Sambata, 19 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Articole

Arta culinara

Placinta de branza fiarta in lapte

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta: Placinta de branza fiarta in lapte. Reteta: Placinta de branza fiarta in lapte a fost oferita si preparata de Mariana Robescu, autor si proprietar al blogului culinar Retetele Marianei. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Placinta de branza fiarta in lapte, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta moldoveneasca: salata de fasole verde sau pastai prajite

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta moldoveneasca: salata de fasole verde sau pastai prajite. Reteta moldoveneasca: salata de fasole verde sau pastai prajite a fost oferita si preparata de Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, salata de fasole verde sau pastai prajite, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta traditionala: parjoale moldovenesti

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta traditionala: parjoale moldovenesti. Reteta traditionala: parjoale moldovenesti a fost primita de la Pensiunea Octogon, localitatea Dumbrava Rosie, judetul Neamt (Moldova) si preparata de Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, parjoale moldovenesti, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Bors moldovenesc de fasole alba

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta moldoveneasca: Bors de fasole alba. Reteta moldoveneasca: Bors de fasole alba a fost primita de la Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com) si preparata de Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Bors de fasole alba, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta moldoveneasca: bulz ciobanesc

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta moldoveneasca: bulz ciobanesc. Reteta moldoveneasca: bulz ciobanesc a fost primita de la Pensiunea Octogon, localitatea Dumbrava Rosie, judetul Neamt (Moldova) si preparata de Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, bulz ciobanesc, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta moldoveneasca: Dresala

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta moldoveneasca: Dresala. Reteta Dresala provine din Moldova, zona Piatra Neamt, fiind oferita si preparata de Larisa Elena Buduroes, autor si proprietar al blogului PapaBun.com. In zona Iasi se pregateste un preparat asemanator, cu numele Sarbusca, dar care contine, in plus, pastai si mazare. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Dresala, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta olteneasca: Mancare de castraveti murati

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta olteneasca: Mancare de castraveti murati. Reteta Mancare de castraveti murati a fost oferita si preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Mancare de castraveti murati, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta olteneasca: Prajitura cu lapte acru

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta olteneasca: Prajitura cu lapte acru. Reteta Prajitura cu lapte acru a fost oferita si preparata de Pensiunea Casa Cartianu, din Turcinesti, Cartiu, judetul Gorj. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Prajitura cu lapte acru, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta olteneasca: Gulii umplute a la Steaua Dunarii

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta olteneasca: Gulii umplute a la Steaua Dunarii. Reteta olteneasca Gulii umplute a la Steaua Dunarii a fost primita de la Pensiunea Steaua Dunarii din comuna Eselnita, judetul Mehedinti (Oltenia), si preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Gulii umplute a la Steaua Dunarii, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta olteneasca: Mancarea Pandurilor

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta olteneasca: Mancarea Pandurilor. Reteta olteneasca Mancarea Pandurilor a fost oferita si preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Mancarea Pandurilor, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta ardeleneasca: tochitura ardeleneasca

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta ardeleneasca: tochitura ardeleneasca. Reteta  a fost primita de la Castelul Printul Vanator si Dracula, Turda, judetul Cluj (Ardeal) si a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, tochitura ardeleneasca, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta ardeleneasca: tocanita de mangalita cu varza murata

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta ardeleneasca: tocanita de mangalita cu varza murata. Reteta este primita de la Vila Honor, din localitatea Zetea, judetul Harghita (Ardeal) si a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam, in cele ce urmeaza aceasta reteta, tocanita de mangalita cu varza murata, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta bucovineana: bors de sfecla rosie

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci va avea loc, joi, 28 februarie 2013, incepand cu ora 19.00, petrecerea bucovineana cu tema Descopera si testeaza traditiile culinare bucovinene! Cu acest prilej, clientii restaurantului vor putea degusta o noua reteta bucovineana: bors de sfecla rosie. Reteta este primita de la Pensiunea Collada, din Gura Humorului, judetul Suceava. Iata, mai jos, reteta de bors de sfecla rosie, pe care o puteti incerca si dumneavoastra!

Reteta bucovineana: pastrav cu smantana

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, restaurantul Bucatarasul cel dibaci a prezentat, marti, 19 februarie, o noua reteta bucovineana: pastrav cu smantana. Reteta este primita de la Pensiunea Liliana, din Campulung Moldovenesc, judetul Suceava. Va prezentam, in cele ce urmeaza, aceasta reteta de pastrav cu smantana, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta bucovineana: tocinei

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, restaurantul Bucatarasul cel dibaci a prezentat, in cadrul unui nou eveniment din 12 februarie, o noua reteta din Bucovina - tocinei -, primita de la Cabana Zada, din comuna Carlibaba, judetul Suceava. O reteta apetisanta, numai buna de incercat acasa.

Reteta bucovineana: varza cu taitei de casa

Email Imprimare

Cu ocazia lansarii proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, restaurantul Bucatarasul cel dibaci a prezentat, in cadrul unui eveniment din seara de 5 februarie, reteta de varza cu taitei de casa, preluata din retetarul Retetele bunicului, redactat de Adrian Buzoianu. Va prezentam aceasta reteta, pentru a o incerca si dumneavoastra, acasa.

Prajitura de casa cu ciocolata

Email Imprimare

Trebuie sa recunoastem ca, oricat de bune ar fi prajiturile de la cofetarie, adevaratele delicatese raman prajiturile pregatite in casa. Nu numai ca putem avea toata increderea in ingredientele folosite, dar prajiturile de casa poarta amprenta personalitatii celei sau, dupa caz, a celui care le pregateste. Iata o reteta de prajitura de casa cu ciocolata, usor de preparat si foarte gustoasa, pe care va recomandam sa o incercati.

Lamaia, fructul bun la toate

Email Imprimare

Lamaia, fructul pe care il asociem imediat prepararii ceaiurilor impotriva racelii si gripei, este cunoscuta mai ales pentru cantitatea imensa de vitamina C continuta, dar poseda multe alte virtuti. In compozitia lamaii intra, in diferite proportii, vitamina A, vitaminele B1 si B2, bioflavonoide si pectina. Insa vitamina C este, de departe, elementul esential, estimandu-se ca 100 g de lamaie contin aproximativ 50 mg de vitamina C. Toate aceste substante sunt antioxidanti puternici, care confera lamaii si proprietati antiseptice, esentiale in combaterea infectiilor. In bucatarie, lamaia ar trebui sa fie o prezenta constanta, conferind supelor, sosurilor, legumelor si deserturilor de diferite tipuri o aroma cu totul deosebita.

Inghetata-sorbet

Email Imprimare

Pentru a va indulci si racori in zilele toride de vara, inghetata este solutia perfecta. Puteti sa adaugati retetelor dumneavoastra un strop de rafinament si sa va surprindeti astfel prietenii cu o inghetata-sorbet. Sorbetul se obtine din piureul de fructe, amestecat cu un sirop inchegat si cu zeama de lamaie. Va oferim si noi cateva propuneri de inghetate-sorbet.

Inghetata cu fructe de padure

Email Imprimare

In plina vara, fructele de sezon ne fac cu ochiul la tot pasul. De la caisele care parca au furat din stralucirea soarelui, la rumenele nectarine, cirese si visine, toate ne seduc prin culoare si aroma. Dar sa nu uitam de fructele de padure, atat de bogate in vitamine, o adevarata infuzie de sanatate. Si ce poate fi oare mai racoritor in arsita verii decat o combinatie care nu da niciodata gres: inghetata cu fructe de padure?

Cocktail-uri de vara

Email Imprimare

Intr-o zi torida de vara nimic nu e mai placut decat o bautura racoritoare. De multe ori vrei insa ceva mai deosebit, nu doar deja atat de banalele sucuri tinute la frigider… Si este si pacat sa te rezumi la ele! E atat de simplu sa-ti lasi imaginatia sa zboare si sa te bucuri in fiecare zi de ceva nou si deosebit de gustos. Poti, de exemplu, sa prepari excelente bauturi racoritoare cu siropurile Europlant de visine, zmeura, capsuni ori de afine, de coacaze sau, daca preferati, de pin sau de brad. Adaugati siropului ales zeama de lamaie, amestecati bine si, in final, puneti amestecul  la congelator, cel putin 4-5 ore. Gheata rezultata o maruntiti fin intr-un blender. Amestecul servit apoi intr-un pahar fara picior, peste care puteti turna, dupa gust, suc de fructe, sirop, apa, reprezinta o excelenta bautura pe cat de racoritoare si de tonica tot pe atat de gustoasa.

Un shake delicios de capsuni

Email Imprimare

Capsunile sunt unele dintre cele mai sanatoase si iubite fructe. Simbol al senzualitatii si tezaur de sanatate. Bogate in vitaminele C, B5, B6 si K, in acid folic, riboflavina, potasiu, magneziu, cupru si mangan, dar si in acizi grasi Omega 3 si fibre, ele contin nenumarati fitonutrienti si antioxidanti care le confera o eficacitate sporita in prevenirea si tratarea bolilor cardiovasculare si chiar si a cancerului, pentru a nu mai vorbi de intarzierea aparitiei multor efecte ale imbatranirii. Astfel, datorita nenumaratelor efecte benefice pentru sanatate, capsunile nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra. O modalitate sanatoasa si deosebit de placuta de a le consuma ne-o ofera shake-ul de capsuni.

Semintele de dovleac, un aliment delicios

Email Imprimare

Semintele de dovleac au un gust delicios, putand fi consumate atat crude, cat si prajite, ca atare sau incluse in diferite retete. Dincolo de bucuria gustului, ele reprezinta, mai ales daca sunt consumate crude, si o adevarata sursa de sanatate. Astfel, nutritionistii recomanda consumul a 100-200 g de seminte de dovleac pe zi pentru a ne intari organismul si a ne asigura o sanatate de invidiat fara sa mai apelam la vreun medicament sau supliment alimentar. Aportul lor energetic devine esential in cadrul curelor de cruditati. Ele sunt o excelenta sursa de proteine, vitamine, saruri minerale si oligoelemente, dar si de fibre, rezine si enzime.

<< Inceput < Inapoi 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.