Sambata, 21 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog SanoVita


Blog SanoVita

Rasfatati-va cu ghimbir confiat!

Email Imprimare

Cunoscut deja din Antichitate, ghimbirul, a trecut de mai multe ori in uitare pentru a reveni astazi iarasi la mare pret datorita proprietatilor lui de exceptie. Cercetatorii occidentali au inceput sa studieze cu atentie efectele acestei plante abia pe la inceputul anilor 1980, dar rezultatele studiilor lor au fost impresionante.

Orzul si sanatatea

Email Imprimare

Orzul este cultivat din cele mai vechi timpuri, fiind folosit atat ca aliment, cat si ca baza pentru un numar impresionant de medicamente naturiste. In China, este considerat ca una dintre cele cinci plante sfinte. In primul rand, el este un foarte bun drenor hepatic, ajutand la regenerarea celulelor. Astfel, este recomandat in hepatitele de toate tipurile, in cazul sechelelor posthepatice, dar si in hepatita cronica evolutiva. In plus, el actioneaza ca un regulator al tensiunii arteriale, fiind extrem de util in cazul tensiunii arteriale oscilante, dar si al palpitatiilor. Nu trebuie uitat nici faptul ca previne ischemia cardiaca, acest adevarat flagel al timpurilor noastre care face mereu mai multe victime. Rezolva, de asemenea, cu succes probleme legate de atonia gastrica si intestinala, probleme de digestie si apetit, fiind folosit ca adjuvant si in cazul diareei, dizenteriei si a febrei tifoide, dar si in cazul bronsitei cronice sau a tuberculozei si pentru a scadea febra.

Pudra de roscove

Email Imprimare

Roscovele, care reprezinta fructul unui copac de 15 metri inaltime, provenind din estul Mediteranei. Sunt extrem de bogate in substante nutritive, zaharuri, mucilagii, proteine, aminoacizi, minerale, vitamine etc. Ele au un puternic efect mineralizant si nutritiv, dar si multiple efecte curative. Sunt recomandate in preventia si tratarea osteoporozei, datorita continutului ridicat de calciu si, foarte important, nu provoaca alergii. Fiind bogate in fibre, se remarca prin capacitatea ridicata de absorbtie a toxinelor, prin stimularea tranzitului intestinal si prin efectul de calmare a intregului aparat gastrointestinal, fiind recomandate in tratarea gastritelor si enterocolitelor.

Fulgii de ovaz

Email Imprimare

Fulgii de ovaz sunt preferatii anglo-saxonilor pentru micul dejun, fiind consumati, amestecati cu lapte si zahar, in asa-numitul porridge. Nu e o intamplare! Fulgii de ovaz sunt cei mai hranitori dintre toate cerealele. Ovazul nu este insa o descoperire a zilelor noastre. Pretuit deja din Antichitate, era folosit pe vremea lui Hipocrate pentru o refacere rapida dupa bolile acute. Si aceasta pentru ca ovazul are proprietati energizante, reprezentand un aliment valoros, atat pentru copiii in crestere, cat si pentru persoanele cu astenie fizica sau intelectuala.

Texturatele din soia, garantia unei vieti sanatoase

Email Imprimare

Contrar restului lumii, la noi, din pacate, soia mai este inca, in mare masura, ignorata. Soia reprezinta unul dintre cele mai complete si hranitoare alimente. Contine de doua ori mai multe proteine decat carnea, tot atata lecitina cat galbenusul de ou si caseina cat orice produs lactat. In plus, este bogata in vitamine, precum A, B1, B2, C, D si E, in minerale, precum fier, zinc, potasiu, magneziu, seleniu si calciu. Ea reprezinta o importanta sursa de acizi grasi de tip Omega 3 si, nu in ultimul rand, de fibre. Dar soia nu este numai unul dintre cele mai sanatoase alimente, ci si unul dintre cele mai ieftine, permitand in acelasi timp sa fie pregatit in nenumarate feluri, de la lapte la texturate. Iti poate asigura o masa completa si extrem de gustoasa!

<< Inceput < Inapoi 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Inainte > Sfarsit >>