Joi, 14 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Nucul, uriasul tamaduitor


Nucul, uriasul tamaduitor

Email Imprimare

Numele latin al nucului este Juglans regia. Face parte din familia Juglandaceae si provine din Europa si Asia. Atinge o inaltime de 35 de metri, are o tulpina destul de scurta, cu scoarta gri-maronie si o coroana bogata, larga. Frunzele sunt verzi si au forma ovala, dar cu varf de lance. Poate atinge varste de 300-400 de ani. Cum miezul de nuca are forma asemanatoare cu cea a creierului uman, in vechime se credea ca memoria si concentrarea pot fi imbunatatite prin consumul de nuci. Nucile verzi sunt folosite pentru prepararea lichiorurilor, a dulcetii de nuci, precum si in produse de cofetarie. Sa nu uitam insa nici folosirea nucului in industria cosmetica!

Principala substanta cu proprietati medicale secretata de nuc este juglona, care are proprietati antibacteriene. Astazi, in scopuri medicale sunt folosite frunzele, fructele, coaja verde a nucilor si scoarta. Nucul este considerat un bun astringent, antifungic si antiseptic. Datorita continutului de tanini, decoctul de frunze de nuc poate fi folosit in tratarea diareei. Nucile contin si iod, din ele preparandu-se si medicamente cu proprietati analgezice. Coaja nucilor verzi e bogata in acid citric, acid malic, juglona, taninuri, uleiuri eterice si vitamine.
Fructul uscat, delicioasa nuca, contine multe vitamine (B1, B2, B5, B12, C, K) si minerale (sodiu, potasiu, calciu, magneziu, mangan, clor, fosfor, fier, cupru, zinc, iod), proteine, glucide, lipide, celuloza si foarte putina apa.
Uleiul de nuca este folosit in tratamentul impotriva teniei si, in general, pentru eliminarea parazitilor, precum si in tratarea infectiilor. Scoarta de nuc si frunzele fierte in miere constituie un remediu pentru durerile de gat si stomac.
In uz extern, nucul este benefic in procesul de regenerare a tesutului cutanat, fiind indicat in acnee, eczeme, dermatite, herpes, mancarimi si psoriazis.
Extractul de frunze de nuc si de coaja verde de nuca este indicat in ingrijirea parului. Se spune ca un decoct din frunze uscate poate preveni chiar caderea parului.
Extractul de nuc este folosit in cosmetica deoarece combate caderea parului, stimuleaza microcirculatia la nivelul pielii capului, fortifica radacina parului. Parul devine astfel mai rezistent, dobandeste volum, vitalitate si luciu. Exista sampoane create special pentru a combate caderea parului, cu nuc, ginseng si vitamina B5, cum este samponul contra caderii parului din gama Gerocossen Activa Plant. Complexul fitoterapeutic bioactiv format din ginseng si nuc, in asociere cu provitamina B5, stimuleaza microcirculatia la nivelul pielii capului, intareste radacina parului si stopeaza caderea acestuia, declara doamna Carmencita Sava, Director Cercetare-Dezvoltare al companiei noastre, Gerocossen.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy