrelului, te simti cumva rupt de lumea romaneasca inconjuratoare si adus intr-o zona in care prezentul se imbina perfect cu trecutul, intr-un cadru secular al unei ambiante citadino-naturale perfecte! Ceea ce te frapeaza in Cisnadioara sunt curatenia ambientala si perfectiunea amplasarii cladirilor in spatiu! De aici senzatia de relaxare si liniste tipic germana...
Arhitectura spatiului face ca trecerea peste secole sa ni se para ca scurgerea anilor; stilul german sau sasesc caracteristic se imbina parca mai bine cu prospetimea cadrului natural si te face sa te simti in mijlocul Romaniei ca in Thuringia germana! Noul cu vechiul se imbina perfect aici. E pacat insa ca tot mai multe case vechi sunt abandonate veacurilor...
Din depresiunea Cisnadiei, la iesirile din Cisnadioara, incep niste frumoase trasee catre zonele montane, exploatate la maximum pentru Cross Biking sau Mountain Biking, dar si pentru drumetiile montane care te fac sa uiti de oameni, de aglomeratie, de stresul citadin. Recomand astfel o drumetie pe Valea Argintului. Le-am batut la pas aceste trasee si ma voi intoarce cu siguranta pentru mai mult, pentru o drumetie inspre taramurile ciobanilor din poienitele montane, dar asta intr-o alta relatare de pe aceste frumoase meleaguri sibiene. (Razvan-Constantin Ciubotaru)



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.