Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Lansare volum de poezie la MTR

Lansare volum de poezie la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita miercuri, 19 septembrie, ora 16.00, la libraria Carturesti MNTR, la lansare volumului de poezii Scara la cer de Carolina Ilica. Volumul de poezii crestine Scara la cer, aparut in urma cu 15 ani, cu un Cuvant inainte semnat de Preafericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si cu ilustratii dupa miniaturile lui Picu Patrut, este reeditat acum (in editie adaugita si cu o Prefata apartinand lui Romulus Vulcanescu) de Muzeul National al Taranului Roman, cu ocazia comemorarii celor 140 de ani de la plecarea din lume a ultimului mare miniaturist european si compozitor Picu Patrut.

Carolina Ilica, autoarea Scarii la cer, a publicat pana acum 30 de carti de poezie, un volum de eseuri despre mari poeti ai lumii, un studiu comparat despre folclorul romanesc si peste 90 de volume de traduceri (de la texte ale Egiptului antic pana la premiati Nobel pentru Literatura). Selectii din poezia sa au aparut in numeroase antologii romane si straine, iar 26 de volume i-au fost traduse in 27 de limbi si publicate la edituri de prestigiu de pe patru continente; 34 de premii (din care peste jumatate internationale), 75 de participari la congrese, targuri de carte, festivaluri internationale de poezie (din R. Macedonia, Franta, Columbia, Italia, Tunisia, Federatia Rusa, Turcia, Bulgaria, Serbia, Spania, Israel, Grecia, Irak etc.). Aceasta noua editie mai cuprinde, intr-o selectie de fragmente critice, „oglinda” receptarii poeziei Carolinei Ilica pe mai multe meridiane.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.