Sambata, 27 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Transporturile traditionale din Romania, expozitie la MTR

Transporturile traditionale din Romania, expozitie la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita joi, 19 septembrie 2013, ora 18.00, in salile Oaspeti si Irina Nicolau, la deschiderea expozitiei Transporturile traditionale din Romania, care se inscrie in seria evenimentelor dedicate Zilelor Muzeului Taranului (12 – 22 septembrie 2013). Expozitia, inedita in peisajul muzeal, isi propune a fi o sinteza a mijloacelor de transport traditionale utilizate in Romania si va fi structurata pe cateva sectiuni (nuclee) care sa evidentieze: dimensiunea istorica, antropologia si mijloacele de transport ca marca sociala.

Vor fi prezentate publicului mijloace de locomotie si transport confectionate din lemn, mijloace de transport din textile si din ceramica. Expunerea va include vehicule cu roti, pe talpi (sanii), dar si pe cele care utilizeaza plutirea. Un loc special vor avea in expozitie purtarea poverilor pe corpul uman sau transportul prin tarare si alunecare. Expozitia reuneste, pentru prima data, trei mari muzee, care detin un patrimoniu definitoriu pentru abordarea acestei teme: Muzeul National al Taranului Roman, Complexul National Muzeal Astra si Muzeul National al Agriculturii.
Expozitia va putea fi vizitata in salile Oaspeti si Irina Nicolau, pana la 17 noiembrie 2013, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.