Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Carte interactiva pentru adolescenti despre patrimoniul din Tara Fagarasului

Carte interactiva pentru adolescenti despre patrimoniul din Tara Fagarasului

Email Imprimare

Asociatia Renascendis deruleaza pana la sfarsitul anului 2017 proiectul educativ history.art.heritage. Fagaras Country GameBook, al carui obiectiv este realizarea unei carti interactive in limba engleza pentru adolescenti despre patrimoniul cultural al Tarii Fagarasului – prima de acest gen dedicata culturii si civilizatiilor unui areal geografic si istoric din Romania. Cartea se doreste a fi un instrument cu ajutorul caruia istoria, arta si arhitectura sa devina, prin intermediul jocului, mijloc de invatare si stimul al imaginatiei si creativitatii pentru elevii de liceu din Tara Fagarasului.
Cartea include, intr-un mod care sa prezinte interes pentru adolescenti, subiecte precum: oameni si comunitati, arhitectura, arta si moda, mestesuguri si comert in secolele XIV-XX, transformari sociale dupa 1918 si in perioada comunismului – toate circumscrise spatiului geografic si cultural Tara Fagarasului. Fiecare capitol este insotit de aplicatii ludice (asocieri si identificari de elemente, ghicitori, quizz-uri, propuneri de trasee culturale urbane sau rurale, spatii pentru desenat, elemente care se suprapun/pliaza/desfasoara etc.), iar informatia vizuala este preponderenta.
Continutul cartii a fost dezvoltat impreuna cu elevi ai Colegiului National Doamna Stanca din Fagaras, care au participat la o serie de intalniri si vizite la obiective locale de patrimoniu. Pe langa obiectivele turistice, plimbarile prin oras au vizat si locuri mai putin cunoscute de catre liceeni (biserica evanghelica, biserica brancoveneasca Sfantul Nicolae, biserica catolica, biserica reformata, sinagoga) si au pus accent pe observarea unor elemente arhitecturale si detalii decorative ale cladirilor pe langa care trec zilnic si pe descoperirea multiculturalitatii orasului in care locuiesc.
Tara Fagarasului, in granitele ei conventionale din prezent, mult mai ample decat granitele istorice, este casa a multiple etnii si confesiuni. Romani, maghiari, sasi, secui si evrei, deopotriva ortodocsi, greco-catolici, catolici, reformati, unitarieni, evanghelici si mozaici, au construit o identitate unica a unui spatiu care a fost, asemenea multor altora din Romania, supus unor agresiuni si experimente sociale de autoritatile centrale de dupa 1947.
Miza proiectului consta tocmai in redescoperirea si reintegrarea de catre tineri a identitatilor istorice ale Tarii Fagarasului, iar limba engleza ofera instrumentul potrivit pentru o mai buna dezvoltare si revitalizare a zonei, prin deschidere culturala si turistica. Cartea va fi distribuita in liceele din Tara Fagarasului si va putea fi folosita ca material didactic auxiliar in cadrul orelor de limba engleza, precum si in cadrul unor activitati de educatie nonformala organizate de Asociatia Renascendis pentru elevii de liceu. Proiectul history.art.heritage. Fagaras Country GameBook este realizat in cadrul Arvato Alternative Language Program, in parteneriat cu Fundatia Comunitara Tara Fagarasului. Proiect cofinantat de Administratia Fondului Cultural National.
Mai multe detalii gasiti pe www.renascendis.org si www.facebook.com/Renascendis.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.