Duminica, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Rugaciune la Manastirea Intampinarea Domnului - Scaricica

Rugaciune la Manastirea Intampinarea Domnului - Scaricica

Email Imprimare

In anul 2010, in satul Scaricica, din comuna Alexandru cel Bun, judetul Neamt, pe drumul catre Manastirea Bisericani, a fost infiintata Manastirea Intampinarea Domnului. Asezamantul monahal de maici a luat fiinta la cererea satenilor, in urma abandonarii vechii Manastiri Bisericani, amplasata in curtea sanatoriului. Biserica manastirii este foarte frumoasa, de constructie triconica, cu o singura turla deasupra naosului. Cladirile chiliilor sunt impresionante. O parte din cladirile anexa sunt in constructie. Amplasarea manastirii face ca aceasta sa nu treaca neobservata din sosea de catre calatorul dornic sa aloce putin timp reculegerii si rugaciunii.

De pe versantul muntos, pe care se afla manastirea, peisajul care se poate admira este superb. Se pot vedea raul Bistrita, canalul de fuga, cele trei lacuri Batca Doamnei, Vaduri si Pangarati, declarate arii de protectie speciala avifaunistica, dar si in departare, orasul Piatra Neamt. Aflati in zona, pe drumul care leaga Piatra Neamt de Bicaz, puteti sa va inchinati si la manastirile Bisericani, Bistrita si Pangarati. Abaterea catre Manastirea Intampinarea Domnului nu este decat de 3 kilometri, pe un drum plin de serpentine, dar spectaculos si inconjurat de frumusete. Reintorsi in sosea, opriti putin pe malul Lacului Pangarati, sa admirati un adevarat spectacol faunistic. Lebedele si ratele salbatice, prin penajul deosebit, dar ┼či prin eleganta cu care inoata, ii cuceresc pe toti cei care le privesc. (Aglaea Ciubotaru)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.