Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Povesti si coincidente despre gemeni

Povesti si coincidente despre gemeni

Email Imprimare

Se spune ca lumea gemenilor este diferita, ca modul lor de comunicare este unul pe care noi, ceilalti, nu putem sa-l intelegem, si asta pentru ca ei nu impart doar acelasi patrimoniu genetic, ci cresc influentandu-si unul altuia comportamentul. In cele mai multe cazuri exista o intelegere reciproca pe care noi, cei din exterior, nu o putem intelege si o catalogam drept stranie. Una dintre cele mai cautate perechi de gemeni este cea formata din June si Jennifer Gibbons, nascute in insula Barbados, in 11 aprilie 1963. Transferata la Haverfordwest, familia Gibbons era singura familie de culoare din oras si, la momentul respectiv, acest fapt a avut o importanta cruciala in dezvoltarea gemenelor. Astfel, scoala primara a reprezentat o adevarata trauma pentru ele, acestea comunicand doar intre ele si izolandu-se complet de ceilalti. Pana si limbajul lor era diferit de a celorlalti.

Ele si-au format propriul limbaj, alcatuit dintr-un dialect vechi al limbii natale a mamei lor. Pe masura ce cresc, pentru cei din jurul lor e clar: fetele aveau un limbaj secret impenetrabil. Neintelese de nimeni, June si Jennifer sunt analizate periodic de catre diversi psihologi si psihiatri, insa nimeni nu reuseste sa le integreze in mediul social. Cu timpul, cele doua devin agresive si comit mici infractiuni la scoala pe care o frecventau. Pentru a iesi din tipare, cele doua scriu si doua romane Dependent de Pepsi Cola si Discomania, publicate pe cheltuiala lor, insa fara a avea ecou in lumea literara. Intre cele doua surori se desfasura cel mai straniu mod de iubire. Era clar ca nu puteau sta separate nici o clipa, insa, in acelasi timp, de multe ori incercau sa se ucida una pe cealalta, constiente ca numai daca una din ele va muri, cealalta va putea duce o viata linistita, normala. In urma acestor incidente, fetele au fost considerate un pericol pentru societate si au fost internate intr-un spital de boli psihice, unde metodele de securitate erau foarte drastice. Aici, alaturi de maniaci, psihopati si dementi, fetele petrec 14 ani din viata lor, timp in care sunt despartite si se intalnesc numai conform unui orar bine stabilit.
Aici, in spitalul Broadmoor, fetele comunicau prin biletele cu singura lor prietena Marjorie Wallace si, chiar inainte sa fie mutate intr-o clinica, Jennifer a scris pe bilet Marjorie, noi am decis ca eu voi muri. Incidentul a fost trecut cu vederea, insa atunci cand au fost transferate, in autubuzul spitalului, Jennifer si-a lasat capul pe umarul surorii sale si a murit. La autopsie s-a declarat ca Jennifer a murit de miocardie acuta, fara a se sti cauzele, insa partea stranie este ca sora sa June a scris ca au decis impreuna ca una din ele sa se sacrifice si sa moara, pentru ca cealalta sa inceapa sa vorbeasca si sa duca o viata normala.
Moartea lui Jennifer a ramas un mister pentru medici. Acestia nu si-au putut explica cum a ajuns o inima sanatoasa in stadiul acela de inflamare intr-un timp atat de scurt.
Geamana ramasa in viata, June, duce si astazi o viata normala. La scurt timp dupa moartea surorii sale, ea s-a integrat in societate, a inceput sa vorbeasca si are o viata obisnuita, exact asa cum planuise impreuna cu sora sa. Alti gemeni, din Ohio, au fost separati atunci cand s-au nascut si dati spre adoptie la doua familii diferite, care nu au avut ocazia sa se intalneasca si nici nu au luat vreodata legatura. Mai tarziu, circumstantele au facut ca cei doi gemeni sa se intalneasca. Amandoi primisera de la familiile adoptive numele de James, si coincidentele nu se opresc aici. Fiecare era casatorit cu o femeie pe nume Linda si fiecare avea cate un baiat cu numele Alan.
Un lucru e clar: intre fratii sau surorile gemene exista o legatura puternica, initiata, dupa cum au descoperit specialistii, chiar in uterul mamei, la varsta de 14 saptamani. Indiferent daca raman impreuna sau sunt despartiti, viata gemenilor va fi mereu coordonata de aceeasi mostenire genetica. Si totusi exista si cazuri in care gemenii pot sa aiba tati diferiti, prin superfecundare heteroparentala. Este un fenomen destul de rar intalnit, care presupune ca o femeie care elibereaza mai multe ovule sa aiba raporturi sexuale cu doi barbati, la intervale scurte de timp, fiecare ovul fiind fertilizat de catre un spermatozoid diferit. Este, desigur, un fenomen extrem de rar, dar intalnit.
In Romania, numarul sarcinilor multiple este in continua crestere, comuna Chiajna din judetul Ilfov fiind chiar celebra in intreaga lume prin faptul ca aici sunt cei mai multi gemeni. Pe ulitele comunei este imposibil sa nu intalnesti oameni identici, de toate varstele. Femeia care a nascut cele mai multe perechi de gemeni din lume a trait in Rusia secolului al XVIII-lea, se numea Valentina Vasiliev si a avut 69 de copii, dintre care 16 perechi de gemeni, de sapte ori a avut tripleti si de patru ori cvadrupleti. Dincolo de statistici, universul gemenilor ramane unul inca nedeslusit in totalitate, descoperindu-se mereu noi si noi metode stranii prin care acestia comunica, limbaje ciudate, proprii, dar si coincidente fantastice ai caror protagonisti sunt gemenii. (Rodica Puscasu, Foto: www.beliefnet.com)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.