Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :


Frumusete dulce

Email Imprimare

Baile cu lapte si miere erau secretul pielii frumoase a femeilor din Antichitate. Intr-adevar, datorita continutului ridicat de zaharuri, mierea hidrateaza pielea, calmeaza iritatiile pielii sensibile gratie proprietatilor sale antiiritante, combate imbatranirea pielii datorita antioxidantilor pe care ii contine si o face mai catifelata si mai supla. Iata doar cateva motive pentru care mastile faciale pe baza de miere constituie un ritual de frumusete ale carui efecte nu intarzie sa se faca remarcate. Va prezentam, in cele ce urmeaza, cateva retete de masti pe baza de miere, pe care le puteti prepara si incerca la dumneavoastra acasa.

Masca hidratanta cu lapte si miere
Amestecati 2 linguri de miere cu 2 lingurite de lapte. Aplicati compozitia pe fata si lasati-o sa patrunda in piele timp de 10 minute. Clatiti apoi cu apa rece.

Masca hidratanta si nutritiva cu miere, pentru toate tipurile de piele
Se amesteca 2 linguri de miere cu 1 lingura de zeama de lamaie. Pentru a obtine o pasta omogena, in compozitie se poate adauga si putina glicerina. Compozitia se aplica pe fata si se lasa sa actioneze timp de 20 de minute. Clatiti apoi cu apa calduta.

Masca nutritiva si de reintinerire, cu miere, ulei de migdale si ulei de trandafiri
Uleiul de migdale si cel de trandafiri se absorb rapid, catifeland si hranind pielea. La randul ei, mierea hidrateaza si revigoreaza tenul, redandu-i supletea naturala.
Se amesteca 2 linguri de miere cu 2 linguri de ulei de migdale, se adauga 5 picaturi de ulei esential de trandafiri si 1 picatura de vitamina E uleioasa. Masca se aplica pe fata curatata in prealabil, masand delicat cu varful degetelor. Dupa aproximativ 15 minute, fata se clateste cu apa calduta. Nu stergeti fata, ci tamponati-o usor cu un prosop.

Masca pentru ten gras, cu miere si capsuni
Se amesteca 1 ou cu 4-6 capsuni, 2 lingurite de miere si 1 lingurita de zeama de lamaie. Compozitia omogenizata se aplica pe fata si se lasa sa actioneze timp de 15 minute, apoi fata se clateste cu apa calduta.

Masca pentru ten uscat, cu miere si avocado
Pasati o jumatate de avocado si amestecati cu 2 linguri de miere. Masca se aplica pe fata si se mentine timp de 10 minute, apoi fata se clateste cu apa calduta.

Masca tonica pe baza de miere si mar
Mixati un mar (decojit si fara samburi) cu o lingura de miere. Masca se aplica pe fata si se mentine timp de 15 minute, apoi fata se clateste cu apa rece.

Masca tonica pe baza de miere si castravete
Ingrediente: 1 castravete mediu, curatat si taiat rondele sau felii, 2 lingurite de miere.
Preparare: mixati castravetele, apoi lasati piureul astfel obtinut la scurs, timp de aproximativ 15 minute, pe o bucata de tifon. Piureul se pune apoi intr-un recipient si se amesteca cu mierea. Compozitia rezultata se tine la frigider aproximativ o saptamana. Pentru aplicare, se imbiba in amestec un buretel cu care se sterg fata si gatul dimineata si seara.

Masca purificatoare cu miere, glicerina si sapun lichid
Este o masca 3 in 1: mierea catifeleaza, glicerina previne deshidratarea, iar sapunul curata. In plus, datorita proprietatilor sale antimicrobiene, mierea va poate ajuta daca aveti un ten cu tendinta acneica.
Ingrediente: 60 mililitri de miere, 125 mililitri de glicerina, sapun lichid (echivalentul unei linguri).
Preparare: amestecati toate ingredientele pana la omogenizare. Compozitia se poate pastra intr-un recipient inchis ermetic, pentru a fi utilizata pe o perioada mai lunga. In amestec se imbiba o discheta demachianta cu care se sterge delicat fata, dimineata si seara. Clatiti apoi cu apa calduta.

Masca pentru o piele catifelata si stralucitoare
Intr-un vas se amesteca o bucata de banana pisata cu 1 lingura de miere si putin iaurt. Masca se intinde pe fata si se pastreaza timp de 10 minute, apoi fata se clateste cu apa calduta.

Exfoliant cu miere si migdale
Ingrediente: 8 migdale intregi, nedecojite, 2 linguri de fulgi de ovaz, 1 lingura de miere, 2 linguri de iaurt sau de smantana.
Preparare: dati prin mixer migdalele si fulgii de ovaz pana cand devin un amestec fin. Varsati amestecul intr-un bol, adaugand mierea si iaurtul. Amestecati pana la omogenizare. Compozitia se aplica pe fata si pe gat si se lasa sa actioneze timp de 10 minute. Cu mainile usor umezite, masati delicat pielea, apoi clatiti cu apa calduta. (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy