Sambata, 13 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Corcova Degustarile vinurilor Corcova


Degustarile vinurilor Corcova

Email Imprimare

Din aceasta saptamana, am inceput sa organizam periodic degustari de vinuri la restaurantul Boutique du Pain, din strada Academiei numarul 28-30. Aceasta serie de evenimente consacrata artei culinare, vinurilor nobile si conversatiilor placute incearca sa asigure delectarea tuturor simturilor. Veti avea ocazia sa asistati si la prezentarea unor vinuri ce nu au aparut inca pe piata, putandu-va bucura de savoarea lor in premiera absoluta. Renumitul somelier Marian Timofte va va ajuta sa descifrati multiplele lor calitati si preparatele impreuna cu care ele isi exprima cel mai bine personalitatea. Mai mult decat atat, evenimentele sunt gandite ca o adevarata academie a gustului, vestitul somelier reusind intr-un mod placut si antrenant sa va introduca in arta rafinata a vinulu. Caci vinul adevarat, de calitate, nu se bea de sete, ca apa sau ca spritul, ci se degusta, se savureaza… El reprezinta o desfasurare a nenumarate arome si gusturi, ce se impletesc si se succed intr-o cadenta doar de ele stiuta, aidoma notelor muzicale ce alcatuiesc o simfonie…

Vinul incepe sa te rasfete cu paleta lui cromatica pentru a continua cu desfasurarea mirosului si a gustului, continuand apoi cu o nesfarsita paleta de senzatii, asemeni reverberatiilor acordurilor unei simfonii ce se sting treptat in sala de concerte... Dar el nu va reusi niciodata sa se exprime cu  adevarat daca nu e servit langa bucatele adecvate. Si aici nu  e suficient de stiut doar regulile generale, vinul alb - la peste, iar cel rosu - la friptura. Vinurile au infinit mai multe caracteristici decat culoarea, la fel precum o friptura depinde de natura carnii si  de modul in care e preparata, dar depinde insa in egala masura de garnitura care o insoteste.
Marele maestru Marian Timofte nu tine insa o prelegere anosta si plicticoasa, ci ofera un adevarat spectacol viu si antrenant ce cuprinde inclusiv spectaculoase demonstratii practice. Astfel, puteti vedea “in direct” modul in care soldatii lui Napoleon taiau gatul sticlelor de sampanie cu taisul sabiei. Dar inainte de toate puteti incerca vinurile de Corcova, cu atat de bogata lor istorie si cu inegalabilele lor calitati, pe care le puteti degusta aici in premiera. Nu uitati este un spectacol organizat periodic pentru publicul larg la care sunteti invitati personal de Serban Damboviceanu, cel care a readus in actualitate celebrele vinuri de Corcova.
Este un exceptional si rafinat spectacol pe care e pacat sa-l ratati.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy