Vineri, 1 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Vitamina A, vitamina frumusetii


Vitamina A, vitamina frumusetii

Email Imprimare

In general, vitamina A se gaseste doar in alimentele de origine animala, mai ales in ficat. Cu toate acestea, exista si legume care contin asa-numitele provitamine A, cunoscute sub numele de betacaroten si prezente in pepenele galben, caise, afine si mai ales in morcovi: substante pe care organismul le poate transforma in vitamina A. Este indispensabila imunitatii, vederii si, nu in ultimul rand, sanatatii si frumusetii pielii. Vitamina A si-a castigat renumele de vitamina frumusetii, fiind un ingredient pretios in formulele a nenumarate produse cosmetice.

Aportul zilnic de vitamina A variaza in functie de varsta, insa este bine de stiut ca deficitul de vitamina A poate cauza probleme grave, precum tulburarile de vedere. Nu intamplator, vitamina A se mai numeste si retinol, pentru ca a fost descoperita in retina. De altfel, carentele de vitamina A sunt semnalate nu numai de fragilitatea smaltului dintilor, pierderea poftei de mancare  sau pielea uscata, ci si de ochii rosii.
In ceea ce priveste importanta vitaminei A in industria frumusetii, totul incepe de la rolul jucat de aceasta vitamina in formarea pielii si in secretia mucoaselor ce retin bacteriile, impiedicand propagarea lor in organism.
In cazul parului, vitamina A este esentiala pentru a stopa aparitia matretii, deshidratarea si caderea acestuia.
Acneea si pielea afectata de expunerea prelungita la soare pot fi tratate tot cu ajutorul vitaminei A, datorita efectului sau antioxidant, de protejare impotriva radicalilor liberi.
La Gerocossen, lucram mereu pentru a oferi produse cu formule inovatoare, precum crema nutritiva si crema antirid de noapte din gama Natural, care, prin folosire zilnica si virtutile vitaminei A, vor conferi tenului stralucirea si vigoarea la care visam cu totii, indiferent de varsta!

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy