Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Pharma Nord Cromul, esential pentru reglarea glicemiei


Cromul, esential pentru reglarea glicemiei

Email Imprimare

Cromul se numara printre oligoelementele indispensabile pentru functionarea organismului la parametric optimi. Numeroase studii i-au fost consacrate, iar rezultatele lor arata ca acest oligoelement prezinta un mare interes din punct de vedere nutritional. Cromul potenteaza actiunea insulinei, ajutand la normalizarea si stabilizarea valorilor glicemiei, prin scaderea apetitului pentru dulciuri. De altfel, cercetari recente demonstreaza rolul important al cromului in inhibarea poftei continue de mancare si de dulciuri, care reprezinta un obstacol greu de depasit atunci cand vrem sa slabim.
Una dintre consecintele majore ale carentei de crom este hiperglicemia, care antreneaza o productie crescuta de insulina de catre pancreas. Pentru a evita neplacerile cauzate de o carenta de crom, este necesara suplimentarea cu crom prin suplimente nutritive. Actiunea acestora este sporita atunci cand cromul este asociat cu alte elemente, precum coenzima Q10 sau carinitina.
Despre crom si despre interesul nutritional pe care il prezinta el, dar si despre suplimentele pe baza de crom, va invitam sa aflati mai multe ascultand interventia doamnei doctor Claudia Ciocan, specialist in suplimente nutritive in cadrul companiei noastre, Pharma Nord, in emisiunea Matinal, de la Radio Romania Cultural.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy