Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog SanoVita Semintele de floarea-soarelui, un excelent remediu antidepresiv si antistres


Semintele de floarea-soarelui, un excelent remediu antidepresiv si antistres

Email Imprimare

In timp ce viata de astazi este pe zi ce trece tot mai stresanta, iar surmenajul si depresiile te pandesc la tot pasul, noi ne gandim la semintele de floarea-soarelui ca la un tabiet ciudat, cu toate ca e atat de placut sa le crantani. Si nu este doar placut, ci si sanatos. Si, in primul rand, nu este o amagire ca ele ne induc o stare de bine. Este o realitate demonstrata deja stiintific, atat prin studiile de laborator, cat si prin cele clinice. Sunt suficiente 30-40 g de seminte de floarea-soarelui pentru a atenua stresul si pentru a depasi oboseala si starile depresive. Mai mult decat atat, ele induc o stare de buna dispozitie. Nu este o iluzie, ci realitatea insasi. Semintele de floarea-soarelui contin o substanta de exceptie, tryptophan. Aceasta creste productia de serotonina, unul dintre cei mai importanti neurotransmitatori. (Neurotransmitatorii reprezinta molecule care transmit mesaje intre celulele nervoase din creier, iar serotonina reprezinta una dintre cele mai importante dintre ele.) Ea are un impact imens asupra starii noastre. Ne reda o stare de relaxare, ne elibereaza de starile de tensiune si ne induce o stare de buna dispozitie.

Tryptophanul se gaseste si in alte alimente, precum in carnea de pasare, dar in cazul semintelor de floarea-soarelui el este insotit si de carbohidrati absolut necesari, caci in absenta lor tryptophanul nu este capabil sa stimuleze productia serotoninei. Astfel, semintele de floarea-soarelui au un puternic efect antidepresiv, comparabil cu cel produs de anumite medicamente, dar fara efectele secundare ale acestora.
Dar actiunea semintelor de floarea-soarelui nu se rezuma la efectele acestei substante minune care se numeteste tryptophan. Ele contin nenumarate alte substante active care contribuie la buna functionare si stare de sanatate a sistemului nervos si implicit la eliminarea stresului, la corecta gestionare a starilor emotionale, la elimnarea depresiilor si la inducerea unei stari de bine. Printre acestea la loc de frunte se numara vitamina B6, indispensabila bunei functionari a sistemului nervos, si magneziul, care combate eficient stresul si migrenele suparatoare. Dar semintele de floarea-soarelui actioneaza simultan prin intregul lor continut, atat de bogat in vitamine, minerale si alte substante bioactive. Cu semintele de floarea-soarelui putem depasi mai usor stresul si emotiile si ne putem bucura cu adevarat de viata, pentru ca ele ne asigura dreptul nostru fundamental la… buna dispozitie. Incercati semintele de floarea-soarelui de la SanoVita si va veti convinge! (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (2)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy