Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apimond Madlene cu miere si vanilie


Madlene cu miere si vanilie

Email Imprimare

Madlenele sunt prajiturelele de la care Marcel Proust a pornit In cautarea timpului pierdut... Nu stim cum erau madlenele care, savurate la o cana cu ceai, i-au trezit romancierului francez duioasele amintiri din copilarie. Cert este insa ca madlenele cu miere si vanilie, a caror reteta v-o propunem in continuare, nu pot sa fie decat delicioase! Pentru a le conferi o aroma cu totul deosebita, compania noastra, Apimond, va recomanda mierea Bio de salcam cu baton de vanilie
Ingrediente pentru 3 tavi a cate 9 forme: 3 oua intregi, 140 grame faina, 2 linguri miere, 100 grame zahar pudra, 130 grame unt, 1 lingura esenta de vanilie, 1 lingurita coaja de portocala rasa, 1 pachetel praf de copt.

Mod de preparare:
1. Topiti untul si mierea intr-un vas, pe foc mic, amestecand continuu. Cand untul si mierea s-au topit complet, luati vasul de pe foc si lasati amestecul sa se raceasca.
2. In acest timp, amestecati cu mixerul, la viteza mare, intr-un alt vas, ouale si zaharul pudra, adaugand esenta de vanilie. Amestecati pana cand compozitia devine cremoasa, densa si isi dubleaza volumul.
3. Amestecati faina cu praful de copt.
4. In compozitia de la punctul 2. se incorporeaza, treptat, amestecand cu mixerul (prin miscari usoare, de jos in sus), faina cu praful de copt, si se adauga coaja de portocala rasa.
5.  Continuati sa amestecati in timp ce turnati compozitia de unt si miere de la punctul 1.
6. Dupa omogenizare, compozitia se lasa la frigider timp de 1 ora.
7. Dupa acest interval, incalziti cuptorul la 180-220 grade.
8. In fiecare forma puneti cate 1 lingura de aluat (aproximativ 2/3 din volumul formei - aluatul va creste in cuptor).
9. Madlenele se mentin la cuptor aproximativ 8-10 minute, la foc mijlociu. Dupa ce se scot din cuptor, se pot pudra cu zahar pudra. (Foto: Food.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy