In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta: Placinta de branza fiarta in lapte. Reteta: Placinta de branza fiarta in lapte a fost oferita si preparata de Mariana Robescu, autor si proprietar al blogului culinar Retetele Marianei. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Placinta de branza fiarta in lapte, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Arta culinara
Placinta de branza fiarta in lapte
Reteta moldoveneasca: salata de fasole verde sau pastai prajite
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta moldoveneasca: salata de fasole verde sau pastai prajite. Reteta moldoveneasca: salata de fasole verde sau pastai prajite a fost oferita si preparata de Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, salata de fasole verde sau pastai prajite, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta traditionala: parjoale moldovenesti
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta traditionala: parjoale moldovenesti. Reteta traditionala: parjoale moldovenesti a fost primita de la Pensiunea Octogon, localitatea Dumbrava Rosie, judetul Neamt (Moldova) si preparata de Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, parjoale moldovenesti, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Bors moldovenesc de fasole alba
Reteta moldoveneasca: bulz ciobanesc
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta moldoveneasca: bulz ciobanesc. Reteta moldoveneasca: bulz ciobanesc a fost primita de la Pensiunea Octogon, localitatea Dumbrava Rosie, judetul Neamt (Moldova) si preparata de Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, bulz ciobanesc, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta moldoveneasca: Dresala
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta moldoveneasca: Dresala. Reteta Dresala provine din Moldova, zona Piatra Neamt, fiind oferita si preparata de Larisa Elena Buduroes, autor si proprietar al blogului PapaBun.com. In zona Iasi se pregateste un preparat asemanator, cu numele Sarbusca, dar care contine, in plus, pastai si mazare. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Dresala, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta olteneasca: Mancare de castraveti murati
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta olteneasca: Mancare de castraveti murati. Reteta Mancare de castraveti murati a fost oferita si preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Mancare de castraveti murati, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta olteneasca: Prajitura cu lapte acru
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta olteneasca: Prajitura cu lapte acru. Reteta Prajitura cu lapte acru a fost oferita si preparata de Pensiunea Casa Cartianu, din Turcinesti, Cartiu, judetul Gorj. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Prajitura cu lapte acru, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta olteneasca: Gulii umplute a la Steaua Dunarii
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta olteneasca: Gulii umplute a la Steaua Dunarii. Reteta olteneasca Gulii umplute a la Steaua Dunarii a fost primita de la Pensiunea Steaua Dunarii din comuna Eselnita, judetul Mehedinti (Oltenia), si preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Gulii umplute a la Steaua Dunarii, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta olteneasca: Mancarea Pandurilor
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta olteneasca: Mancarea Pandurilor. Reteta olteneasca Mancarea Pandurilor a fost oferita si preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Mancarea Pandurilor, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta ardeleneasca: tochitura ardeleneasca
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta ardeleneasca: tochitura ardeleneasca. Reteta a fost primita de la Castelul Printul Vanator si Dracula, Turda, judetul Cluj (Ardeal) si a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, tochitura ardeleneasca, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta ardeleneasca: tocanita de mangalita cu varza murata
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta ardeleneasca: tocanita de mangalita cu varza murata. Reteta este primita de la Vila Honor, din localitatea Zetea, judetul Harghita (Ardeal) si a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam, in cele ce urmeaza aceasta reteta, tocanita de mangalita cu varza murata, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta bucovineana: bors de sfecla rosie
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci va avea loc, joi, 28 februarie 2013, incepand cu ora 19.00, petrecerea bucovineana cu tema Descopera si testeaza traditiile culinare bucovinene! Cu acest prilej, clientii restaurantului vor putea degusta o noua reteta bucovineana: bors de sfecla rosie. Reteta este primita de la Pensiunea Collada, din Gura Humorului, judetul Suceava. Iata, mai jos, reteta de bors de sfecla rosie, pe care o puteti incerca si dumneavoastra!
Reteta bucovineana: pastrav cu smantana
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, restaurantul Bucatarasul cel dibaci a prezentat, marti, 19 februarie, o noua reteta bucovineana: pastrav cu smantana. Reteta este primita de la Pensiunea Liliana, din Campulung Moldovenesc, judetul Suceava. Va prezentam, in cele ce urmeaza, aceasta reteta de pastrav cu smantana, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta bucovineana: tocinei
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, restaurantul Bucatarasul cel dibaci a prezentat, in cadrul unui nou eveniment din 12 februarie, o noua reteta din Bucovina - tocinei -, primita de la Cabana Zada, din comuna Carlibaba, judetul Suceava. O reteta apetisanta, numai buna de incercat acasa.
Reteta bucovineana: varza cu taitei de casa
Cu ocazia lansarii proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, restaurantul Bucatarasul cel dibaci a prezentat, in cadrul unui eveniment din seara de 5 februarie, reteta de varza cu taitei de casa, preluata din retetarul Retetele bunicului, redactat de Adrian Buzoianu. Va prezentam aceasta reteta, pentru a o incerca si dumneavoastra, acasa.
Prajitura de casa cu ciocolata
Trebuie sa recunoastem ca, oricat de bune ar fi prajiturile de la cofetarie, adevaratele delicatese raman prajiturile pregatite in casa. Nu numai ca putem avea toata increderea in ingredientele folosite, dar prajiturile de casa poarta amprenta personalitatii celei sau, dupa caz, a celui care le pregateste. Iata o reteta de prajitura de casa cu ciocolata, usor de preparat si foarte gustoasa, pe care va recomandam sa o incercati.
Lamaia, fructul bun la toate
Inghetata-sorbet
Inghetata cu fructe de padure
Cocktail-uri de vara
Un shake delicios de capsuni
Capsunile sunt unele dintre cele mai sanatoase si iubite fructe. Simbol al senzualitatii si tezaur de sanatate. Bogate in vitaminele C, B5, B6 si K, in acid folic, riboflavina, potasiu, magneziu, cupru si mangan, dar si in acizi grasi Omega 3 si fibre, ele contin nenumarati fitonutrienti si antioxidanti care le confera o eficacitate sporita in prevenirea si tratarea bolilor cardiovasculare si chiar si a cancerului, pentru a nu mai vorbi de intarzierea aparitiei multor efecte ale imbatranirii. Astfel, datorita nenumaratelor efecte benefice pentru sanatate, capsunile nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra. O modalitate sanatoasa si deosebit de placuta de a le consuma ne-o ofera shake-ul de capsuni.
Semintele de dovleac, un aliment delicios
Semintele de dovleac au un gust delicios, putand fi consumate atat crude, cat si prajite, ca atare sau incluse in diferite retete. Dincolo de bucuria gustului, ele reprezinta, mai ales daca sunt consumate crude, si o adevarata sursa de sanatate. Astfel, nutritionistii recomanda consumul a 100-200 g de seminte de dovleac pe zi pentru a ne intari organismul si a ne asigura o sanatate de invidiat fara sa mai apelam la vreun medicament sau supliment alimentar. Aportul lor energetic devine esential in cadrul curelor de cruditati. Ele sunt o excelenta sursa de proteine, vitamine, saruri minerale si oligoelemente, dar si de fibre, rezine si enzime.