Miercuri, 6 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Salvia, planta care tine doctorul departe


Salvia, planta care tine doctorul departe

Email Imprimare

Exista tari, precum Franta, in care circula proverbul Cine are salvie in gradina nu are nevoie de medic. Si pe buna dreptate! Aceasta planta aromatica se bucura de o apreciere la scara larga pentru proprietatile benefice ale uleiului care se extrage din frunzele ei. In plus, salvia este si un ingredient nobil in formulele multor produse cosmetice, printre care si cele destinate ingrijirii parului.

Povestea salviei este strans legata de religia iudeo-crestina: se spune ca Fecioara Maria, dorind sa-l salveze pe Pruncul Sfant de furia imparatului Irod, ar fi implorat aceasta planta sa creasca pentru a-i adaposti. In semn de multumire, Maica Domnului i-a oferit plantei puteri vindecatoare, numele latin salvia traducandu-se, de altfel, prin a vindeca.
Grecii apreciau salvia pentru virtutile sale digestive si antiinfectioase. Mai apoi, Carol cel Mare a numit salvia planta regala, ceea ce a contribuit la raspandirea plantei in Europa.
Aceasta planta a fost apreciata si in traditiile triburilor amerindiene. Salvia era arsa in timpul asa-numitei ceremonii a fumului, pentru a alunga spiritele rele. Despre salvie se credea ca poate creste longevitatea sau conferi chiar nemurirea. Astazi, se cunosc in lume mai bine de 600 de varietati de salvie.
Salvia are proprietati stimulante, fiind un aliat de nadejde in cazul perioadelor de depresie. Aceasta planta actioneaza asupra cortexului cerebral, marind capacitatea de concentrare, intarind memoria si... limpezind ideile. Datorita gustului mentolat, are o actiune benefica si asupra sistemului digestiv. In plus, are si darul de a regla transpiratia excesiva. De asemenea, sub forma de infuzie, salvia se dovedeste eficace si in calmarea inflamatiilor mucoasei bucale, ale nasului si gatului sau in tratarea infectiilor cailor respiratorii. In uz extern, salvia este eficienta in cazul acneei, trateaza eczemele, ranile sau intepaturile de insecte. Efectele benefice ale salviei nu se opresc insa aici. Chiar si dintii pot fi albiti natural frecandu-i cu frunze proaspete de salvie.
In industria cosmetica, produsele de ingrijire a parului sunt cele care valorifica la maxim virtutile salviei. Compania noastra, Gerocossen, a conceput un sampon special contra matretii, in care salvia este un ingredient principal, alaturi de arnica. Extractul de salvie are efect antiseptic, indepartand matreata si prevenind reaparitia acesteia. O solutie accesibila pentru o problema agasanta! (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy