Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog SanoVita Laptele de soia, mai sanatos si mai hranitor


Laptele de soia, mai sanatos si mai hranitor

Email Imprimare

Astazi, din ce in ce mai multa lume nu poate digera lactoza, motiv pentru care trebuie sa renunte la a consuma lapte de provenienta animala. Acesta reprezinta insa un aliment extrem de important pentru sanatatea noastra. Deja de mult timp a fost propus ca inlocuitor laptele de soia, dar acesta avea un gust total diferit si in plus ii lipseau si o serie intreaga de principii nutritionale ale laptelui de provenienta animala. Dar, in 1986, compania Sanitarium, una dintre cele mai mari companii alimentare din Australia, cu o experienta de peste un secol si care s-a impus pe piata prin calitatea ireprosabila a produselor sale, a reusit sa produca un lapte de soia pe care l-a denumit So Good, care are atat gustul si consistenta, cat si valorile nutritionale similare, chiar superioare, laptelui de provenienta animala. Unanim apreciat, a fost premiat imediat dupa lansarea lui pe piata, in 1988, la Targul SIAL din Paris, fiind socotit drept cea mai buna bautura nonalcoolica.
Absenta lactozei, care nedigerata produce crampe, gaze, balonari si diaree, este completata de absenta colesterolului si a grasimilor animale, care blocheaza arterele. In locul lor, So Good contine grasimi sanatoase, mono si polisaturate care nu blocheaza arterele si ajuta la reducerea nivelului de colesterol. Este important de stiut ca un pahar de bautura de soia asigura 40% din necesarul zilnic de proteine si calciu. La randul lui, continutul de vitamina B12 este esential pentru producerea de celule rosii, dar si pentru buna functionare a celulelor nervoase. Apoi vitamina A ajuta vederea, iar magneziul este necesar in cadrul metabolismului. Continand antioxidanti, asigura o minte clara, o inima sanatoasa si oase puternice. Studiile demonstreaza ca fitoestrogenii din soia previn diferite tipuri de cancer, iar riscul unui atac de cord poate fi redus, dupa consumul zilnic a unui pahar de So Good timp de sase saptamani, cu pana la 22%.
Asadar, este vorba de un produs bogat in Omega 3 de origine vegetala, proteine si fibre, in fier, fosfor, calciu, potasiu, vitamine A, B2, B12. So Good este, in acelasi timp, un produs de post, fiind ideal pentru o dieta vegetariana.
Trebuie stiut insa ca datorita continutuli bogat de proteine singurii care nu pot beneficia de laptele de soia So Good sunt copiii cu varsta de sub un an.
Aceasta delicioasa bautura este disponibila in diferite variante. Pe langa variantele Simplu si Esential, laptele de soia So Good este disponibil cu aroma de vanilie, de capsuni sau de ciocolata. So Good poate satisface astfel toate gusturile, fiind o bautura hranitoare, esentiala pentru sanatatea noastra.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy