Sambata, 27 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen


Blog Gerocossen

Iedera, planta medicinala a anului 2010

Email Imprimare

Faptul ca iedera a primit titlul de planta medicinala a anului 2010 nu este o mirare pentru nimeni, dar reprezinta, fara indoiala, o binemeritata recunoastere a calitatilor deosebite ale acestei plante nu numai ornamentale, ci in primul rand medicinale. Oamenii de stiinta din Germania care acorda anual acest titlul au tinut cont atat de interesanta istorie culturala si medicala a plantei, cat si de ultimele rezultate ale studiilor ce au venit sa descifreze o buna parte a importantelor efecte ale iederii.

Minunile uleiului de avocado

Email Imprimare

Avocado este fructul unui arbore ale carui varietati cresc in zone tropicale, precum Mexic, California sau Florida. Ne putem bucura de frumusetea lui crescandu-l si in casa, intr-un ghiveci, in care, cu usurinta, putem planta imensele lui seminte. Dar, avand nevoie de foarte multa lumina, nu va inflori si nu va face fructe si cu greu va depasi o inaltime de 2 metri. In schimb, in mediul lor natural, acesti arbori falnici pot depasi 40 de metri, acoperind cerul cu frunzele lor eliptice, lucioase, de un verde inchis. Imensul copac poate produce pana la 100 kg de fructe anual. Numit si para aligatorului, fructul ce poate atinge o lungime de 10 cm este de forma sferica, ovala sau de para, culoarea lui variind si ea de la verde lucios la un negru purpuriu. Indiferent insa de culoarea exterioara, interiorul este format de o samanta mare, centrala, inconjurata de o pulpa moale si cremoasa, asemenea untului. Cunoscut si apreciat in cadrul vechilor civilizatii ameroindiene, numele lui vine de la denumirea azteca, ahuacatle, fiind asociat atat cu valorile religioase, cat si cu cele terapeutice, cu dragostea si cu frumusetea.

Din beneficiile vitaminei B5

Email Imprimare

Vitamina B5, numita si acid pantotenic, este o vitamina hidrosolubila (solubila in apa), prezenta intr-un numar mare de alimente. Buna functionare a celulelor, frumusetea pielii si a parului, toate se intretin cu ajutorul vitaminei B5. Denumirea de acid pantotenic deriva din grecescul pantothen, adica peste tot. Numele face referire la larga raspandire a vitaminei B5 in natura. Asemenea tuturor vitaminelor din grupa B, vitamina B5 participa la activarea celulara a enzimelor implicate in reactiile biochimice care duc la producerea hemoglobinei, jucand si un rol important in metabolismul anumitor acizi grasi. Vitamina B5 are o puternica actiune antioxidanta, fiind utila in combaterea imbatranirii. Alcoolul, cafeaua sau antibioticele risca sa impiedice asimilarea vitaminei B5 de catre organism.

Ce ar trebui sa stim despre vitamina A

Email Imprimare

Vitamina A se intalneste doar in alimentele de origine animala. Cu toate acestea, anumite vegetale contin provitamine A, carotenoizi, substante pe care organismul nostru le poate transforma in vitamina A. Indispensabila vederii si sanatatii bronhiilor, a intestinelor si a pielii, vitamina A este una dintre cele mai importante vitamine.

Vitamina E, antioxidantul de care avem nevoie

Email Imprimare

Asemenea vitaminelor A si C, vitamina E este si ea cunoscuta pentru proprietatile sale antioxidante. Combate imbatranirea tesuturilor si a organelor, studiile recente indicand ca ar putea avea si capacitatea de a preveni anumite boli. Totusi, popularitatea vitaminei E se datoreaza inainte de toate utilizarii ei in industria cosmetica.

<< Inceput < Inapoi 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ...25 Inainte > Sfarsit >>