Luni, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Fantome si Fantezii, expozitie de Tudor Banus

Fantome si Fantezii, expozitie de Tudor Banus

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 21 iulie 2022, de la ora 18.00, la Sala Irina Nicoalu, la vernisajul expozitiei pictorului Tudor Banus, Fantome si Fantezii. De asemenea, vineri, 22 iulie 2022, de la ora 16.00, sunteti invitati, in cadrul expozitiei, la o conferinta sustinuta de Tudor Banus, cu subiectul Fantome actuale si fantezii desuete, in dialog cu Rodica Furnea, jurnalista. In expozitia Fantome si Fantezii vor fi prezentate mai mult de 90 de lucrari, mici si mari, din care unele sunt expuse pentru prima oara.

Abundenta burlesca, drolatica si poznasa navigheaza, in plina feerie, in cele mai tari momente ale Istoriei Artei, convocate de Tudor Banus fara nici o reticenta. Muncitor al fabulosului, artistul vagabondeaza jucaus si in totala libertate creatoare printre meandrele imprastiate ale istoriei noastre. Grotescul mestesugit, savuros si juisiv este terenul sau de creatie. Fiecare lucrare, subtil transgresiva si vag cinica, este un voiaj plin de surprize, unde tragicul si umorul se imbratiseaza. Trecutul este prezentul dumnealui, arhaic si medieval, dar si timpul actual urban si sarcastic face parte din el, ba chiar si timpul universal si intemporal al Marilor Mituri.
Aceasta expozitie este o trecere in revista a partii grafice a operei lui Tudor Banus, plecand de la desene publicate in marea presa internationala (The New York Times, Le Monde, Die Zeit etc.), trecand prin ilustratia de carte (Les Fantaisies de Tudor Banus, Editions Michel de l’Ormeraie, Enciclopedia Zmeilor de Mircea Cartarescu, Ed. Humanitas, Tandem I si II, cu poeme de Serban Foarta, Ed. Vinea, publicate initial in paginile Observatorului Cultural) si ajungand la lucrari care respira in libertate si dau cu tifla seriosilor acriti. Imaginile sunt complexe, saturate de creaturi ce par a veni direct din subconstient sau poate din reminiscentele unei culturi eteroclite, arhaica si futurista in acelasi timp. Tudor Banus ne acompaniaza in drumul nostru inexorabil spre apocalipsa, dar are, ici si colo, capacitatea de a ne face sa radem.
Expozitia va putea fi vizitata la Sala Irina Nicolau, pana la 28 august 2022, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Lunea este inchis.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.