Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apimond Unturile vegetale, secrete stravechi, din nou la moda


Unturile vegetale, secrete stravechi, din nou la moda

Email Imprimare

Unturile vegetale nu sunt atat de cunoscute pe cat ar trebui. Sunt foarte utile in cosmetica, avand efecte benefice asupra pielii, dar unele dintre ele sunt utile si in bucatarie. Atunci cand alegem un unt vegetal, trebuie sa fim atenti la cateva lucruri: sa fie pur din punct de vedere biologic, sa fie presat la rece, procentajul de unt vegetal pur continut si ingredientele chimice adaugate.

Untul de cacao este bogat in antioxidanti, fiind una dintre cele mai stabile grasimi. Are efecte foarte bune asupra pielii, pe care o inmoaie si o catifeleaza, putand fi folosit ca atare sau ca ingredient principal in creme de corp naturale. Este bun si pentru bronzare, fiind folosit inainte si dupa sesiunea de plaja. In uz intern, este benefic pentru cei cu boli cardiovasculare. Poate fi consumat sub mai multe forme, una dintre cele mai populare fiind ciocolata de casa, in combinatie cu miere si cacao. Atentie insa: nu trebuie incalzit la mai mult de 40 de grade Celsius, pentru ca isi pierde din proprietati!
Untul de Shea, fiind hidratant, este foarte bun pentru acnee si pentru ten in general (sub forma de masti), precum si pentru tratarea dermatitelor si a altor afectiuni ale pielii. In plus, deoarece are efect antiinflamator, poate fi folosit si in afectiuni articulare sau musculare, cu ajutorul masajului. Este benefic si pentru par, fiind in compozitia unor sampoane.
Untul de avocado e utilizat in cosmetica si in alimentatie. Contine foarte putine grasimi, ceea ce il face foarte bun in prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Este foarte nutritiv, fiind bogat in lecitina si potasiu, fiind potrivit pentru pielea persoanelor de peste 30 de ani.
Untul de cocos e mai putin consistent decat celelalte unturi vegetale, topindu-se mult mai repede in contact cu pielea. E potrivit oricarui tip de ten, fiind foarte eficient la nivelul coatelor si calcaielor uscate. In bucatarie, poate fi folosit la prepararea unor briose delicioase, iar ca actiune farmaceutica previne aparitia unor boli de tipul dementei senile sau Alzheimer. De asemenea, ii ajuta pe cei al caror organism proceseaza mai greu lipidele (colesterol marit) si e bun in afectiuni ale ficatului.
Untul de samburi de caisa este foarte usor, patrunzand in piele rapid. Este potrivit pielii mai grase. Il gasim si in compozitia unor creme antisolare. Este bogat in vitamina B17, care are un mare potential antitumoral.
Untul de mango contine multi acizi grasi, care hidrateaza pielea in profunzime, fiind benefici si pentru par. Se absoarbe imediat in piele, lasand-o matasoasa, moale. Contine antioxidanti, prevenind imbatranirea pielii si accelerand cicatrizarea unor iritatii sau rani ale pielii.
Va invitam sa urmariti un material despre unturile vegetale difuzat in emisiunea Tinerete fara batranete de pe Digi TV in care au fost prezentate si unturile Apimond.

Beneficiile UNTURILOR VEGETALE

Daca te tenteaza sa incerci noi tratamente cosmetice cu ingrediente naturale, merita sa iei in considerare si uleiurile vegetale! La Apimond gasiti aceste unturi in varianta lor bio/ecologica! Iar pielea voastra le merita!#unt #unturivegetale #cosmetice #cosmeticebio #cosmeticeromanesti #branduriromanesti #Apimond

Posted by Cecilia Caragea on 9 Iulie 2015

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy