Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apimond Untul de cacao de la Apimond, un produs de exceptie


Untul de cacao de la Apimond, un produs de exceptie

Email Imprimare

Untul de cacao BIO oferit de Apimond este un adevarat elixir, atat in alimentatie, cat si in cosmetica. Obtinut prin presarea boabelor de cacao, pe care aztecii le considerau un dar al zeilor, noul produs reprezinta cu adevarat, dupa cum spuneau vechile legende amerindiene, izvorul adevarat al intelepciunii si al cunoasterii, dar in acelasi timp si un izvor de frumusete. Cu un continut bogat in grasimi nesaturate, Omega 3 si Omega 6, vitamina A, E si K, in polifenoli, fitosteroli, acid stearic, oleic, palmitic, linoleic, tocoferoli, tocotrienoli, squalene si fitosteroli, el reprezinta o sursa esentiala de sanatate si frumusete.

Deja din 1993, cercetatorii de la Pennsylvania State University au demonstrat ca grasimile prezente in untul de cacao au o influenta benefica asupra colesterolului, crescand nivelul colesterolului bun, HDL, avand un efect asemanator celui al vinului rosu, dar untul de cacao este de trei ori mai bogat in antioxidanti, iar continutul ridicat de fenoli are un efect esential in reducerea riscurilor asociate bolilor de inima. El este excelent pentru a prepara bomboane, inghetata, combinatii savuroase cu praf de cacao si diferite fructe, miere sau nectar de agave, dar limitele depind doar de imaginatia dumneavoastra, caci in aceste combinatii pot intra, in afara de fructe, lapte, frisca, dar si condimente, precum piperul. Savoarea si beneficiile pentru sanatate sunt imense. Nu avem cum sa uitam ca untul de cacao reprezinta componenta de baza a oricarei ciocolate de calitate, dar este la fel de valoros si in cosmetica, fiind de altfel prezent in cele mai multe produse de calitate. El poate fi folosit insa si ca atare, proprietatile lui fiind superioare majoritatii produselor cosmetice. Aplicat pe piele, el devine fluid si este rapid absorbit pana in straturile profunde pe care le tonifica si carora le reda tineretea.
Untul de cacao  repara si hidrateaza in profunzime. Calmeaza, hraneste si echilibreaza pielea. Ii confera suplete, fermitate si elasticitate, un aspect matasos si stralucitor. Intarzie aparitia ridurilor si a altor semne de imbatranire, previne si combate vergeturile, reface pielea destructurata. Extrem de importanta este capacitatea lui de a stimula sinteza de colagen, intarind, dand viata si tinerete tesutului, pielea devenind ferma si stralucitoare. Intensifica regenerarea pielii si ii creste rezistenta. Ii asigura o excelenta aparare impotriva radicalilor liberi. Nu mai putin importanta este bariera de protectie pe care o formeaza si care lasa in acelasi timp pielea sa respire si-i mentine PH-ul optim. In plus, contribuie la o bronzare naturala si uniforma.
Untul de cacao este recomandat pentru toate tipurile de piele, face insa adevarate minuni pentru pielea uscata si ridata, pentru pielea matura sau imbatranita, lipsita de tonicitate, flasca sau in cazul celulitei si a excesului de tesut adipos. Este un excelent mijloc de aparare impotriva factorilor agresivi, externi sau interni, precum poluarea, frigul, vantul, razele UV, fumatul, alcoolul etc. Conduce la rezultate excelente atunci cand este folosit in drenajul limfatic sau in masajul anticelulitic, dar si in masajul de relaxare si in aromoterapie. Masarea pielii cu unt de cacao ajuta si la ameliorarea stresului si la stimularea sistemului imunitar. Nu mai putin importanta este capacitatea lui de a vindeca diferitele dermatite sau eczeme si, se spune, chiar de a preveni cancerul de piele. Efectele lui benefice bine cunoscute, modul in care rezolva problemele pielii intr-un timp record au facut de mult din el un remediu popular pentru arsuri, buze uscate, reumatism, intepaturi de insecte sau rani usoare. El ajuta la repararea pielii crapate, estompeaza cicatricele si petele maronii, revitalizeaza pielea in profunzime, redandu-i stralucirea si tineretea, aspectul catifelat si suplu. Face minuni si in cazul pielii greu incercate din zona calcaielor, coatelor si genunchilor.
Nu mai putin important este efectul untului de cacao asupra parului pe care il hidrateaza, il regenereaza, il revitalizeaza si-i ofera volum, intarind parul subtire, prevenind varfurile despicate si fortificand in egala masura genele si sprancenele. Parul uscat poate fi tratat prin aplicarea untului de cacao pe toata lungimea firelor de par si lasat sa se refaca timp de doua ore, acoperit cu un prosop incalzit, dupa care poate fi spalat cu un sampon obisnuit.
Efectele untului de cacao pot fi completate prin adaugarea unor uleiuri esentiale sau a untului de Shea, putand fi facut mai mult sau mai putin fluid si cu mirosul dorit.
Atat ca aliment, cat si ca produs cosmetic, untul de cacao se distinge prin continutul impresionant de antioxidanti si efectele puternice antiimbatranire. Folosit in aromoterapie, la masaj, untul de cacao are un puternic efect relaxant si destresant, energizeaza intregul organism si stimuleaza sistemul imunitar. In toate cazurile, previne infectiile si tonifica organismul. Sunt doar cateva motive pentru care untul de cacao Bio ar trebui sa reprezinte un elixir nelipsit din desfatarea noastra zilnica, asa precum era si pentru vechii zei azteci…
Pret: 18 lei (100 g). Se gaseste in magazinele cu produse naturale, atat cele offline, cat si cele online.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy