Sambata, 27 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Ateliere de creativitate la Muzeul Taranului

Ateliere de creativitate la Muzeul Taranului

Email Imprimare

Cu ocazia primei vacante din noul an scolar, cei mici, insotiti de parinti sau bunici, sunt asteptati la Atelierele distractive si creative la Muzeul Taranului Roman. Sunt pregatite teatru de umbre, atelier de realizat papusi de hartie, brose din lana netoarsa, desenat sau storytelling.

Luni, 24 octombrie, orele 10.00-11.00
Atelier de realizat papusi din hartie - Ileana si Fat-Frumos
Hartia poate spune multe povesti, ea este fata pe care oamenii scrijelesc, din cele mai vechi vremuri povesti din semne grafice care duc la formarea unui cuvant, propozitii, fraze, povesti. La atelierul de papusi din hartie se spun povesti prin modelarea hartiei, aceasta prinzand viata in diferite figurine, personaje care populeaza basmele si snoavele romanesti.
Pentru copiii de la 6 ani, dar sunt bineveniti si copiii mai mari de 4 ani, ajutati de adultii care ii insotesc. Inscrieri la telefon: 0723.471.600.

Luni, 24 octombrie, orele 12.00-13.30
Atelier de teatru de umbre
La inceput, copiii vor afla ce este teatrul de umbre, cand si unde a aparut. Li se vor istorisi doua legende care vorbesc despre inceputurile teatrului de umbre. Apoi, pe baza unei povesti simple, copiii vor trece la lucrul efectiv: impreuna cu parintii, vor fi impartiti pe echipe si vor lucra siluetele reprezentand personajele povestii. La sfarsit, fiecare echipa va realiza o scurta reprezentatie teatrala: ei vor manui la panou siluetele tocmai construite - ajutati de adulti - si vor interpreta povestea propusa de coordonator. La sfarsit, toti copiii si parintii vor primi aplauze bine meritate.
Pentru copiii de la 6 ani, dar sunt bineveniti si copiii mai mari de 4 ani, ajutati de adultii care ii insotesc. Inscrieri la telefon: 0723.471.600.

Marti, 25 octombrie, orele 10.00-11.00
Brose din lana netoarsa - Ghinde colorate
Folosind lana netoarsa, apa si sapun, va veti imprieteni cu lana, modeland-o in mici figurine moi si pufoase care va vor infrumuseta puloverele voastre sau ale persoanelor dragi. La sfarsitul atelierului, obiectele realizate vor putea fi luate acasa.
Pentru copiii de la 6 ani, dar sunt bineveniti si copiii mai mari de 4 ani, ajutati de adultii care ii insotesc. Inscrieri la telefon: 0723.471.600.

Marti, 25 octombrie, orele 12.00-13.30
Atelier de realizat papusi pe deget
Folosind un material special care are drept calitate uscarea rapida, veti realiza personaje mici, cat un deget, pe care le veti putea „juca†in mici scenete inventate de voi.
Pentru copiii de la 6 ani, dar sunt bineveniti si copiii mai mari de 4 ani, ajutati de adultii care ii insotesc. Inscrieri la telefon: 0723.471.600.

Miercuri, 26 octombrie, orele 10.00-11.30
Perna de visat bine (5+)
Se incepe cu o poveste despre libertatea de a visa, apoi va veti schita propriul vis cu creionul pe hartie. Cu schita gata veti transpune visul in culori, cu carioci, pe o panza anume cusuta pentru a se transforma in perna. Pe care copiii o vor umple cu mainile lor si vor pleca acasa cu o perna numai buna de visat. Inscrieri la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Miercuri, 26 octombrie, orele 12.00-13.30
Cum te cheama? (5+)
E prima intrebare pe care o primesti, oriunde te-ai duce: la locul de joaca, la doctor, la scoala. Pana si la muzeu?! Da, dar eu sunt curioasa, vreau sa stiu pe cine mai cheama asa din familia ta, cum de te cheama asa si nu altfel, cum suna numele tau, ca un fulger sau ca mierea?, cum arata: ca un cal naravas, ca o pisica blanda (?!) sau ca un tort cu zmeura? Ii facem numelui tau un caiet jucaus cu de toate, un fel de caiet de identitate. Eu sunt Raluca si ai mei mi-au spus asa dupa mama lui Eminescu, ca, poate-poate, o sa iasa din mine o poeta. Pe tine cum te cheama? Inscrieri la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
Pretul unui bilet este de 25 de lei/persoana. Persoanele cu nevoi speciale si cazurile sociale au gratuitate.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.