Miercuri, 12 Aug

Ultimele Titluri :


Blog Corcova

Vinul nu se bea la intamplare

Email Imprimare

Vinul isi are personalitatea lui. E groaznic atunci cand ajunge sa se certe cu mancarea. Da, vinul nu accepta sa fie baut oricand si oricum… Protesteaza si e in stare sa ne strice si cel mai ales festin, pregatit cu cele mai rafinate mancaruri. Sa stii sa bei vinul este o adevarata stiinta. Orice somelier va poate explica, a sti sa te bucuri de aceasta extraordinara licoare este un adevarat har si necesita un adevarat ritual. Cu privire la alegerea si servirea vinului exista nenumarate legi. Atunci cand ai ajuns sa patrunzi cu adevarat tainele adanci ale acestei nepretuite licori, poti sa faci abstractie de legi, alegerea vinului devenind o adevarata arta… Dar pana atunci e important de respectat macar un numar minim de reguli elementare.
In primul rand, trebuie stiut ca fiecare vin are o temperatura optima la care trebuie servit. Daca e mai rece isi va ascunde calitatile, iar daca e mai cald - dispare orice placere. Pentru a-si pastra temperatura cat mai mult timp, este recomandat sa fie servit in pahare cu picior, astfel incat sa nu punem mana pe cupa ce adaposteste pretiosul elixir. De asemenea, este recomandat ca paharul sa aiba gura mai stramta pentru a ajuta vinul sa-si pastreze parfumul.

Vinul, purtator de har si sanatate

Email Imprimare

Sarbatorile de iarna bat la usa. De la Craciun si pana la Boboteaza aproape in fiecare zi e o noua sarbatoare si un nou prilej pentru o masa festiva.
O masa festiva inseamna, evident, o ambianta si o companie deosebita, dar si mancaruri alese… Dar nici o mancare, oricat de gustoasa si de rafinata ar fi, nu-si va putea etala adevaratele calitati atat timp cat nu va fi insotita de vinul potrivit. Nici o masa nu va putea fi o reusita daca nu se va bucura de prezenta unor vinuri de calitate.
Mancarurile speciale sunt de cele mai  multe ori destul de grele, motiv pentru care, dupa o masa festiva, de multe ori avem diferite probleme digestive, uneori chiar destul de neplacute. Acest lucru nu se va intampla niciodata, daca fiecare fel de mancare a fost insotit de vinul poitrivit. Vinul, ales cu grija, este capabil sa transforme si cea mai grea mancare intr-o adevarata binecuvantare. Cu un chimism de exceptie, fiind format din nu mai putin de 1.000 de substante distincte, multe dintre ele reprezentand elemente vitale pentru sanatatea noastra, vinul reprezinta o  adevarata licoare de viata lunga.

O noua degustare a vinurilor de Corcova

Email Imprimare

Asa cum v-am promis, seria degustarilor Corcova continua. Miercuri, 24 noiembrie, va asteptam din nou la Boutique du Pain, in atat de primitorul restaurant din strada Academiei, numerele 28-30, incepand cu ora 20.00.
Ca de fiecare data, si la aceasta noua degustare isi vor da intalnire arta culinara si vinurile de clasa. Va veti putea reintalni cu binecunoscutul somelier Marian Timofti, care ne va invata sa descifram, din nou, atat de interesantele taine ale vinurilor de calitate. In plus, ne va ajuta sa intelegem diferentele dintre un Cabernet Sauvignon/Merlot de Corcova si un Chateau Lucas, Saint Emilion, Bordeaux, respectiv dintre un Syrah Reserve de Corcova si un Chateau Etang des Colombes, Corbieres. Facand comparatia intre vinuri de aceeasi clasa sub indrumarea unui adevarat specialist, vom reusi nu numai sa intelegem mai bine calitatile acestora, dar sa ne si familiarizam cu modul in care putem intelege cu adevarat un vin de calitate. Tot sub indrumarea domniei sale vom face cunostinta cu un Chardonnay 2009 de Corcova. Aceste degustari comparative sunt oferite, alaturi de un bufet semnat Boutique du Pain, la un cost total de 50 de lei de persoana.

Vinurile Corcova rivalizeaza cu cele mai renumite vinuri frantuzesti

Email Imprimare

Vinurile Corcova mustesc de istorie. Apreciate de domnii Tarii Romanesti deja de secole, indragite de elitele culturale ale vechiului Bucuresti, dar si ale Parisului, unde oare ai putea gasi un loc mai nimerit sa te bucuri de calitatile lor de exceptie decat in centrul vechi al Bucurestiului, acolo unde fiecare strada si fiecare ungher e un adevarat tezaur de istorie? La fel precum vinurile Corcova si centrul vechi al capitalei cunoaste astazi o noua tinerete. In acest week-end nu numai ca ne-am putut bucura de calitatile de exceptie ale acestor vinuri, dar bucurestenii au avut si prilejul de a-l cunoaste personal pe Serban Damboviceanu, cel care a readus la viata celebrele podgorii de la Corcova. Dincolo de informatiile, istoriile si amintirile atat de interesante care au imbogatit intalnirea cu ineditul si savoarea lor, fiecare a putut sa compare vinurile Corcova cu celebre vinuri frantuzesti pentru a se convinge singur de adevaratele calitati ale acestor minunate vinuri de pe insoritul Piemont al Mehedintilor.
Interesul si succesul de care s-a bucurat evenimentul din acest week-end ne face sa va promitem ca vor urma si alte evenimente de acest fel, care sa ne permita sa venim in intampinarea adevaratilor iubitori ai vinurilor de calitate, pentru a-i ajuta sa cunoasca mai bine aceste vinuri de exceptie si inepuizabilele lor istorii.

Un savuros week-end Corcova

Email Imprimare

In acest minunat week-end insorit, care ne rasfata cu o vreme atat de placuta, va asteptam la Restaurantul Grand Cafe Van Gogh din centrul vechi al capitalei, pe strada Smardan, nr. 8, pentru o inedita degustare de vinuri, cu adevarat speciala. Duminica, intre orele 16 si 18, va asteapta o surpriza in plus. Serban Damboviceanu, omul care a reinventat marile vinuri de Corcova ale printului Bibescu, va sta la dispozitie spre a raspunde tuturor intrebarilor dumneavoastra.
Este  prima degustare comparativa a vinurilor Corcova, in cadrul careia le veti putea compara cu cateva vinuri frantuzesti cu totul speciale, precum Chateau Lucas din binecunoscuta regiune St. Emilion din Bordeaux. In cadrul acesor degustari puteti compara un Cabernet Sauvignon Merlot Corcova cu un Chateaux Lucas, St. Emilion, dar si un Syrah Reserve Corcova cu un Chateau Etang des Colombes, Corbieres. Pentru doar 40 de lei va puteti bucura de aceasta degustare speciala, alaturi de o gustare cu branza de Olanda, primind in plus si o sticla de vin Corcova. O oferta speciala, valabila pana in data de 20 noiembrie, va propune pentru doar 185 de lei un set de exceptie format din doua sticle de Chardonnay, doua sticle de Cabernet Sauvignon Merlot, una de Rose si una de Shiraz Reserve Corcova.
Cei care nu pot participa la aceasta atat de interesanta intalnire pot beneficia, totusi, la barul de vinuri al restaurantului pentru doar 15 lei de o degustare a trei minunate vinuri de Corcova pe parcursul intregului week-end, sambata (13 noiembrie) si duminica (14 noiembrie), intre orele 12 si 24.
Suntem convinsi ca inedita intalnire si degustarea acestor vinuri de exceptie va reprezenta o experienta de neuitat pentru fiecare participant.

<< Inceput < Inapoi 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Inainte > Sfarsit >>